London calling

Bokade in en London week-end förra veckan & åker en helg i juni.
 

Förra sommaren när jag var och hälsade på var vi i Hyde park en dag o tog det lungt. Här har jag tagit ett kort på Linda när vi ligger o har det bra i solen. Sen har ju Linda en konstig förkärlek till sneda kort.. Så träd-bilden har förståss hon tagit..  
                 


 


Lindas mammas goda kakor

Några gånger när Linda varit här på besök har hon haft med sig kakor som hennes mamma varit så snäll o skickat med. Varje gång har jag förståss bett om receptet men hon har inte haft med det. Men så häromveckan kom ett mess från London på mobilen..

"Hej! här kommer receptet på kakorna: 200g smör (smält), rör ner: 6 dl socker, 4 ägg, 6 dl mjöl, 1 tsk vaniljsocker. Strö över bär och mandelspån. Ugn 175c 30 min."

Nu när jag ändå bara är hemma o sjuk måste jag nog testa detta. Låter onekligen enkelt iallafall. Får hoppas de blir lika goda som när Lindas mamma bakar dom..

Hur packar man för en långresa?

Häromdan fick jag frågan hur man skulle packa för en längre resa och hur man skulle tänka...

Ja, frågan fick jag förståss för att jag gjort en del längre resor och ..ähm.. borde vara van vid att packa riktigt bra. .. Men i ärlighetens namn är jag rätt usel på att packa. Det beror ju alltid på vart man ska för den delen, och vad man ska göra.. Men, jag kan säga så här. Packa så lätt som möjligt! Man använder ofta samma kläder iallafall och det går oftast att tvätta på plats. Det är jättejobbigt när man reser runt med ryggsäck på ryggen att ha med sig för mycket grejer. (Fråga Jennie hur det var när vi reste runt i asien och hennes ryggsäck vägde dubbelt så mycket som min..) Det slutar ändå bara med att man slänger eller skickar hem saker till slut...

En sak som jag tycker var ett riktigt kap vad gäller rese-inköp, är den här silkessovsäcken som jag köpte typ för inga pengar alls på en resa i Vietnam. Den tar ingen plats, väger ingenting och superskön att ha om man sover på något vandrarhem eller billigare hotell och vill krypa ner i sina egna 'lakan'. I like!! 

                  

Ett fel man ofta gör är att packa sin ryggsäck så full som möjligt 'för det får ändå plats'. Tänk istället att få så mycket luft i den som möjligt. Du kommer ju vilja handla saker på din resa. Och som sagt, inge kul att bära runt på för mycket grejer.. Är det något man saknar så brukar det alltid gå att köpa på vägen ändå.. Trevlig packning!

Pinsamt

Idag skulle jag träffat en kund, en äldre dam.

Hon ringer dock och säger att hon inte kan komma för hennes man hastigt blivit sjuk och måste åka in på sjukhus. Senare iallafall på eftermiddan, kommer damen ifråga (trodde jag!) ändå in på kontoret och letar efter mig. 'Hej är du här' säger jag lite frågande. 'Ja, jag måste prata med dig om en sak' säger äldre kvinnan som är en ganska fin gammal dam och pratar högtidligt. 'Ja, men hur är det med din man då??' säger jag.
Hon tittar på mig och utbrister: ' ja, han har ju varit död i 20 år!'

Pinsamt! Jag blandade alltså ihop min två damer. Det var förståss en helt annan dam som kom in till mig på eftermiddan än den jag pratat med i telefon. Får skylla på feber-förvirrig eller något... Både jag och min chef (som överhörde detta) skrattade gott iallafall åt mitt lilla misstag..

Sjukling

Så har man blivit sjukling. Igår vaknade jag med halsont, idag var det bättre men förkylningen värre kan man säga..

Tittade på hur vädret är i Malaysia på lördag och en par motsägelsefulla väderrapporter. Jag ignorerar den som visade åska, och litar på den som visade en stor sol och +31 grader!

