Hallo halloween

Hade fint besök idag av syster yster o systerdotter Marlene (http://marliine.webblogg.se/) och det var väldigt trevligt! :) Vi tog sen en promenad till stureplan. Jag hoppade in på Sturecompagniet o trodde jag skulle kunna få tillbaka min jacka som jag glömde där förra lördag natt.. Men inte. Får snällt komma tillbaka efter klockan 22.00 tyckte dom.... För övrigt var det mycket folk på stan. Gick förbi Buttericks och det var en lång lång kö utanför affären! Det verkade vara 'en ut - en in' - systemet. Verkar som om många ska fira halloween ikväll iallafall :) Och att många skulle shoppa halloween-grejer i sista minuten..

Imorgon är det för övrigt AIK som kämpar för guld och vi får väl alla hålla tummarna att det går hela vägen hem nu! Bror åker ner till Göteborg o hejjar på plats (http://nyheter24.se/allsvenskan24/klubbloggar/aik/)

<<<<<<<<<<<<<<<<<<  >>>>>>>>>>>>>>>>>

 


* Åre *

Inte nog med att jag ska få lyxen att snart få åka på en månads semester. Nu är även Åre bokat över nyår. Tåg dit är bokat och stuga bokad. Resten får tas senare. Här ska vi iallafall bo. Vi är tio personer klara just nu så det blir nog trevligt. Det är alltid kul att ha lite roligt att se fram emot. :)


Här ska vi bo över nyår.


Half day?

Oj vad tiden går i svindlande fart. Idag har det iallafall varit halvdag. Himla skönt. Halvdagar existerade inte i England (med tanke på att jag var där och jobbade förra året). "Half days???" "What do you mean?" De tittade knepigt på mig när jag frågade nån gång om vi hade halvdag innan en röd helgdag... Men nej. ..Ja, över huvud taget tror jag England hade färre helgdagar än vi har i Sverige. Eller bank holiday. De har Early May Bank Holiday, Spring Bank Holiday, Summer Bank Holiday... osv.. Jag undrar hur det kan komma sig att de bara har 'fridagar' istället för helgdagar. Har de inget att fira? Idag försökte jag iallafall klämma in lika mycket på jobbet som en vanlig arbetsdag. Det gick med nöd o näppe.

Men sen kommer man hem och känner sig så här ungefär --->>  


Asia

Weather Map

Ja, titta o njut.. Det gör jag. Om en dryg vecka är jag på semester i det här området. Känns inte fel just nu. Vi kommer ligga på en strand vid solen mellan Bangkok och Phnom Penh.


Ser man på!

vad man hittar på nätet... Ser du vilka dessa är?

Jo men visst. Det är Helena Bergström till vänster som regiserar sin nya film som kommer i nästa vecka , och min kära far som står bakom kameramannen till höger. Galapremiären är på måndag den 2:a o den ska jag förstoss gå på. Ska bli kul! Tror premiären är den 6:e november sen.


Peking

Det har varit en lång dag idag, som vanligt på måndagar kanske. Nu har vi lämnat in passen o visumansökan till Kina iallafall. Så nu är det bara hålla tummarna att det ska gå bra. 220 kr kostar det för en single entry och ungefär fyra dagar ska det ta att få visumet. Ska du till Beijing o shoppa? Hittade en bra sida för shoppandet här http://www.shoppinginbeijing.com/

Nu är det mindre än två veckor kvar till Semester med stort S. Känns rätt härligt.

Tranan

Vad ska man säga om Tranan? Det är en stor fågel med lång hals och långa ben. Den lägger ofta sitt bo på sjöstränder. Man kan också säga att den häckar i ett område som sträcker sig från Skandinavien och Östeuropa till Kina och och östra Ryssland. Nästan alla populationer är flyttfåglar och häckar mer eller mindre sparsamt i Sverige. De brukar anlända i mars-april och lämnar landet i september-oktober.

..Det låter ju som om man skulle kunna tänka sig att vara en trana i sitt nästa liv. Skulle passa mig rätt bra att komma hit i mars och lämna i september. Och lägga bo på någon strand. 

Fast egentligen var det inte den Tranan jag tänkte skriva om utan om restaurang och puben Tranan som häckar vid Odenplan. Där höll jag till på igår. Linda, Camilla, Patricia och jag hade en väldigt trevlig fredagskväll där!

 

 


Så var det dags igen..

Det trista med det hela är att det blir mörkare på kvällarna, det positiva (om än väldigt kort) så får vi en timma extra inatt. Japp, det är dags för att ställa tillbaka klockan till vintertid!

