Te med honung

Hade en supertrevlig kväll igår med Lisa o Sandra och några till. Först möttes vi upp på Storstad, o där sprang jag oväntat på några gamla vänner. Sen tog vi en taxi ner till Grodan. När jag o L var på jobb-after-worken senast så pratade Lisa med någon som skulle spela på Grodan ikväll, därav valet. Det var rätt ungt måste jag säga men vi hade kul. 'Våra' s.k Italienare dök upp också så vi var ett stort gäng till slut och det var kul. Dom här Italienarna har bott i Stockholm i ett halvår och de står på varenda gästlista i stan känns det som. Fattar inte hur de bär sig åt..

Idag kom pappa över med lite saker jag tänkt låna. Han ville bjuda ut mig på lite mat och vi gick ner till Woken på Roslagsgatan men den var stängt. Så vi gick till någon restaurang mittemot. Det var väldigt trevligt!

Nu hade jag tänkt att gå o lägga mig tidigt, lördag till trots.. Gymmet öppnar 10.00 imorn och jag ska försöka vara där då.. (Jag är ju optimist..!) Ska dricka upp mitt te med honung nu o sen sussa. **Natti natti**

Nya möjligheter..

Ny dag, nya möjligheter. Fick en lång och trevlig skönhetssömn inatt, inga telefoner som ringde igårkväll, väldigt skönt! Ignorerar ekonominyheterna på tv med alla negativa siffor. Ser fram emot att det är fredag och en trevlig arbetsdag, och framförallt för lite utgång ikväll och att det är två dagars ledighet framför mig! Var o tränade imorse och känner mig väldigt nyttig. Nu blir det frukost o sen jobb. Trevlig fredag!


Skönhetssömn

Har sovit lite för lite hela veckan känns det som, så igår fick jag för mig att lägga mig riktigt tidigt. Så, klockan 21.00 låg Mia i sängen! Somnade förvånansvärt fort dessutom. Helt plötsligt vaknar jag av ett mess som klingar i mobilen. Gick upp o kollade, gick o la mig, och somnade om. .. Och vaknar av att det ringer också. Var tvungen att kliva upp och svara. Går och lägger mig igen och har svårt att somna, går upp en stund. Klockan är snart elva och den tidiga kväll jag tänkt ha var förbi. Somnade snart iallafall och sov till åtta i morse. Det var riktigt skönt, så jag ska försöka göra en likadan kväll idag igen. Fast utan att telefonen ringer.. Hoppade över träningen i morse för att få lite sovmorgon, så jag ska försöka komma upp imorn o gå en sväng till gymmet iallafall. Var på den Afrikanska dansen igår och det var superkul. Kan verkligen rekommendera att testa det! Kommer fortsätta med det en gång i veckan tror jag. Ser riktigt kul ut kan jag tänka för den oinvigde när man står o svingar med armar och kroppen som en halvgalning.. Men det får man väl bjuda på..

Imorn är det fredag! Det ser jag fram emot.


Stockholm står emot krisen..

Det var dystert på börsen idag. Ja, ena dan går det upp och andra dan ner. Det är krispaket hit och krispaket dit. Och ökande arbetslöshet omkring i landet.. Tycker inte man märker av det så värst mycket i Stockholm iallafall som tur är. Men det vore ju trevligt om det kan vända snart. Jag vill ju gärna vara optimist.

Jag har DI på mitt bord varje dag och borde väl läsa den. Men det gör jag inte alltid ska erkännas. Idag bläddrade jag dock igenom den och det roligaste man kunde läsa där var Attilas bildkommentar.. 



Tecknare: Attila Toth, DI, 090129

Shoe tossing

Ganska länge hängde ett par gympadojjor i telefonledningen utanför mitt hus... Jag förstod aldrig om det skulle betyda något? Nu är dom faktiskt borta. Men är det någon som vet varför man slänger upp skor i ledningar?? 


 

Förintelsens dag

Idag är det förintelsens minnesdag. Koncentrationslägret Auschwitz befrielse var den 27:e januari 1945. Jag minns när jag bodde i Israel och besökte Yad Vashem (the holocaust museum) i Jerusalem, ett museum som finns till minne av de judiska offrena i andra världskriget. Jag blev väldigt tagen och berörd av de otäcka saker människor utsatts för, och är man i Jerusalem rekommenderar jag ett besök på Yad Vashem. 

