Update

3 veckor och 1 dag har gått sen sista inlägget tror jag. Nä, jag är inte så bra på det här och en del har väl hänt sedan dess. *Min bror lyckades (eller olyckades) med konststycket att bli nerslagen av vakter i Göteborg så illa att han fick frakturer i ansiktet, ett skadat ben och fick ligga på Sahlgrenska ett par dagar innan han fick komma hem. Att den killen alltid lyckas göra en orolig!? *Jag har haft trevligt besök både från Australien och England *Jag har dessutom haft turen att ännu en gång blivit bjuden på middag hos Annika - världens bästa på att laga mat! *Jag har fått en förfrågan att provspela för en norsk reklamfilm som ska vara en låtsas-trailer för en Hollywood-film där jag skulle spela någon slags James Bond-brud (haha.. I know. Lustigt men man får väl ta det som en komplimang?) Jag har iaf tackat nej för denna gång. *Och, sist men inte minst, har jag räknat ut att det är 28 dagar kvar till jag sitter på planet mot Centralamerika och en välförtjänt långledighet!

Idag har jag haft en riktigt lat söndag. Sovmorgon, tvätt och lite fixandes, lyssna på radio, försökt plugga lite spanska. Till slut kände mig tvungen att släpa mig ner till affären eftersom mitt kylskåp gapat alldeles tomt lite för många dagar nu, och fick lite frisk luft på köpet iallafall innan det var tillbaka till soffan.. (igår var allt jag åt till frukost en knäckebrödsmacka.., tur att jag träffade Camilla på stan för lunch på dan så min stackars misshandlade mage fick lite mat i sig).


Igår hittade jag dessa fina blommor i min hiss. Någon som ville smycka vår hiss kanske? Nä, jag gissar på att det ska vara visning på vårt plan 1 där de byggt 3-4 lägenheter som nu kanske är till salu. Åtminstone ett par av dom har stora terasser på vår innergård.

Smarrig middag

Fick en trevlig middags-inbjudan i förra helgen hem till Annika. Och middags-inbjudan hos Annika tackar man inte nej till, hon är ofantligt duktig på att laga mat! Denna gång blev det en jättegod sallad och egengjorda vitlöksbröd.
Salladen bestod av: (om jag minns det rätt) salladsblad, quinoa, grillad halloumi, granatäpple, tomater, avocado..
Något sånt. Efterrätt hade A ordnat med också, glass med hemlagad chokladsås. ..Det kändes nästan som vi höll på att spricka efter allt gott!




Ruttet?

Såg en lustig kommentar från en musiker under finanskrisen.. (?) Undrar om alla fick det så ruttet verkligen?


Äntligen en spegel! Eller inte..

Efter ett år utan spegel i badrummet var det så äntligen dags att ge sig av till IKEA för att inhandla det jag saknat lite alltför länge. Jag gillar att gå runt på IKEA och hade jag varit själv hade jag utan problem kunna gå runt i flera timmar.. Men nu var jag där med min pappa och bror som båda har en släng av att bli stressade i typiska IKEA-miljöer. Typiskt nog var dessutom min spegel slut. Min bror som skulle köpa en byrå upptäckte att även den var slut. Pappa höll på att få ett mindre utbrott på kunddataterminalerna och brorsan.. han verkade så trött till slut så han la sig på kundvagnen? Men det var en trevlig dag på IKEA. Förhoppningsvis får jag en spegel i badrummet vilket år som helst nu..






Letar bankomater

 - Ja, det gör jag faktiskt.. Det är mycket att tänka på när man ska på långresa i länder som inte ingår i Europa eller Asien.. och just nu sitter jag o kollar hur det är med bankomater i Nicaragua och Honduras. Känns bra att veta om vi kommer kunna ta ut några pengar när vi är där.. Och banktjänsteman som man är känner jag ett visst ansvar för den biten :) Om det går att växla lite här hemma är det nog det bästa så man inte står där på en gränsövergång och är tvungen att växla med de miljoner försäljare / växlingsmänniskor. Jo, jag har varit på alltför många gränsövergångar för att veta hur det kan se ut. Och att bli sliten i vid en sådan vill man helst undvika om det går. Dessutom är risken ganska stor att de försöker lura en och det spelar ingen roll hur uppmärksam man tycker att man är. För att se var man hittar bankomater för Visa-kort är det bara att gå in på www.visa.se och klicka sig vidare.. :-)  


Mälarpaviljongen

En helt vanlig söndag. På snabbträff med Annika, som numera flyttat från Rom till Stockholm trevligt nog, och hennes syster Ulrika som var på besök från Göteborg. En solig söndag på kungsholmen.





Mot strömmen!

I lördags försökte jag ta mig från Vasastan till Söder på min cykel.

Det enda problemet var att 1) det var mitt i Pride-festivalen och en halv miljon människor uta på stan, och 2) Att jag körde mot strömmen av denna halvmiljon människor.. Folk satt på gatorna och väntade på att paraden skulle börja, där cyklade jag och kände mig nästan som om jag var en attraktion och jag var med i ett cykellopp. Det var jag förstoss inte, som tur var - med min kondis skulle det inte gå så bra. Jag kom till slut fram till Skrapan och fick titta på när söta Jonna spelade både egna och andras låtar. Hon är så otroligt duktig och väldigt modig!


             

Jonnas artistnamn är Jonna Andersdotter, hon sjunger, spelar gitarr och skriver egna låtar. 
Vill du höra henne? - gå in på www.myspace.com/jonnaandersdotter



RSS 2.0