Förutom att man får en timmes längre sömn, eller en timmes längre party för den delen om man är ute, så ser jag inte riktigt meningen med att hålla på och ända till vintertid. Föresten kom jag just på att om man jobbar natt inatt (vilket jag som tur är aldrig gör) så blir klockan tre helt plötsligt två igen och man får jobba en timme längre! Ja, är det någon som egentligen förstår varför man ska hålla på o flytta en timma så här två gånger om året?


Sverige vann men försvann ändå

Senaste veckorna har vi umgåtts mycket på jobbet. Bland annat firade vi ju 80 år och hade stor fest för många av våra kunder för ett par veckor sedan. Igår var vi på Bukowskis med kunder, det var vin o snittar o beskådande av diverse konst (Tror att vi på kontoret alla börjar bli proffsminglare) Och så var vi ju på fotboll och tittade på Sverige - Albanien för någon vecka sen också. Det gick bra för Sverige, har för mig att det blir 4-1, men vad hjälpte det. Dessvärre åkte vi ut ändå. Eller gick inte vidare rättare sagt. Men det var en väldigt trevlig kväll iallafall.


Det var lite trist att Kim Källström hann spela i ungefär en kvart innan han lämnade planen. Sen ramlade Zlatan en hel del, och så var han också tvungen att lämna planen..

     

Panschisvarning

Ja, det är kanske lite panschisvarning på mig just nu som börjat sticka. Men jag måste erkänna att det är rätt kul att sticka. Nu gick jag o köpte en virknål i veckan också och började virka ett par tofflor! Jag har inte virkat på säkert 20 år så jag visste inte riktigt hur det skulle bli. Men jag är rätt nöjd med mina små tofflor. Jag testade först ett mönster som var alldeles för knepigt för en nybörjare som jag. Men sen hittade jag den här bilden nedan på nätet med en ganska enkel beskrivning. Det är inte mina tofflor nedan men det är sånna jag virkat! ...Det finns en viss risk att min familj kommer få mjuka julklappar i år om det är stick- och virkintresset håller i sig...  :)

Tofflor

Vill du också virka ett par tofflor? Här är ett enkelt mönster
http://www.ipbolaget.com/users/ce03922/tofflor.html


Vad har du för IQ?

Jag har en otroligt smart bror-son. Jag var imponerad när han kunde läsa vid tre års ålder. Och ikväll ringde min pappa och var helt förundrad över att lilla Albin (som numera är sju) hade frågat efter papper o penna för han skulle skriva upp alla resultat som AIK gjort under hela säsongen! Förstår ni! Han kom ihåg ALLA RESULTAT som AIK gjort!! Det är ju helt sjukt. Det var inte nog. Han visste också i vilken ordning varje mål hade kommit i varje match!!! Jag är så sjukt imponerad o fattar inte hur det går till.

Iallafall. Så jag började surfa runt lite på Mensas hemsida för att kolla om de skrev något om överbegåvade barn. Såg att de hade ett test man kunde göra (för vuxna alltså). Här kan du testa själv! http://www.mensa.se/content/view/52/90/

Tyvärr hade inte jag någon chans (fast det hade jag nog redan insett, tror inte det är mig Albin ärvt dessa talanger från) men tyckte ändå detta kändes okey. Vilket resultat får du? 

Resultat

112


Detta motsvarar 78:e percentilen, dvs 78% av befolkningen har en IQ mindre än 112.

För medlemskap i Mensa krävs en IQ på 131 eller mer, vilket uppnås av 2% av befolkningen, alltså 98:e percentilen.

Sannolikheten att du kvalificerar dig för medlemskap i Mensa är liten.


Varmt om huvet..

Varje gång jag får för mig att rensa ut något ur min lilla lägenhet för att lägga upp på vinden så händer det alltid att jag kommer ner med mer saker än jag plockar upp.

Som nu, försökte rensa ut lite sommarkläder (jag sånt jag inte behöver i Thailand om en månad då :) för att ställa upp på vinden över vintern. Men, vad händer? Joddå, jag hittar massor med saker på vinden som jag tycker kan vara käckt att ha i lägenheten.. Nu hittade jag faktikskt bland annat en påse med lite garn och ett par stickor! Så Mia får i helgen för sig att börja sticka en mössa. Den blev klar igår och måste säga att den blev väldigt skön! Mina jobbarkompisar var grymt imponerade när jag kom in på jobbet imorse med min nya hemstickade mössa.. "Oj, Oanade talanger" fick jag höra från chefen (tror tyvärr inte detta hjälper i det stundande lönesamtalet). Men det är alltid trevligt med positiv uppmuntran, så kanske det blir fler mössor...



