Ryssarna har invaderat..

Jag undrar om det stämmer, men en kille berättade att det flögs in 90 000 ryssar varje vecka till semesterorten Sharm el Sheik i Egypten. Nyss hemkommen från 25 graders värme till ett snölandskap i Stockholm så kan man ju garva lite åt dessa roliga ryssar som vi sett på vår semester. Nej, jag har inget emot ryssar. Men det är alltid kul att titta på folk när man ligger vid poolen eller stranden. Och det var många ryssar i Sharm. Då menar jag verkligen väldigt många ryssar. ..Man kan väl börja med att säga att när jag tänker på Ryssland så är väl inte mode det första jag tänker på. Självklart var vi tvungna att kommentera den ena outfiten efter den andra som var som tagen från 90-talet (såg också någon adidas-kollektion från -81).

På stranden var det annars för små spidos som gällde för männen och bikini för damerna där favoritfärgerna var guld och lila. Bikinin var med fördel i string-modell eller så kunde man ju alltid göra om sin lilla bikini till string om den inte var det från början.

Förutom att studera val av kläder så var det även roligt att studera val av partner. Det var väl en och annan halvfet 'karl' med gamla tattueringar (gärna någon alltför bleknad variant också från 80-talet) och med de för små spidosarna, som hade en liten smärt rysska brevid sig som ett litet kuttersmycke. Är det nyrika män och guldsökande kvinnor? Eller är det äkta kärlek? Ja, det är mycket man kan ligga och fundera över när man har lata dagar på stranden!.. Är det inte härligt så säg.. Hur som helst så har vi haft det hur bra som helst!


En rysk valross med små spidos tar igen sig i Sharm el Sheik?


Nu kommer det...

världens lyckligaste folk enligt senaste undersökningen... *Trummvirvel* .... På första plats ligger Costa Rica! I genomsnitt upplever varje Costarican 66.7 lyckliga år i sitt liv. Sverige ligger på sjunde plats med 62.8 lyckliga år. Detta enligt 'Happy-Life-Index'. Jag vet vart en av mina drömresor går till iallafall..

Kan också säga att, enligt samma index, världens olyckligaste invånare finns i Zimbawe där de bara upplever i snitt 12.5 lyckliga år, följt av Burundi och Tanzania.

Världens 10 lyckligaste länder

  1. Costa Rica 66,7 år
  2. Island  66,4 år
  3. Danmark 65 år
  4. Schweiz 65 år
  5. Kanada 64 år
  6. Australien  62,9 år
  7. Sverige 62,8 år
  8. Norge 62,4 år
  9. Finland 62,3 år
  10. Irland 60,9 år

 


Världens lyckligaste invånare?

Jag läste om att en internationell undersökning från 2006 visade att invånarna i Vanuatu är lyckligare än i nån annanstans i världen.  

Eftersom jag aldrig har hört talas om Vanuatu så jag tänkte jag skulle kolla upp platsen för världens lyckligast invånare. Jag läste att de tror att de är lyckliga eftersom de nöjer sig med väldigt lite, det är inget komsumtionssamhälle utan livet handlar mer om familjen och samhället. Och det är en plats man inte oroar sig.

Vet du var Vanuatu ligger? Det visste inte jag så jag tog fram en karta nedan. Det ligger alltså i Stilla havet öster om Australien. Det har ett tropiskt klimat men öarna har aktiva vulkaner och har drabbats av flera jordskalv med efterföljande tsunamis, vilket förståss låter mindre trevligt tycker jag. Det finns massor att läsa om detta ö-rike som verkar vara ett intressant resmål och ha en hel del aktivia aktiviteter som dykning och golf.

..En liten parantes som jag läst om är att om man är där ska man prova den sömngivande drycken "Kava" (jag som trodde Cava dracks i Spanien..). Kava är en icke-alkoholfri dryck som är grumlig och väldigt stark och den enda tillåtna narkotikan i hela världen!

Men nu är ju Vanuatu framtaget som världens lyckligaste 2006, och det är ju ändå 4 år sen.. Jag återkommer i ämnet tror jag, ska hitta en mer aktuell plats!




Mia chockar med ett inlägg..

Efter Kambodja och Thailand-resan i november / december så har jag varit väldigt dålig på att skriva men - tjoho - här kommer ett kort inlägg! I december var det att jobba lite, sen Åre över nyår med ett trevlig gäng.. Och det var kul att åka lite skidor!



Nu har jag o bror och bror-son precis bokat en vecka till Egypten och åker nästa söndag. Har bokat en sista minuten med Detur för första gången. Har läst en del klagomål på dem på nätet så vi får hoppas att vi tycker resan är okey.. Som tur är så är vi nog inte så jättekräsna så jag tror vi kommer få det bra hur som helst. :D Får återkomma efter resan och berätta! Det blir en tur till Sharm El Sheik. Jag var där för 15 år sen så jag skulle gissa att det ändrats något drastiskt. Tror att jag kan ha bjudit på bilden nedan tidigare någon gång. Men här var vi iallafall vid pyramiderna, jag skulle gissa runt -95...



Ska bli skönt med lite sol och värme och ledighet!


RSS 2.0