Sex miljoner europeiska judar mördades. Låt oss aldrig glömma detta fruktansvärda.

"Remember only that I was innocent
and, just like you, mortal on that day,
I, too, had had a face marked by rage, by pity and joy,
quite simply, a human face!"


Benjamin Fondane, Murdered at Auschwitz, 1944


Glöm dina bekymmer..

imorgon får du nya.. Jag kom just hem till slutet av Andra Avenyn. Gillar deras slutord.. Har haft ett teoripass i skridskoteori ikväll. Långfärdsskridskor vill säga. Det är ju inte bara att ge sig ut på naturisen minsann...

 

Natti

Nu är det snart natti natti för Mia. Kom hem rätt sent inatt efter en superkul kväll hos Lisa o sen ute på stan. (Får se om jag kan få upp en bild eller två imorn kanske). När jag vaknade i morse och tittade på klockan och den visade sig vara halvett, så blev jag lite förvånad över att ha sovit så länge. Men men, det är ju skönt att få sova ut och jag behövde säkert sömnen. Ikväll ska jag lägga mig i tid och imorgon ska jag gå upp tid. Har bestämt mig för att gå ner till gymmet innan jobbet imorn så det blir en tidig väckarklocka som kommer ringa. Dom öppnar halvsju och då ska jag vara där!

I morgon kväll har vi sen möte i föreningen om vårt kommande stambyte. Ska bli kul att höra lite mer om detta. Och det kommer bli verkligen underbart att få badrummet renoverat! ..Sweet dreams..

Siepens extrajobb?

Tidningarna skriver ju om finanskriser och arbetslöshet för vissa yrkesgrupper, och det gäller kanske även artistyrket?.. Det verkar iallafall som Peter Siepen behöver extrapengar. Såg honom nämligen häromdan inne i gallerian där han stod o jobbade i en butik som säljer glasögon.. Han använde inga glasögon själv, men hade klätt upp sig med en rosa fjäderboa på huvet..

            
Peter Siepen, lika uppklädd (eller utklädd?) som vanligt - här i glitterkostym och rosa boa på huvet...


Armhävningar..

Igårkväll kom vi vid något tillfälle in på disskusionen träning... Vår kompis T berättade att han gjorde armhävningar hemma varje dag så vi började prata om hur många armhävningar vi kunde göra. T gjorde lätt 50 sa han. Jag sa att jag med lite vilja kanske klarade fem... Min tjejkompis J tyckte att vi också skulle börja träna armhävingar och att hon och jag skulle ha en tävling 1:a juni, så att man hade ett mål. Det tyckte inte jag lät som en bra ide. *skratt* Jag klarar inte riktigt av armhävningar och det känns dumt att misslyckas. Hur många armhävningar klarar du? 


                               

På Lisas kökgolv var det upp till bevis.... Övriga gäster som kom in i köket då undrade nog vad vi höll på med... Som tur är finns inget bildbevis på mina stackars fem armhävningar..


Träningsvärk

Det känns i kroppen att jag va på gymmet igår. Men lite träningsvärk är bara skönt tycker jag, så det känns som man gjort något.. Jag sprang på springbandet i en kvart ungefär och sen en timmes träning på maskinerna. Det är himla skönt att träna på helgerna faktiskt eftersom man slipper stressen det annars är när jag tränar mornar o sen ska iväg till jobbet. Nu har ett nytt schema kommit ut för klasserna de har. Såg då att de har afrikansk dans på en tid som passar mig jättebra. Det ska jag testa!! Så här står det om afrikansk dans..

Kraftfullt, roligt och rytmiskt. 

Låt energin strömma genom kroppen till kraftfulla rytmer från det varma och härliga Västafrika. I den här dansklassen är koreografin enkel och upprepande med stora fria rörelser. Vi jobbar alltså mer med rörelse och stil än med svår koreografi. Du tränar kondition, ökar rörligheten och stärker kroppen samtidigt som du får njuta av ljudet från afrikanska taktfasta trummor. Hett, eldigt men ändå jordnära.

...Det låter som det kommer passa mig ! Ska verkligen bli superkul att prova i veckan!


Tulpaner

Man blir glad av att se dom här fina tulpanerna som Lisa fick igår..  Visst känns det lite vår med tulpaner?!  