Hypnotisören

Nu har jag äntligen lyssnat klart på boken Hypnotisören. Den var lite seg första halvan för att vara helt okey i slutet. Det börjar iallafall med att en man blir brutalt mördad i en gympasal i Tumba, och hans fru och dotter hittas sedan lika besinningslöst mördade i deras radhus. En son överlever dock men svårt skadad, och även en dotter är i livet som inte bor med familjen i sitt radhus. Boken handlar sedan om hur kriminalkommisarie Joona Linna tar sig an fallet där även Erik Maria Bark - en fd hypnotisör - blir inblandad. Eva Maria Bark bryter sitt löfte sedan tio år tillbaka, att aldrig mer hypnitisera, och en rad skrämmande saker börjar hända..

Boken har fått bra kritik av allmänheten. Själv är jag inte lika positiv men tycker den är en helt okey bok så den får tre stjärnor av fem. Den är skriven av psydonym Lars Kepler och det var en stor disskusion i massmedia om vem eller vilka denna Kepler var eftersom det hölls hemligt. Till slut kom fram att det var ett par som skrivit den, vilka minns jag inte tyvärr men det har väl mindre betydelse..

Nu ska jag läsa annat än deckare tror jag. Ska nu lyssna på en av Marian Keyes bok En förtjusande man. Lite chick-lit måste vara bra efter alla mörka deckare! :)


Africa

www.escape160.com listar världens fem farligaste städer. Jag har varit i en av dom - nummer tre på listan - Nairobi i Kenya. Någon som heter Bert säger i artikeln:

"Kenya och huvudstaden Nairobi är vackert, men fruktansvärt kriminellt. Se till att du tar en taxi på natten eller eskorteras om ni skall gå ut. Utan sådana säkerhetsåtgärder kan det gå väldigt galet"

Jag minns när jag var där 2005 med tre andra svenska tjejer och jag kände inte av kriminaliteten såsom de beskriver det. Då har jag känt mig bra mycket otryggare i vissa andra städer. Jag säger inte att det är fel att Nairobi listas som nummer tre över världens farligaste städer. Men jag upplevde inte det så själv.

Jag kommer inte ihåg vilken film vi såg men jag minns att vi var på bio en kväll. Jag minns också en restaurang vi gick på en annan kväll där vi fick prova alla möjliga sorters köttbitar, som krokodil. Kommer också ihåg att vi bodde på en campingplats, men att vi en dag lyxade till det hela och åkte in till stan och la oss vid poolen på taket på ett av stans lyxigaste hotell. Vi betalade 80 kr har jag för mig för att få vara vid deras pool - en förmögenhet för att vara i Kenya - och blev uppassade hela dan. Det var skönt efter en två månader lång resa i afrika!



Nä, det här är inte från Nairobi. Bilden är inte ens från Kenya. Hittade inga bilder från Kenya just nu. Bilden är däremot från Afrika, fast från buschen i Botswana. Dessa kvinnor ägde inte mycket men de såg lyckliga ut ändå! :) Antar för övrigt att det inte var varje dag de sprang på ett gäng svenskar på deras väg till att hämta vatten...


Långledigt någon?

Var på kurs idag igen. Har pratat portföljhantering och diverese formler som CAPM och annat hela dagen, hur man sätter ihop en aktieportfölj mest effektivt osv. Var sen och hälsa på Edina, min kompis som jobbar i en klädbutik. Hon tyckte förståss att det lät urtrist med portföljhantering. Det är tur att vi alla är olika :)

Mötte upp min kompis Helena och gick på föreläsning som hölls av Arne Mårtensson och hans fru Helene. För den som inte känner till Arne Mårtensson så var han tidigare bankdirektör och ordförande i Handelsbanken. Arne och Helen gav upp sina toppkarriärer och gav sig ut på sin livs resa 2006 - att segla runt jorden i tre år! Ganska häftigt. Jag vet inte om jag skulle vilja segla runt jorden. Och inte i tre år heller kanske. Men själva iden att förverkliga en sådan dröm är ju coolt. Det är nog väldigt många som har en dröm men som är alldeles för fega för att förverkliga den. Jag skulle gärna vilja resa jorden runt (fast utan segelbåt då), kanske att man borde ta itu med den..

Vad har du för dröm?

 




(Bilden är från Paret Mårtensons resa - på Antarktis)

 


Mat till hemlösa?