Kanske blir det Surf in la France i sommar igen föresten. Undrar förståss om det är som att cykla så man kan ta vid där man slutade sist. Det måste ju vara så. Att man kommer ihåg hur man kommer upp på den där dumma brädan... Vore ju kul om man kunde gå vidare i sin surfarkonst!.. :-)

Fonter

Testar olika fonter...
TESTAR Segoe print -- TESTAR Webdings -- TESTAR Castellar -- TESTAR Curls mt -- TESTAR Chiller -- TESTAR Bookman old style -- TESTAR Book antigua -- TESTAR Garamond



Grymt god lördag

Hade en väldigt trevlig lördagkväll med jättegod middag och underbart sällskap. Så kan man väl kortfattat säga..
    Här lagar Johan mat, och Sara tittar på ---->
Jag hade ju inte förväntat mig tre-rätters men  var grymt imponerad av Johans förrätt och huvudrätt och av Saras efterrätt! Det var nästan så jag rullade hem sen.

Sara ska förövrigt till Peru i tre (eller var det ev fyra?) månader. Jag är liite avundsjuk förståss. Jag får följa hennes blogg!

Idag vaknade jag med ont i halsen. Känns sådär eftersom jag ska på semester på fredag. Men får hoppas det hinner gå över! Jag som inte varit sjuk en endaste gång på hela vintern.. Jag ska mota Olle i grind (eller vad det nu heter) och äta vitlök och honung hela veckan. Akta er för mig denna vecka med andra ord..


....Trevlig söndag! 


Roads..



Two roads diverged in a wood, and I -- I took the one less traveled by, and that has made all the difference.


Mera Biarritz..

Ha! Jag hittade dessa två bilder på nätet! Måste varit vår Canadensiska vän som tagit dessa! Kul att hon fick med när jag ber till surfguden. 'Ten points' måste jag fått för denna! Eller vad tror ni?

   Mia ber till surfguden..





Och här packar vi surfbrädor på taket!














Biarritz

Förra sommaren var vi i Biarritz på surfkurs. Himla trevligt ställe. Biarritz ligger på Franska västkusten, söderut nära Spanska gränsen. Här är första bilden från vår trip när jag och Linda hade gått och gått (!) från tågstationen och äntligen såg havet! Ser det inte härligt ut?



Mias bild: i Biarritz 2008

Snö-storm

När jag stack ut min trut utanför dörren på jobbet idag och till mitt förtret upptäckte SNÖ-STORMEN kände jag mig ganska nöjd över att jag på fredag åker till Malaysia!

http://www.malaysiasite.nl/redang.htm Den här bilden är tagen på Redang Island     http://bestholiday.com.my/cart/index.php?main_page=index&cPath=2_7 Den här bilden är också tagen på

Redang Island      http://bestholiday.com.my/cart/index.php?main_page=index&cPath=2_7 Den här är också tagen på Redang Island. Ja.. ni fattar...


Världen släcker..

..för klimatet. Detta när miljontals människor världen över släcker lamporna under Earth hour nu imorgon lördag klockan 20.30. Jag har nog tyvärr alltid missat detta men i år tänkte jag släcka mina lampor! Kommer du?





Fångarna på fortet

Har jag  berättat att vi bokat in Fångarna på Fortet en kväll i juni? Eller nja, Fångarna på Kastellet, som ligger utanför Vaxholm. Det ska bli jättekul iallafall. Jag är med i en styrelse på jobbet som jobbar med Natur & Äventyr, och nu har jag och Helena bokat in detta för 40 personer... Ett kul tips iallafall om man vill göra något med jobbet eller med kompisarna. Vad sägs om bollhav, tankenötter, klättervägg, och Sveriges största flipperspel? Detta är ett lagspel som pågår under ca 2 timmar och går längs borgmurar, trappor och kastellets vind. Jag får berätta hur det var när vi testat!