                

Lördag

Nu är det dags att fixa iorning sig inför kvällen. Efter mitt gym-pass i morse (mycket nöjd övet detta!:-) så sprang jag ner på stan och träffa min jättesöta kompis M. Vi tittade lite i affärer men mest satt vi o fika o prata om diverse saker som hänt sen sist vi sågt. Det var jättetrevligt som vanligt. Sen kom ett mess från min kompis L som jag ska till ikväll och jag kom på att jag måste rusa hemåt. Oj vad tiden fort går ibland. Ska ta ett långt bad nu o sen iväg på lite party. Ska bli kul!

Lön igen

Spinner vidare på lönediskussionen (nedan). Jag möter ju otroligt mycket människor i mitt jobb och ser vilka inkomster dessa har. Det ingår förståss i mitt jobb att se över enskilda personers ekonomier och inget jag direkt jag tänker på eftersom jag är så van att arbeta med det. Men jag kollade nu upp vad den genomsnittliga lönen är för alla yrkeskategorier och människor i vårt land. Meddellönen i Sverige år 2007 var 25 800, men då skiljer det sig mellan olika regioner i landet förstoss. Tittar man bara på Stockholm, som har den högsta meddellönen i Sverige, så ligger snittet istället på 29 600 kronor. Sen har vi det vanliga, att det skiljer mellan män och kvinnor... Men detta är snittet av alla arbetande personer. Ja, så länge man är nöjd med sin lön och med sitt jobb så saknar det betydelse. För mig är det allra viktigaste att jag trivs med mitt jobb, har bra chefer och arbetskamrater och har ett kul och utvecklande arbete. Jag hade ett tillfälligt jobb tidigare där jag inte trivdes så bra men min chef ville att jag skulle vara kvar. Det var ju smickrande men jag sa ärligt till honom en gång att 'om du så dubblar min lön så vill jag inte vara kvar'. Och så var det verkligen, man kan ju inte vara kvar på en arbetsplats där man inte trivs oavsett vad man får för lön. Egentligen trivdes jag jättebra med min chef och mina kollegor men det var en lång resväg och jag tycker inte det är värt att sitta och pendla två timmar om dan helt enkelt. Det finns ju som sagt så mycket roligare saker man kan göra än att spendera ett par timmar om dan på en tunnelbana...


I love vasastan

I kväll blir det lite party igen. I vasastan självklart. I love vasastan - det är så skönt att bo nära 'allt'. Förra året bodde jag ju i London. Det var jättekul.. men resvägarna! En timme att ta sig till jobbet, ta sig till kompisar, ta sig runt till diverse. En timme hem på natten när man varit ute, om man inte lyxade med taxi.. Även om jag bodde nära stan så tog allt sån tid. Jag gillar när man kan gå, och slippa tunnelbanan. Och cykla på sommarn förstoss. Fast jag ha länge velat ha en Vespa, kanske skaffar mig en i vår. Bara för att det är så kul att köra..

Nu har jag suttit o förberett mig för att gå till gymmet i ett par timmar, måste ta tag i detta. Ska ner o träna lite nu så jag kan känna mig lite nyttig. Ha en toppendag!


Självkänsla

För några år sen var jag med jobbet på en föreläsning med Mia Törnblom. Det är rätt kul att gå på sånna föreläsningar ibland för man blir ju rätt så inspirerad. Mia pratar ju mycket om självkänsla och veta sitt egna värde.

Jag hamnade av en slump på Mias hemsida och där skriver hon bland annat hur livet blir enklare att leva med en bra självkänsla. Vinsterna är goda...

  • Vi vet vårt eget värde, istället för att känna att vi måste vara bättre än allt och alla för att inte känna oss värdelösa.
    Vi tycker om oss själva och känner oss värdefulla, oavsett vem eller vilka som finns i vår omgivning.
    Vi klarar av att inte vara perfekta och därför gör vi enklare om våra misstag till en rolig historia.
    Vi vågar prova på fler saker eftersom vi inte längre är rädda för att misslyckas.
    Vi känner att vad som än händer så klarar vi av att hantera det.
    Vi tar ansvar för våra relationer, och vi känner oss trygga i alla våra relationer.
    Vi får distans till oss själva samtidigt som vi på riktigt tar ansvar för vårt eget liv och vårt eget mående.
    Vår inre trygghet gör att vi säger ja när vi menar det och nej när vi inte vill.


Har du rätt lön?