Idag har jag varit på kurs. Det är alltid lite trevligt att gå på kurs och träffa folk från andra kontor. Det är också lite kul att när man går på kurs för placeringsrådgivare så är det 90% killar. Det känns helt okey :). Idag var det en intressant dag om placeringsanalys. Imorgon ska jag på kurs igen och då är det portföljteori. Till dagens kurs hade jag läst det mesta man skulle läsa men till morgondagens kurs har jag inte läst en sida. Det känns lite jobbigt att vara så oförberedd men hoppas att det ska gå bra ändå.

Hur som helst - på vägen hem var jag iallafall in på ICA på sveavägen en sväng och blev lite förundrad över att det stod två kylskåp utanför kassorna. Dom har aldrig stått där förut så jag hajjade till.

På det ena kylskåpet hängde en lapp. Det stod något i stil med "lägg in en vara du kan undvara. Varannan dag kommer XX* och hämtar detta till hemlösa"

Det var väl en himla cool grej? Tyvärr hade jag ingen vara att lägga in kylskåpet men nästa gång jag går in på ICA sveavägen får jag köpa en extra. Önskar jag haft en bild på det hela men mina kamerabatterier är så gott som döda o laddaren är på jobbet..

*Var tvungen att googla detta nu och fann att organisationen Ny Gemenskap samlar in mat som de ska dela ut till hemlösa. Electrolux sponsrar med kylskåp. ICA Sveavägen är den enda butik detta finns på än så länge.


En parantes. Mat mat mat.

Ja, bara en liten parantes från mig på måndagskvällen - tv4 verkar gilla matprogram. Kvällens utbud är matprogrammet 'Halvåtta hos mig' där fyra olika personer tävlar om vem som lagar den bästa maten. Detta följs av matprogrammet 'Tinas Cookalong' med den jobbiga skånskan som ska lära oss vanliga att laga god mat. Som om inte detta vore nog så följs detta förståss av matprogrammet 'Matakuten' med Melker o co som ska lära skolbespisningen att laga god mat..  

Bra mat vill vi ha.


Ja, hur många kockar få plats i en och samma kanal under samma kväll? Tv4 kanske inte hört uttycket 'För många kockar....' :) 


 

 



 

Pinsamt



Jag dör. Vilken pinsam situation. Kan inte fatta att juryn valde in henne som wild card i slutändan. De klankar ner på henne vid varje uppträdanden och själv tycker jag hon är alldels för klämcheck och är i fel program med sina dåliga schlagerbidrag... Hoppas att hon åker ut snart.


Nostalgi

Av någon anledning kom jag in på GBs hemsida. Där kan man få lite glass-nostalgi om man så vill. Den största och dyraste glassen Storstrut kostade 2 kr det år jag föddes - 1974! Tror annars en av mina favoriter när jag var liten var Iglo - en dubbelglasspinne med colasmak! En annan favorit var förståss Piggelin.


Bakdags

Fick för mig att baka kakor så här på morgonkvisten. ..Med tanke på att jag var utan kök i ungefär 2 månader (!) i somras så känns det jättelyxigt att kunna baka igen :) Nu blir det Korintkakor, dom har jag inte gjort på flera år tror jag men har för mig att de var jättegoda. Och superenkla att göra! Det är en fördel för en sån som jag i köket..

Ca 45 kakor

200 g smör
1 1/2 dl socker
100 g korinter
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop smör och socker till en pösig smet. Blanda ut bakpulvret i mjölet. Blanda sedan alla ingredienser. Rulla till bollar som tryckes till lite med tummen på plåten.

Gräddas ljust bruna

Voila!


** Koh Chang **

Nedräkningen har ju börjat till semestern! Imorgon är det fem veckor kvar, can't wait! Denna gången tänkte vi börja med Koh Chang i Thailand, en ö som ligger nära den Kambodjanska gränsen. Den ön har jag aldrig varit på så om det är någon annan som varit där och han något tips att komma med är det bara att höra av sig! :)




..Längtar..

I onsdags firade vi 80..

Ja, i onsdags fyllde vårt kontor 80 år vilket förstoss skulle firas med pompa och ståt. Två trevliga tjejer hyrdes in för att ta hand om snittar och vin till gästerna, ett 3-manna-band spelade livemusik och ca 100 gäster (kunder) dök upp. Vi hade öppet hus till 20 var det sagt men sista gästerna lämnade vid halvtio, så det var en lång dag. Väldigt trevligt och väldigt lyckat var det iallafall. :)


RSS 2.0