 

Filmkväll

Välkommen till skolan din lilla idiot! .. Ja, så heter senaste kapitlet i boken jag lysnnar på för tillfället (Hångla Mer). har läst några kapitel nu och den är rätt kul faktiskt. Idag har jag annars varit på bio. Vi såg Mannen som hatar kvinnor, efter Stieg Larssons roman med samma namn. Jag har läst boken också. Jag läste alla tre i serien förra året när jag bodde i London. Jag gillade böckerna och jag gillade filmen också. Men det är väl alltid så när man läst en bok - att man gillar : boken mer än filmen. Det gjorde jag här iallafall. Men det var en trevlig filmkväll, man går ju på bio alldeles för sällan.


Böcker

Jag brukar egentligen mest bara läsa böcker när jag är på semester. Men jag har läst några böcker på sistone iallafall. Först läste jag boken Dumpa honom! Det var min kompis Linda i London som rekommenderade den, och jag håller med. Den var fruktansvärt bra och rolig! Den handlar på ett kul sett förståss om killar och deras betende, och att de bör dumpas om de inte fattar bättre. Alla tjejer som inte läst den - läs den!

Sen läste jag El Choco för en tid sen. En bok av mer allvarlig karaktär. Den handlar om svenska Jonas som åkte fast i Bolivia med 3 kg kokain. Den handlar om hans kamp för överlevnad i en galen och främmande miljö, och det kaotiska livet på fängelset San Pedro. Den boken var också bra. Nu har jag laddat ner en ljudbok som heter Hångla Mer! ... Har bara läst första kapitlet och får återkomma om recension senare..  Men titeln låter ju onekligen intressant..

          



Gomorron

Så var det sol igen när mar vaknar. Härligt! Ett riktigt aprilväder.. Men så länge det är sol är det okey. Ha en trevlig tisdag!

Snö

Jag vaknar och tittar ut o det är snö på hustaken igen. Vart tog min vår vägen? Visst, det är jättevackert med all snö, men nu får det ändå räcka.. Nästa vinter tror jag nog att jag emigrerar. Någon som vill med?



Snö i Vasastan


 


10 000 steg

En vuxen människa bör gå 10 000 steg per dag för att bibehålla god hälsa enligt Folkhälsoinstitutet. Samma institut berättar att varannan svensk inte når upp till detta.. Det kan nämnas att 10 000 steg motsvarar ungefär 7,5 km.

Idag har jag iallafall gått och gått.. och gått.. Hade jag haft en stegräknare hade det nog stått 40 000 på den idag. Utan att överdriva. Först var jag på promenad i Hagaparken med min vän Linda. Sen tog jag en promenad djurgårn runt med min kompis Tobbe i några timmar. Sen började det snöa! Vilket aprilväder... Men då tyckte vi att vi var värda en fika. Och en liten smarrig chokladboll. Man måste få njuta lite bland all motion..  



Kaffe o chokladboll på stan när sol och vår gick över till snö likt ett typiskt svenskt aprilväder

..Helg..

Har haft en trevlig helg so far. Efter fredagens aw på Pontus med svenska och engelska kollegor och de berömda engelska rundorna (som jag absolut inte gillar..) blev det igår en lugn och skön lördag. På dan blev det lite promenad o lunch på stan i trevligt sällskap. Det blev en god pestopasta med kyckling. Senare, på kvällen fick jag också sällskap. Kära Linda som är på besök från London och Matte kom förbi. De hade med sig mat som vi lagade och det var ju väldigt gulligt. :-) Så vi käkade, pratade, tittade på tv och tog det allmänt lungt. Väldigt trevligt!
  



Undrar om Matte ser något kul hos grannarna?


 


AW

      

          
    
En trevlig aw på Pontus med svenska och engelska kollegor..


Svt Play

Måste tipsa om Svt Play. Har nog funnits ett tag men superbra om man vill se något program på svt som man missat..

