Mustig höstgryta
Matlagnings-o-kunskaper till trots så har jag lagat en "mustig höstgryta", det var faktskt så enkelt så även jag klarade av den. Lånad från matklubben.se:
Ingredienser
3 msk flytande margarin
500 g färsk skinkfilé eller picnicbog
1 gul lök
1 grön paprika
1 röd paprika
4 dl vatten
1 st köttbuljongtärning
2 msk soja
1 msk riven färsk ingefära
3 dl brytbönor
salt
peppar
1 dl matlagningsgrädde
Idealmjöl eller Maizena
Gör så här: Skär köttet i tunna strimlor. Skiva lök och paprika i strimlor. Bryn köttet i flytande margarin, salta och peppra. Blanda ner löken och paprikan och fräs ytterligare någon minut. Späd med vatten, buljong-tärning, soja och den rivna ingefäran. Smaka av med salt och peppar. Låt grytan småkoka under lock i ca 20 min. Lägg ner de frysta brytbönorna och låt koka ytterligare 5 minuter. Blanda slutligen i matlagningsgrädde och red grytan med Idealmjöl eller Maizena till önskad konsistens.
Ingredienser
3 msk flytande margarin
500 g färsk skinkfilé eller picnicbog
1 gul lök
1 grön paprika
1 röd paprika
4 dl vatten
1 st köttbuljongtärning
2 msk soja
1 msk riven färsk ingefära
3 dl brytbönor
salt
peppar
1 dl matlagningsgrädde
Idealmjöl eller Maizena
Gör så här: Skär köttet i tunna strimlor. Skiva lök och paprika i strimlor. Bryn köttet i flytande margarin, salta och peppra. Blanda ner löken och paprikan och fräs ytterligare någon minut. Späd med vatten, buljong-tärning, soja och den rivna ingefäran. Smaka av med salt och peppar. Låt grytan småkoka under lock i ca 20 min. Lägg ner de frysta brytbönorna och låt koka ytterligare 5 minuter. Blanda slutligen i matlagningsgrädde och red grytan med Idealmjöl eller Maizena till önskad konsistens.
Kommentarer
Postat av: Anonym
Såg gott ut! ;) Finfin blogg kola in våran gärna, www.tujo.blogg.se
Trackback