Enligt någon undersökning jag såg på tv igår så gnäller killar mer på jobbet än tjejer gör, det var ju rätt intressant. Oftast gnälls det om dataproblem, men också på lönen tydligen. Jag känner inte alls att det gnälls på mitt jobb överhuvud taget om något speciellt faktiskt, men jag kanske har tur. Hur som helst så är det ju intressant det här med lönen och att killar gnäller på den. För killar har ju fortfarande bättre lön än tjejer vilket är helt absurpt. Jag tog fram lönestatistik för Privatrådgivare på bank, och här ser man vilken skillnad det är att ha ett yrke som jag.. Tragiskt!  Om man ser tex eftergymnasial utbildning så ha kvinnor en snittlön på 31500 medan män har en snittlön på 40100.... !

Utbildning Kvinnor Män Totalt
Förgymnasial 26300 30100 29000
Gymnasial 27300 32600 30600
Eftergymnasial 31500 40100 36900
Total 28800 35200 32900
Ålder Kvinnor Män Totalt
18-24 19800 20800 20300
25-39 28100 33700 31600
40-64 30000 37000 34600
Totalt 28800 35200 32900


Vill du se om du har rätt lön?  Gå in på Statistiska centralbyrån och sök lönen för din yrkesgrupp HÄR



Färg

        

       


Konståkning


Kom hem efter jobbet o satte på tv:n. Det visade sig vara konståknings-EM i Helsingfors. Tänkte just på hur många sporter som finns där man inte har en aning om vilka svenskar som är med och tävlar på elitnivå. Jag är ju hyffsat intresserad av sport i allmänhet annars tycker jag.. På damsidan i konståkning har vi visst en tjej som heter Viktoria Helgesson. Hur många vet vem hon är? Trots att hon bland annat vunnit SM-guld både -07 och -08.. Jag tycker konståkning är en rätt imponerande sport annars och det ser ju väldigt vackert och graciöst ut när dom åker..



Viktoria Helgesson

Yvonne Ruwaida

Kan någon stoppa miljöpartiets Yvonne Ruwaida? Hennes ideer om Palestina-Israel konflikten är ju helt galna, och jag är trött på att se hennes ansikte på tv nu. Hon är så väldigt emot Israel och dess metoder i konflikten men kan inte se något fel med Hamas och vissa palestiners våld mot Israel. Jag är helt emot krig och dödande från båda sidor, och det känns ju märkligt när denna Ruwaida inte kan svara på om hon vill behålla Israel som land eller om hon kan se något fel i det Hamas gör. Hamas som är en terrororganisation, demokratiskt vald eller ej. Hon talar om hur oskyldiga dör i Gaza, vilket stämmer. Det är fruktansvärt. Men hon kan inte se något fel i de palestinska självmordsbombare som går rakt på en buss i Tel Aviv eller Jerusalem och dödar oskyldiga människor i Israel. Palestinska eller arabiska självmordsbombare som tror att ju fler oskyldiga judar de dödar, ju bättre kommer de själva få i paradiset. Äh, jag blir bara lite upprörd över den här ensidigheten från Ruwaida. 'Det är bara fel på andra, inte på mig själv'. Med den attityden kommer man ingen vart i det lugn och förhoppningsvis fred som behövs i området. Som jag skrivit tidigare så dog en man i somras på den Kibbutz jag själv bott på. Kibbutzen ligger 2 km från Gasa på Israels sida och han dog av raketer från Gaza, och var en helt oskyldig man. Raketer har skjutits från Gaza in över Israels sida i sju-åtta år nu.. Jag bara önskar att det håller sig lungt nu...


Fest och flygande människor

      

        


Var på ett väldigt kul party i helgen. Vi fick bland annat för oss att försöka flyga.... Det gick sådär... Tur att vi försökte flyga över en säng iallafall så man landade mjukt..

faceinhole

Jag hittade sidan faceinhole och det var lite kul att experimentera med olika bilder o frisyrer... Här är några... 

                  



This is not me

Min underbara 14-åriga systerdotter är jätteduktig på att sjunga. Jag må vara lite partisk men jag älskar verkligen hennes röst. Här har hon en egen låt också, this is not me. Lilla pyret, så söt! Ni bara måste klicka på bilden nedan o kolla in!