Egypten

Kollade precis på Packat & Klart som går på SVT 1. "Ett reseprogram för dig som vill få tips på nya resmål eller som bara vill drömma sig bort en stund." Och både restips och drömma är ju alltid trevligt. Nu var de i Egypten och där har jag ju redan varit och sett pyramider, Kairo, Konungarnas dal, och rest runt i landet. Man kan ju nästan säga att jag upptäckte Egypten. haha.. Nja, okey, det är inte sant. Men jag kan absolut säga att jag reste runt där innan denna turistvåg som nu är. Pyramiderna är något man måste ha sett iallafall tycker jag! Ett av världens sju underverk.

Annars så var det märkligaste på resan jag gjorde där Dahab, ett litet ställe (som förståss nu också växt) på Sinaihalvön, där vi bodde i små hyddor. När vi var där kändes det som om precis alla var höga! Det var supermärkligt. Så här har jag skrivit 1993 på min gamla hemsida om slutet på vår resa i Egypten - Dahab.:

...Well, we had to move on and our last stop in Egypt was Dahab.. Dahab is the paradise
of grass, I even thought that the camels looked high ..Not to talk about the only police man we saw.
We stayed for a few days in a cheap camp called Camelot. ..But a few days later, we left for Israel.


Mia på en kamel i Egypten för 16 år sen!


Restaurang Tranan

Var på restaurang Tranan igår på lunch för 2:a gången på rätt kort tid. Har läst någon gång att den funnits i 75 år.

Igår testade jag iallafall deras hängmörade rumpstek med pommes och bearnais, och på det en smarrig chokladtårta. Mycket trevligt var det. Men jag säger som Tony Irving.. MEN... 295 kronor för en lunchrätt plus 95 kr för en efterrätt och 30 kr för kaffet.. Japp, 320 riksdaler för att luncha... Och det där sorlet som är på Tranan så man nästan får skrika till varandra..

Nja, jag tycker tyvärr inte det är värt sitt pris.. 




bild lånad från www.tranan.se

Nya Helg-besök

 Ännu en tuff arbetsdag.. Tur man tränar på mornarna eftersom man är helt färdig på kvällarna.. Men imorn är det iallafall bara två veckor kvar till min semester i Malaysia så det känns helt okey!

I helgen får jag dubbelt besök från London. Dels en fd engelsk kollega som inte kommer bo hos mig men som är här över helgen och som jag ska träffa imorn en sväng på aw men en del annat folk jag känner. Sen en svensk kompis som bor i London & som kommer hit imorn också, och som antagligen kommer bo hos mig. Ska bli kul! Har varit mycket besök här på sistone. Men det är trevligt, och bra att de passar på nu innan jag måste flytta ut ur min lägenhet... Jag får nog boka in en helg i både London och Rom snart tror jag, men nu är det annat på agendan framöver.. men juni kanske..

Cykelpar

Så har jag varit och tränat på morgonkvisten. Det är inte lika lungt som vanligt tyvärr. De ska öppna ett gym nere på stureplan snart (samma kedja alltså) och för de som skaffat kort på gymmet där får träna på mitt gym tills dom öppnar där nere.. Hoppas dom öppnar snart så jag får mina lugna gym-mornar tillbaka. :-)

Har jag berättat om cykelparet annars? Det är iallafall ett par som alltid cyklar på mornarna. Alltså, de cyklar bara. Någon gång har de gått upp och gjort några 'bensträck' eller 'armböj' i någon maskin, men gärna fortfarande med tjocka collegetröjan på som de har när de cyklar. Det roliga är att de inte cyklar i de vanliga motionscyklarna, utan lite på halvfart i de cyklar som man kan halvligga i och samtidigt kolla på tv.. Vet inte hur mycket träning det där är. Kanske ska de vara med i en cykeltävling nån gång om några år?

Det är kul att se dom iallafall.

För övrigt är det väl supertrevligt att se att solen lyser härligt där ute även idag!

Grattis Jonna!

Läste ni mitt inlägg den 18:e januari?? 

Jag missade att skriva att hon var med i en tävling i tidningen OKEJ också. Och i tisdags kom hon på audition tillsammans med sju andra uttagna- och hon vann!! Grattis världens bästa Jonna!! .. Klicka på bilden nedan och gå nu in o lyssna!
 




Sol!

