Utslangda fran hotellet - Playa del carmen

Nu har vi varit i Playa i 6 dagar och vi trivs bra har. Vi umgas mycket med de sweiziska systrarna Carmen och Sara sa det ar trevligt. Vi ligger mycket pa stranden. Och vi tittar pa amerikanska serier pa var tv - friends, two and a half men och serier vi inte sett tidigare. Det ratt skont att vara pa semester pa en helv vanlig turistort i Mexico.

Gatan som gar parallelt med stranden - Avenida 5 - ar dar allt hander i turistvag. Gatan ar sa lang att vi under dessa sex dagar aldrig gatt den sa langt till dar den tar slut. Det ar sa jag undrar om den tar slut? Turistbutiker som saljer allt fran Mexicanska hattar till Mexicansk tequila, trangs med massage-stallen (fran 25 dollar), sma marknadsstand som vill salja dagsturer, chicka kladbutiker, restauranger, och ett antal butiker som saljer silversmycken.

"Hello beauty" " Hola chickas" "Where ar you from?" "Come and look in my chop!" "Hello miss, what are you looking for?" "massage chica?" ... Man blir lite trott i oronen medan man tittar rakt fram i ett forsok att ignorera alla forsaljare.

Igar var Carmen och Sara pa en dagstur till Chitzen Itza, en ruin nan timme eller tva bort - och ett av de sju underverken. Turen kostade 40 dollar och da ingick minibuss tur och retur, guidad tur, lunch och stopp i nagon by pa vagen samt forstass pa nagot forsaljningsstalle (da far turforsaljaren kommision fran dem sa tjanar det lite extra...). Marre och jag kande att vi sett tillrackligt med ruiner under resan och bestamde att lamna Chitzen Itza till en annan gang. Nar tjejerna var tillbaka tycke de att det var en helt okey tur men alldeles for mycket turister.

Vi bodde pa All Riviera i 4 natter men dagen innan den sista nattn fick vi veta att 14 rum ar bokade (av Vingresor etc) och att vi inte kunde bo kvar langre. Vi kande oss lite utslangda men inte sa mycket att gora utan vi packade ihop vara saker och gav oss ut pa en ny hotelljakt. Efter 1.5 timme och ett antal hotell senare hittade vi det hotellet som vi nu bor pa - Hotel Molcas. Det ar lite billigare - ca 45 dollar for vart rum per natt. Var balkong ar mindre an var forra men vi ser fortfarande havet - inte lika bra som tidigare men andock nara nog. Hotellet ar annars fins och rummet bra. Kylskap och tva och aircondition aven har. Vi har harlig frukostbuffe inkluderat i priser, och sa finns en stor pool pa hotellet och det ligger precis vid stranden. Vi njuter pa har och stannar nog till pa sondag da aven tjejerna ska vidare. De aker da norrut medan vi tankte ta oss ut till en o utanfor Cancun som heter Isla Mujeres.

Det ar inte sa langt kvar nu av semestern sa det ar bast att forsoka fa lite branna innan vi kommer hem. Sa det ar dags att besoka stranden!

RSS 2.0