Flaskpost..

flaskpost Ett litet pressmeddelande: Jag jobbar kaotiskt mycket och skyller på det för mina icke befintliga inlägg :) Annars kan jag iallafall passa på att berätta att jag hade en mysig söndag vid sidan av fotbollsplanen i Aspudden. Lilla sötosen Albin hade träning o faster tittade på. Och stickade ett par varv på min kofta. Jag är tvungen att nämna detta överdåd eftersom jag är ganska stolt över att jag ens kom på tanken att försöka sticka en kofta med diverse hålmönster (okey med diverse #¤%% hålmönster. :)

Innerstadsbo som man är sen ett antal år tillbaka så förundras jag ibland när jag tvingas åka tunnelbana och bara kan sitta o titta på alla dessa människor som sitter, och står, och skriker, och pratar, brevid en.. Såg förövrigt Marie Serneholt och Måns Zelmerlöw här i vasastan när jag var på väg till tunnelbanan i söndags. De var ute o promenerade o såg så söta ut. Ingen tunnelbana där inte. Antar att ni har antecknat i intresseblocket nu :)

Nä, dags att ta tag i ännu en arbetsdag!

Sjukfuskarens snorkeltips?

Två-tre alarm brukar jag behöva för att komma upp på morgonen. Dessutom brukar jag försöka både att tända lampan och sätta på tv:n vid första larmet så man kan försöka vakna till liv.. Ibland när jag är i ett sånt där halvvaket tillstånd och jag väl kommer upp vet jag inte om det jag tror jag hört på tv är sant, eller om jag drömt att det är sant. Ni förstår vad jag menar?

Som igår morse. Jag vaknar o undrar om jag drömt att en kille från Stockholm tecknat 41 försäkringar i 29 olika bolag (ja, 41 försäkringar!!) för att sedan råka ut för en liten olycka med bilen, han kör ner i ett dike, och blir förtidssjukskriven vid 35 års ålder. Killen skulle då få ut 100 miljoner kronor från dessa försäkringar..

Nä, ..jag tänker att det där kan inte vara sant. Ingen kan vara så dum. De kan inte ha sagt det på tv, jag bara måste ha drömt! Men, icke. Idag läser jag i tidningen att det faktiskt har hänt. Men försäkringsbolagen anade förståss oråd och filmade killen när han efter olyckan lever livets glada dagar på Bali med surf o annat kul. Inte alls så invalidiserad alltså. Killen är idag 51 och ska nu få betala 40 miljoner i rättegångskostnader..

Detta måste bli årets dummaste sjukförsäkringsbluff.



Undrar hur han ska få ihop till 40 miljoner?
Kanske kommer uppföljning på denna med lite extraknäck? Sjukfuskaren visar årets badmode, eller sjukfuskarens nya moves på brädan? Eller sjukfuskarens snorkeltips? ..


Oh la la

SÅ har jag varit på ett nytt salsapass idag, det tredje av åtta. Det är himla kul men ganska svårt. Grundstegen har jag numera koll på. Jag har även coll på Cuban style stegen, och rumba stegen. Sen har vi lärt oss en snurr som sitter okey faktiskt. Sen är det lite stegkombinationer som jag inte minns namnet på som sitter sådär just nu. Men det är ju några gånger kvar på kursen så vi får hålla tummarna att något sitter när vi är klara! Om någon vill ut o öva på något salsaställe och inte skäms alltför mycket av en beginner så hänger jag med!  salsasteg

Smultronställen i Stockholm..

En sån här fin helg som det är nu med solen strålande på himlen som aldrig förr (känns det som), får man ju för sig att äntligen ta fram och damma av cykeln ur förrådet efter denna långa kalla vinter..

Stockholm stad har tagit fram guiden Smultronställen i Stockholm. Se deras hemsida för trevliga tips om cykelrutter och utflyktsmål! Vad sägs egentligen om 'Strandturen'? Eller 'Utsiktsturen'? ..Jag ger tummen upp för detta! Och så får man lite motion på köpet..

http://www.stockholm.se/TrafikStadsplanering/Stockholmstrafiken/Cykla/Smultronstallen-i-Stockholm/ 

NTF har också cykelkarta över Stockholm stad på deras sida:

http://www.ntf.se/Stockholm/cykelsakerhet/default21101.asp


Någon som vill ta en tur?


Baka lätt som en plätt

För ett tag sen fick jag ett recept av min chef på bröd. Fullt upp som man har så glömde jag bort det där, men så häromdan när jag städade ut mina fickor så hittade jag den lilla lappen.. och igår blev det äntligen av - jag bakade matbröd! Ett otroligt enkelt recept var det, tillochmed jag klarade av detta. Här kommer det om någon vill prova:

10 dl vetemjöl * 2 dl grahamsmjöl * 1.5 dl brödsirap * 3 tsk bikarbonat * 1 dl linfrö * 1 dl solrosfrö * 1.5 dl mandlar * 10 dl filmjölk * 2 tsk salt * 'en näve' torkade aprikoser (klipp i mindre bitar) * 1 dl russing

En timma i ugnen på 175 grader! Voila! ..På köpet får man det goda doften i lägenheten av nybakat!

Idag håller jag även på att baka en halv sats, med ännu mer nötter och russin i, får se hur det blir!


RSS 2.0