Oj, vilken superhärlig dag. Det är strålande sol utanför fönstret och som ni säkert vet så älskar jag solen.  Syster yster med familj åkte till sälen i gårkväll så de har det säkert jättemysigt.

Har precis kommit hem från gymmet. Nu ska äta lite frukost och sen dra till jobbet. Brorsan ringde precis, vi kommer nog åka på en sista-minuten resa sista veckan i maj. Blir kul. Nu har jag tre resor att se fram emot i vår. Två i april och en i maj.. Det får gottgöra min resfria Sverige-vinter detta år.  ...Kom just på en till sak som jag just hört o som är så himla kul och som jag måste få skryta med, men berättar sen.. Nu måste jag stressa vidare så jag hinner till jobbet i någorlunda tid. Ha en underbar dag i solen!

jobb jobb jobb

 Vilken dag! Har haft fullt upp på jobbet. Fast det är ioförsig roligare att ha mycket att göra än att ha lite att göra. Eller hur..? Men nu känns det som vi haft lite vääl mycket att göra. Tyvärr ställde vi också in vår tisdags-promenad i Hagaparken eftersom vi alla behövde jobba över... Men det kan bli en promenad imorn istället. Annars har det iallafall varit fint väder. Det är ju alltid trevligt. Och nu är det snart bara 2 veckor kvar till Malaysia. :-)

15 Mars

   
   

Var tvungen att ta några kort från mitt vardagsrumsfönster. Det blir ju så fina färger när solen går ner...


************************************************************************************************

Påskägg



Jag har just sett första tecknet på att påsken snart (?) är här.. Var inne på Coop Konsum på Sveavägen en sväng och såg att de säljer påskägg! Det är väl ungefär en månad kvar till påsk, men i vanlig ordning ska man väl vara tidigt ute..

Orchide

        


Så var det söndag igen. Går inte veckorna alldeles för fort?! Speciellt helgerna.. Ska bli underbart med semester snart. Lite sol o bad, massage på stranden, o en och annan paraplydrink kanske.. 

Nu blir det en sväng på stan. Ha en mysig söndag!

med eller utan blixt

Igår var jag helt färdig efter de två dagarnas intensiva kurspass. Somnade tidigt utslagen framför tvn.. Och vaknade förståss tidigt idag.

Klockan var bara fem så det var mörkt ute och jag tände några ljus i fönstret. Nu är klockan sju och det är redan ljust ute! Någon gång däremellen tog jag två kort iallafall på mina fönster och ljusen. (En parantes - jag är så glad att jag målat fönstrena vita! Bara insidan än så länge dock, men det är så fint med vita fönster istället för de bruna jag hade tidigare! Jag blir bara så superglad att titta på mina vita egenhändigt målade fönster..) 

Hur som helst, här är två bilder, tagna precis efter varandra, med och utan blixt. Ganska stor skillnad på mysfaktor, eller hur? Jag gillar bilden utan blixt. Den till höger alltså... Den känns varm och trevlig.

Precis så som jag upplevde min tidiga morgon..

       



 


Mer över?

I veckan var det någon på jobbet som berättade om denna länk: www.jobbskatteavdrag.se

Det är förståss lite reklam från Anders Borgs sida, men trevligt att se att man får lite mer över varje månad, om man nu inte redan känt det. På jobbet är den rätt bra ändå för att se hur mycket mer våra kunder skulle kunna månadsspara...

För månadssparande är ju alltid bra, eller hur?!


..Bortkopplad..

Det har varit skönt att varit bortkopplad från omvärlden ett par dagar.. Ibland känns det precis som Elvis säger.. Någon som känner igen sig?





Informera Framträda

Kursen jag varit på heter Informera Framträda. Det har varit en kurs just i att hålla i presentationer, bli en bättre talare och argumenterare. Måste säga att det gick över förväntan. Det har varit en kanonkurs. Vi fick en massa tips som var bra. Vi fick hålla i några presentationer, både sådana vi visste om och kunde förbereda, och sådana som man inte fick förbereda. Vi fick göra en del övningar också, några som kändes okey och ett par som var väldigt jobbiga. Men det gick bra.