YouTube hjälpcenter | e-postalternativ | rapportera skräppost
 

1970

 Imorgon fyller en av mina vänner år. Han är född 1970 och jag försökte kolla vad som hände då. Man blir verkligen förvånad när man tex läser att man först detta år får sälja preventivmedel utan  speciellt tillstånd av polisen. Att utomäktenskapliga barn får samma arvsrätt som barn födda inom äktenskapet. Och att Sveriges television börjar sända i färg!  Jag läste också att Isabella Scorupco är född detta år, henne gillar jag och hon är ju verkligen en vacker kvinna.

 

Innan 1970 var det svart-vitt som gällde..


Tapas


Igår var vi och testade en rätt ny restaurang här i vasastan, Sangria Tapas bar, som ligger vid vanadisplan. Tapas är ju alltid trevligt och jag gillade restaurangen också.

Det blev lite kyckling, lite bläckfisk o
lite annat smått och gott. ..  



Och så lite kaffe och chokladtårta till efterrätt...     

Igår var ...

.. jag o körde ett hårt träningspass på förmiddan och det kändes riktigt bra. Sen var jag och spelade bordshockeyspel med min fina brorson. Det känns ju lite förnedrande att erkänna att jag blev totalt utklassad av en 6-åring... Men men, det är helt okey. Världens finaste kille nedan :-)

       

Drömmer..

Just nu drömmer jag om ett nytt kök. Men det är ju en djungel det där för en okunnig ekonom och tjänsteman som jag.. Tycker inte jag har tummen mitt i handen generellt sett, men att veta hur man gör när man ska skaffa ett nytt kök och så, det är ju inget man gör varje vecka direkt... Har hittat en del köksbutiker här i vasastan iallafall. Bland annat HTH ligger vid Odenplan. Det allra bästa är väl bara att gå in där någon dag så får man säkert lite hjälp, de är ju ändå försäljare.. o kunniga inom området kan man ju förmoda... Ska ta itu med det där vilken dag som helst nu...! känns det igen? Önskar ibland att veckan hade 8 dagar istället för 7, så man hade en extra ledig dag att göra alla 'måste fixa-saker' på...

Nu är det iallafall dags att sova, så idag blir det inget nytt kök. Natti natti. :-)


kärlek   kärlek   kärlek   kärlek   kärlek   kärlek    kärlek    kärlek    kärlek    kärlek    kärlek    kärlek    kärlek    kärlek   kärlek   kärlek   

Vad betyder ditt namn?

Hamnade på någon sida där man kunde se vad ens namn betyder. Tror det var www.svenskanamn.se

Mia är ju en kortform av Maria. På sidan läste jag att den allra vanligaste betydelsen för Maria i nutid är "bitter" eller "hav av bitterhet" men det finns andra teorier som "rebellisk" och "önskat barn". Men namnet kommer troligast från ett egyptiskt namn som kom från ordet mry "älskad" eller ordet mr "kärlek".

Känns väl lite sådär att ens namn betyder bitter.. Men rebellisk kanske kan stämma ibland... *skratt*

Men fler betydelser ska vara "uppror", "trotsig", "efterlängtat barn", "havets stjärna", "en droppe i havet", "den vackra", "älskad av Gud", "den perfekta", "den som älskar Gud", "den helade", "stark", "stor sorg", "den välnärda" (med betydelsen "vacker"), "älskarinna", "graciös", "den upphöjda", "den charmiga" och "den som härskar".

Känns ju lite bättre att ens namn betyder "havets stjärna" eller "den perfekta"... 

Vad betyder ditt namn? 
             


Färg eller svartvit?


Den här bilden på min söta systerdotter är jättefin tycker jag. Jag gillar svart-vita bilder men här gillar jag verkligen färgkortet också. Superfina båda två tycker jag... Vad tycker du? Färg eller svart-vit?



                             




    

Vass Egg

En liten svart-vit bild kan bjudas på från gårdagen. Efter Storstad mötte vi upp lite övriga vänner på Vassa Eggen..





Garden leave och annan ledighet..

Igår träffade jag en gammal kompis ute på Storstad. Han har en lite rolig historia faktiskt.

Han jobbade först på samma jobb som jag, men blev erbjuden en bra tjänst på ett utländskt konkurrerande företag som skulle starta upp en likadan avdelning här i stockholm. Min kompis säger upp sig från vårt företag och får då gå på dagen. Han får lön i tre månader från vårt företag men får inte sätta sin fot på jobbet, Garden leave som det heter på engelska  (vad heter det på svenska?). Han får förståss inte sätta sin fot på det nya jobbet heller förens de tre uppsägningsmånaderna gått. Han åker till Cuba och har det bra. Ledig i tre månader med lön! Sedan börjar han på det nya jobbet och jobbar där ett tag, tills finanskrisen kommer och företaget bestämmer sig för att inte alls öppna upp denna avdelning i stockholm. Min kompis får gå. Med tio månaders lön! Nu reste han glatt runt i centralamerika i tre månader i höstas för att komma hem över jul. Igår träffade jag honom över en öl iallafall. Då berättar han att han bokat en ny resa, han drar på fredag till sydamerika och hemresa beräknas i juni!