Vi blev filmade, och vi fick återkoppling av gruppen efter varje presentation. Återkopplingen var jättebra. Publiken fick direkt säga vad de tyckte man gjorde bra, och det man kunde förbättra.

Jag berättade ju för länge sen att jag har stage fright och tycker presentationer är jättejobbiga. Men efter dessa dagar har jag lärt mig att man klarar mycket mer än man tror. Jag har också lärt mig att det inte alls syns att man är så nervös som man känner sig inombords. Jag blev också glatt överaskad över all positiv feed-back! Deltagarna som lyssnade fick även skriva ner vad de tyckte, så jag har fått med mig detta hem. Döm om min förvåning när jag nu läser vad de skrivit! Omdömen som jag fick var bland annat:

"Glädjeförmedling med positiv energi. Härliga vändningar i presentationen."
"Intressant ämne. Du känns mycket entusiastisk, avspänd och glad. Bra timing"
" Skön känsla. Bra ögonkontakt"
"Mycket lugn, säker, bra publikkontakt, ögonkontakt, bra med pauser, glad och positiv framtoning, självsäker"
"Bra ögonkontakt. Du väcker ett intresse. Du är lugn."
"Jättebra framträdande. Behaglig röst och tempo. Intressant ämne."
 "Intresseväckande inledning. Bra engagemang. Bra tidsram.
"Bra framförande. Bra kroppshållning. Du talade tydligt. Leende."
"Bra struktur. Bra inledning med fråga. Du känns kunnig - bra påläst. Bra sammanfattning.
"Lungt och säkert intryck. Bra struktur. Bra bilder. Bra publikkontakt. Bra upplägg på framförandet retoriskt sett. "
"Bra tempo, bra publikkontakt. Intresseväckande."

Det jag måste jobba på är att tro på mig själv och ta mera plats.

Men jag ska ta fram dessa rader innan jag håller en presentation nästa gång. Tack tack alla trevliga människor jag fått träffa på den här kursen!

Goda dagar

Tillbaka från en 2-dagars jättebra men intensiv kurs på Södergarn. Precis som jag trodde fanns mycket gott också. Eller vad sägs om detta.. ?

            

              


 


Södergarn

Imorn är det Södergarn och kurs i två dagar som gäller. Ska bli jättetrevligt! Det är skönt att komma ifrån kontoret lite, bara det! (ursäkta mina kära kollegor som kanske läser min blogg.. men ni förstår vad jag menar :-)  Det brukar vara så mycket god mat där, och kakor o bullar o allt sånt som jag gillar... Och det är ju alltid trevligt att träffa lite nytt folk. Södergarn ligger trevligt nära stan. Så här står det på deras hemsida:

Ute på Lidingös norra strand och med majestätisk utsikt över den vackra Askrikefjärden, ligger Södergarn. En lantlig skärgårdsidyll bara femton minuter från Stureplan. Men ändå så långt därifrån.

Mmm. så är det. Det är jättemysigt där ute och det ska bli trevligt att komma bort från stan ett par dar.


Therese Alshammar

När min klocka ringer på morgonen så brukar jag slå på tvn och nyheterna, och är jag väldigt trött somnar jag sen om tills klockan ringer igen.. Ibland när jag väl vaknar till liv så vet jag inte om jag drömt vad de sagt på nyheterna eller om det är santdet som sagts. I morse var jag helt säker på att de sa att Therese Alshammar blivit av med sitt tidigare världsrekord på 50 meter fjäril pga diskning, och diskningen berodde på något jätteskumt som hade med hennes baddräkt att göra. Men jag blandar ihop det med hennes badräkt som sprack i OS... Nu när jag försökte leta upp vad diskningen berodde på iallafall så hittar jag det inte nånstans. Någon som vet? Eller kanske drömde jag iallafall? Märkligt att drömma om Therese Alshammar..