Jag vill också ut och resa i tio månader med lön!!!!! Livet är så orättvist ibland. Jag sitter på en alldeles för trygg arbetsplats..


Beach -09

Så var jag nere o tränade i morse för första gången i år. Ja, för första gången på en månad ska kanske erkännas. Det var en trött Mia som klev upp klockan 06.00 imorse, en timme tidigare än vanligt, för att gå ner till gymmet. Mitt mål idag var egentligen bara att ta mig upp och ta mig dit. Man ska ju börja lugnt sägs det. Det gjorde jag också, efter en kvart på springbandet (ja, gåendes alltså i snabb takt - jag blev varm) så lockade bastun. Men jag ska göra ett nytt försök imorgon! På måndag har jag bokat in min PT så det vore ju trevligt om jag tränat ett par gånger innan dess iallafall.. :-)

Träningen får mig att tänka på när jag reste land- och sjövägen mellan Stockholm och Tokyo för ett par år sen, och i Sydkorea hittade detta tjusiga utomhusgym.. Det ser väl hurtigt ut iallafall!?

          

Jajjamen, jag på utomhusgym i Busan, Sydkorea!


Namnbyte

För ett drygt halvår sen bytte jag namn. Jag hette tidigare Maria så ändringen var ju inte så stor. Ja, jag heter fortfarande Maria för den delen men jag har ändrat det till ett mellannamn och istället lagt till Mia som tilltalsnamn. Saken är den att jag kallats Mia sen jag gick i första klass eftersom vi var tre stycken Marior i samma klass. Tillochmed min farmor kallar mig för Mia. Det stod Mia på mina visitkort på jobbet men sedan stod det Maria när jag skickade mail till kunder, och de frågade ofta mig om det var Maria eller Mia som gällde. Små saker gjorde att jag till slut bestämde mig för att helt enkelt byta namn till Mia. Det var väldigt enkelt att byta namn faktiskt, bara att skicka in namnbytet till skatteverket och vänta ett par månader så var det klart. Det jag inte tänkte på dock var att både körkort och pass har Maria som tilltalsnamn så det måste förstoss bytas ut.. Men jag är väldigt nöjd över att nu heta Mia.

När jag sen iallafall berättade för min bror vid ett senare tillfälle att jag faktiskt bytt namn så undrade han om det kostade något. Nä, det är gratis med ett namnbyte, sa jag. Han tänkte lite och säger 'kan man byta till vad som helst eller?' Nja, säger jag, inte vad som helst kanske men i princip antar jag.. Han tänker lite till och utbrister 'jag skulle ju kunna byta ut mitt namn till Gnaget!'.

Nja, den tanken var ganske en av hans mindre bra ideer... *skratt*

En gnagare..

Bilden lånad från www.rasundafc.se 

Turkiska katter


När jag och min bror var i Turkiet i höstas hade jag med mig kameran i vanlig ordning och i högsta hugg. Jag tog ganska mycket kort på allt förståss, men vid ett tillfälle sa min bror 'nä nu får du sluta fotta katter. Såvida du inte tänkt göra en hemsida om turkiska katter...'' När jag kom hem o laddade ner bilderna på datorn hade jag faktiskt lite väl mycket kort på just katter.. Men de är ju såå supersöta! Här kommer fyra av dom bilderna. Fler kommer säkert komma i framtiden..



    


      katt i Turkiet

Nattliga meddelanden

Inatt fick jag två mess av min kompis J. Jag minns att jag vaknade av dem men var för trött att gå upp o kolla då. Men det gjorde jag imorse. (Dessa kom efter att vi igår hade pratat om att åka skridskor idag).

Klockan 03.56:
Hej Mia. Jag kommer vara tokBakis imorgon. Har varit ute hela natten. Ring mig om du vill åka annars sover jag....

Klockan 04:36:
Gillar frisk luft. Men kommer ha jordens baksmälla...