Kända ansikten

Var på två möten på morgonen nere på stan. När jag skulle tillbaka till jobbet fick jag för mig att promenera istället för att ta bussen. Mellan Kungsträdgården och Vasastan på 20 minuter tyckte jag att jag såg mer eller mindre kända människor överallt... Tror minsann att jag åtminstone såg dessa... Jag som normalt har sånt tunnelseende också..

 Erik Hörstadius  Martin Stenmarck  Erik Segerstedt


 Patrik Ekwall  Ebba Hultkvist

Vår?

Här trodde vi att vi var på väg mot vår.. men aj då så fel vi hade! Bilden nedan talar väl för sig själv, tagen i eftermiddags.. Ja, 10:e mars är det men man kan ju nästan tro att det är januari.... Duktiga var vi trots allt då vi körde vår tisdagspromenad i Hagaparken.

Även om man nu längtar till vår, så var det faktiskt väldigt vackert med all snö!



Mia i Hagaparken


Halv Grek plus Turk

..och ännu mera restaurangbesök blev det i helgen. Igår var jag, Annika o Karin på Halv Grek plus Turk. Restaurangen har ju funnits i evigheter men det var faktiskt första gången jag var där. Nu ligger den på Östermalm och inte i vasastan, men förutom vädret när vi tog en promenad dit, så var det väldigt trevligt!

Som det låter så serveras mat från östra medelhavsregionen, med inriktning Grekland och Turkiet. Vi beställde in nio olika meze-rätter och åt hejdlöst. Det blev Spanskt rött vin även till detta. Väldigt gott och väldigt trevlig kväll! 

                

Födelsedagsbarn

..Och så säger vi Grattis idag till Annika som fyller år!



Cumin Club

Har haft en trevlig helg med trevligt besök från Italien. I lördags var vi på en lokal Indier här i vasastan, Cumin Club. Har bara varit där på lunch förut men nu testade vi även middan. Det var väldigt trevligt och väldigt gott! Och prisvärt för den delen. Det blev en salig blandning av Kyckling Korma, Lamm Tikka Masala, Naan bröd och Spanskt rött vin!


 

Sommargäst

I sommar ska ju badrummet stambytas och byggas om. Ska bli jättetrevligt när det är klart. Men vägen dit är då åtta veckor (åtta!) utan boende... Kan inte påstå att jag haft panik över detta men jag har ju varit medveten om det kan man säga... Vill ju helst inte lämna älskade vasastan hela sommaren bara..

Nu har det iallafall ordnat sig!

Har en kompis som flyttar in i en ny större lägenhet nu i vår, på Dalagatan, och då kommer han ha ett gästrum! Det är ju strålande! Pratade med honom häromdan och det var inga problem att hyra in sig lite hos honom i sommar. Ser fram emot den där stoora terassen han ska ha.

Vad skönt det är när saker bara löser sig!

...Och på en lördagmorgon

..kan man gärna..

vakna av sig själv klockan 7 (sju!)
Se konstiga program på tv
Fortsätta städa
Hämta ner tvätt från tvättstugan
Blogga
Titta på hur fina de nymålade fönstrena blev nu när det är dagsljus (att det är dagsljus det här tiden på morgonen är positivt!)
Dammsuga (har inte kommit dit än, är på todo-listan)
Försöka läsa en bit på boken jag måste läsa till veckans kurs.. (todo.. pust)
Gå igenom föredraget jag ska hålla till samma kurs (todo-listan...)
Gå på stan en sväng i mån av tid o titta på träningskläder (todo-listan igen)
Möta upp Annika som kommer från Rom (todo..)

Härliga lördag! :-)

På en fredagkväll kan man...

Vad man kan göra en fredagkväll när man tänkt vara hemma o bara ta det lungt...

Tvätta
Måla fönsterkarmar
Tvätta lite till
Se på tv
Blogga
Förundras över hur jäkla mycket tvätt man kan ha
Hänga upp tvätten på tork
Städa
Finputsa lite på de nymålade fönstrena
Ha lite ångest över kommande arbetsvecka och den oförberedda kursen

Ja, så blev klockan plötsligt 01:00 och det är lördag istället...

Det är härligt med helg!

Viva Italia

Imorn kommer Annika hit o hälsar på från Rom. Ska bli jättekul att se henne igen. Hon flyttade till Italien och Rom för ett par år sen och verkar inte ha några planer på att flytta hem än, men vi får väl se vad hon har att säga när hon är här!



Mia och Annika i Namibia


Dubbelmoralernas land?

Idag är det Davis cup i Malmö och en tennismatch mellan Israel och Sverige. Förstår inte hur en drös med människor kan ha fått Malmö att besluta att matchen skall spelas inför tomma läktare. Helst ville aktivisterna sett att Israelerna inte skulle få komma in i landet. Ett par vanliga sportkillar som spelar tennis på hög nivå.. De är inga terrorister. Kan man inte låta sporten vara eller? Känns som det är lite fel fokus här. Nä, jag blir så trött på Sverige ibland. Det anses att vi inte ska ha kontakt med länder som man tycker är krigsförande eller odemokratiska. Men det är helt okey att vi åker till Thailand och Kina, Turkiet och Cuba. Det finns en del länder i världen som har en del att önska vad gäller demokrati och mänskliga rättigheter. Men det är helt okey. Men att ett par killar från Israel kommer hit och ska spela en match i tennis river upp himmel och jord i detta land. Dubbelmoralernas land?

Idag kommer nynazister, islamister och stoppa-matchen aktivister (eh.. tillsammans??) demonstrera mot matchen i Malmö.. Det är nästan så man skrattar.


Födelsedagsbarn

Hipp hipp hurra för kära Linda som fyller år idag! Grattis gumman!!
  



Trevliga Haga

Några av mina kompisar drog på nån Stand-up show ikväll men det kunde inte jag hänga med på. Själv startade jag idag mina numera s.k hälsotisdagar med jobbet. Vi började med att ta en promenad i snabb takt i Hagaparken. Jag gillar verkligen Hagaparken och den påminner så mycket om parken i Hampstead där jag bodde i London. Supermysigt! (Kan sakna mina, Lindas o Camillas promenader där).

Inte konstigt kanske för den delen att den påminner om Hampan eftersom Haga är Sveriges främsta exempel på en engelsk park! ..Där gick vi iallafall i snabb takt och det verkade uppskattat bland mina kollegor. Så det blir fortsättning nästa tisdag. Nu hann det bli rätt mörkt när vi gick där idag men det var trevligt ändå och lyktorna lyste upp.

..Men det är väldigt skönt att veta att vi går mot ljusare och varmare tider..





Coola människor på gymmet. Vilka töntar.

Har varit på gymmet ett par timmar och det känns väldigt bra :-) Vad jag kan störa mig ibland på folk som bara går runt på gymmet och ska spela lite coola.. Såg en kille idag som jag inte riktigt förstod vad han gjorde där. För det första gick han runt lite på måfå och körde lite på maskinerna, fem här och fem där typ - verkligen helt meningslöst! Sen mitt i höll han på o messade hela tiden. Fattar inte ens varför man har med sig mobilen in på gymmet? Kan man inte klara sig utan den en timma eller???? Ja, det är väl mitt problem hur jag kan störa mig på sånna där människor.. Men vilken tönt vill jag bara säga! Så, känns mycket bättre nu.

Vårlikt

Nu har mitt besök från London packat ihop o begett sig vidare. Det är alltid kul att ha besök o det har varit en jättetrevlig helg! Jag ha lånat lite böcker på biblioteket och vi ha läst lite om ö:n i Malaysia som vi ska åka till snart. Och vi har inte riktigt kunnat bestämma oss om det är fyra veckor kvar eller hela fem. Vi hoppas på det förra.

Nu har jag precis dragit upp persiennerna iallafall och det ser ut att vara en jättemysig dag där ute. Om jag inte visste bättre så skulle jag säga att det ser ut som vår! 

 

RSS 2.0