Hmmm. I got the point in the first message.... ;-)

Så tyvärr blir det ingen skridskoåkning idag. Men kanske kan bli till helgen istället.

Trettondagen


Igår jobbade vi halvdag, det blev nio till halvtvå ungefär. Rätt skönt. (När jag jobbade i London förra året så förstod de inte var halvdag var, jag tycker det är en enormt trevlig ide men som tyvärr inte fanns där..) Hur som helst, så var det inte många på jobbet som visste vad vi egentligen var lediga för idag.. Det inkluderade mig själv måste erkännas.. Men nu vet jag. Det är nämligen så att trettondagen infaller 13 dagar efter jul och under medeltiden växte legenden om de tre vise männen som uppvaktade jesusbarnet i Betlehem med sina gåvor -guld, rökelse och myrra- på den tolfte natten efter julnatten. Så dagen till ära firas minnet av detta. Ungefär så.





Paradis

Nä, nu är det läggdags! Tror jag går o lägger mig o tittar på hockeyn från sängen istället helt enkelt. Tur man är ledig imorn så man får sova länge. Tror säkert jag kommer drömma om någon strand som denna.. Natti natti


tänkvärda citat?

äh, det blir ett till citat om resande. Bara för att det är så trevligt att resa, och för att jag drömmer lite om varmare breddgrader just nu i denna kyla..

Att resa är att tvätta ögonen


Indonesiskt ordspråk. Förra citatet lånade jag föresten från butiken Svenskt tenn på Strandvägen. Det stod i skyltfönstret när jag cyklade förbi en solig dag i somras.

the world..


..is a book and he who stays at home reads only one page


Fish river canyon / Namibia




Skridskor


Nu har jag äntligen hittat mina gamla långfärdsskridskor på vinden! Får se om det blir en tur imorn nu när vi är lediga. Någon som vill hänga med?


                                                 

Tidig morgon


Morgon, och tidig sådan. Dessa fina blommor som jag köpte igår gjorde mig glad när jag vaknade iallafall.



Mera mat


Fick för mig att vara duktig och laga mat till jobbet imorn eftersom jag lovat att gästspela där då. Då jag inte är så bra vad gäller matlagning och ofta bara tar o mixtrar med något som finns hemma, så testade jag det jag hade hemma idag - kycklingfile med fetaost inuti och pesto som fick grillas i ugnen och hasselbackspotatis. Väldigt enkelt att laga, men det blev faktiskt väldigt gott och blir bra med lite sallad till. Ser nästan fram emot lunchen imorn..  


Crepes

Hade en jättemysig lördag. Min kompis L kom hit på eftermiddan och vi tog en promenad till hennes bror och flickvän som också bor i vasastan. Senare tog vi oss faktiskt oss ifrån vasastan till söder där vi bokat bord på à la Crêpe, där de förstoss serverar alla varianter av.. Crepes! Mycket trevlig restaurang och väldigt god mat plus bra prisnivå, kan rekommenderas. Det blev en god huvudrätt med crepes o kyckling och sedan en efterrätt med crepes med choklad och bananer. Smarrigt värre. "Tyvärr" njöt jag så mycket av maten och sällskapet så jag glömde ta kort på läckerheterna.

Bild har jag dock på min o L's fikapaus idag efter vi varit nere i Sturegallerian o shoppat lite. L tar som vanligt sina bilder på sniskan! Men jag gillar det fina bladet de gjort i min latte..

  

Snö på hustaken


Bjuder på två bilder tagna från mitt fönster. Trevligt med lite snö på hustaken..


 




Löften

Nu hade jag inga nyårslöften i vanlig ordning. Men om jag skulle haft ett så skulle det vara att dricka mindre alkohol men ha ännu mera roligt under 2009!

Igår var jag ute en sväng med en gammal kompis från universitetstiden, himla trevligt! Idag kommer min London-kompis L hit och bor över till imorn. Det är några veckor sen sist jag såg henne så det blir kul. Vi tittar på en utlandsresa under januari, får se om det blir något bokat idag. Vore inte fel med en veckas värme i denna kyla.. :-)

Första dagen..


..på det nya året. Hoppas att det nya börjar bättre än det gamla slutade. Tur man är född optimist.. ! God fortsättning alla! Bjuder på ett par svartvita bilder från den trevliga nyårskvällen..



nyår 08/09                                    nyår 08/09 


nyår 08/09        

RSS 2.0