Galapremiär

Igår var vi på Galapremiär. Men först måste jag säga att himlen färgas så fin utanför mitt fönster så här när solen håller på o gå ner.. Eller vad sägs om den här korallröda utsikten?


Och nu är det bara tre dagar kvar till min ledighet. Veckan med stort V kan man nästan säga. Min vecka av semester i sommar!! Ska bli härligt! ..Jo, så var det Galapremiär igår på Bröderna Karlsson (bioprämiär 30 juli). Väldigt trevligt precis som vanligt! Bröderna Karlsson är en komedi av Kjell Sundvall, som jag för övrigt fick skaka tass med och pappa skulle diskutera eventuella kameravinklar (?) med.. Hur som helst, så var det trevliga förfriskningar innan filmen, och det var en väldigt trevlig buffé, dryck och mingel efter filmen på Stallmästaregården. Själva filmen tyckte nog både jag och pappsen var ganska kul och Björn Bengtsson (gånger 2) och Tuva Novotny som hade huvudrollerna var bra. Övriga roller hade bla Vanna Rosenberg, Jessica Zandén och Johan Rabaeus. En mycket lyckad o trevlig kväll. :)

 


Skrapan!

På lördag är det dags att se syster-dotter Jonna på Skrapan!
Se www.skrapan.se Och klockan 13 är det som gäller.


Söta Jonna

Jonna Andersdotter: "Eget material och covers med en avslappnad akustik touch."


Time4thai

Igår var vi och testade en thai-restaurang som vi inte varit på tidigare. Det var med min kära kompis Annika och hennes pokvän Max från Italien. Jag och Annika, som bland annat rest i Thailand tillsammans, tog vår gamla kära Pad Thai - stekta nudlar med kyckling. I thailand går det att få under 10:e kronan men nu är vi ju i Sverige, och en tallrik kostade 155 kr och kom med jordnötter på sidan som jag förstoss tog en hel del av. Max åt någon slags kyckling med kokosmjölk tror jag det var och han verkade nöjd. En Singha var vi förstoss tvunga att ta också, även om jag egentligen först satt o funderade på att ta en enkel cola. Men en Singha är alltid trevligt. Time4thai ligger vid rörstrandsgatan och hade trevlig inredning och maten var god. De hade en utomhusservering också, men regnet formligen öste ner igårkväll så där ville ingen sitta då.

Max, som bor i Rom och bara är här över helgen, tyckte det var lite tråkigt att vi haft den varmaste och finaste sommaren på evigheter och att det skulle regna just den här helgen han är här. Jag förstår honom, det är alltid trevligare när det är sol när man är på semester. Men annars var det rätt trevligt tycker jag med ett ordenltigt ösregn utanför fönstret. Det är svensk sommar de :)



Mia och Annika på trevliga time4thai en regnig lördagkväll


Finfina blommor

Så här fina blommor fick vi från en kund i veckan. En bukett rosor för att vi är så snälla :) Javisst jobbar jag på det trevligaste kontoret i stan! Jobbar där i två månader till, för imorgon är det exakt två månader till Centralamerika och lite långledigt ...(Kan tilläggas att kunden äger en blomsterbutik så det är klart vi skulle ha lite blommor att titta på!)


Skitschysst!

Det är tydligt att ingen i min familj läser min blogg eftersom jag inte fått något svar på vad JONNA ska göra på Skrapan den 27:e...

*Ja, fortfarande nyfiken*

För övrigt läser jag i Aftonbladet idag att 12 stycken AIK:are har häktats i Bryssel (där AIK idag spelar champions leauge kval). Inte okey. Nä, det är verkligen pinsamt. De hade inte börjat bråka med anhängare av moståndarlaget La Jeunesse, utan med polisen! .. Ibland är det svårt att förstå, trodde man ville titta på fotboll. Inte bråka. ..Nu är det så att min bror är just i Bryssel och ska kolla på AIK-matchen, men jag tror och hoppas han vuxit ifrån såna pinsamheter. Det kom föresten ett mail från honom idag där det stod typ "hittar inga billiga biljetter härifrån, det vore jättesnällt om du kan låna mig 3000 kr. Asså, du bara MÅSTE låna mig 3000 kr. Tack! skitschysst!"

Vad ska man säga? Eller vad skulle min kära bror göra utan mig kan man undra ibland? :)

Snäll som man är så överförde jag genast 3000 riksdaler till min brors konto.



Skrapan

Har på omvägar fått veta att JONNA spelar på Skrapan den 27:e. Någon i min familj som kanske kan berätta mer? :)


Lite African Red Tea?

Ole Henriksen African Red Tea Face MistGenom en tillfällighet fick jag en flaska Ole Henriksen African Red Tea face mist. Har aldrig testat denna tidigare, men blev glatt överaskad hur fräsch den kändes. Ansiktsvattnet ska ha lugnande antioxidanter som tillför fukt och näring samt ge en upplyftande effekt. Den ska skydda, föryngra och vitalisera huden. Detta genom en unik kombination av naturliga ingridienser som afrikanskt rött te, vitt te och granatäpple. Mest av allt gillar jag den goda och härliga lukten av rött te! Minst av allt gillar jag priset. En flaska kostar 450 kr, så det är inte riktigt i min prisklass. Såg dock att den kostar £25 i England, alternativt $28 i USA, så kanske får köpa en flaska när jag är där nästa gång istället..


Guadeloupe




Har precis ätit upp en hel guadeloupemelon. Det smakar så exotiskt med melon och något som jag äter mycket mer av när jag är på varmare breddgrader :) Det har varit ytterligare en varm o solig dag. Hur länge har värmen hållt i sig? Det har verkligen varit en kanon-sommar hitintills. Själv jobbar jag hela sommaren i vanlig ordning och har bara en vecka ledigt, men den veckan ser jag verkligen fram emot!



I listen to the wind

Pic 2

"I listen to the wind, to the wind of my soul".

Cat Stevens


Jag har en kompis som har åkt iväg på en tio dagar lång retreat i södra sverige. Det jag vet är att det är en tyst retreat, vilket innebär att de får bara prata fem minuter om dan! 10 dagar är en lång tid för en tyst reatreat känner jag. Vet inte om jag skulle klara det själv, men jag skulle nog vilja prova. Låter ganska intressant och de ska bli kul att höra hur det var när hon kommer hem. ...Jag förstår att tanken är att man lever i detta 'brus' konstant, med människor och tv-apparater, bilar och mobiler och en stressad vardag. Jag gissar att man kan få lite ny energi med en tyst retreat långt från det vardagliga bruset man lever med. Själv läser jag i vanlig ordning om länder i Centralamerika. Just nu är jag i Nicaragua. Ja, i läsningen alltså. Läser om surfing och yoga och hästridning på stränder långt från stan. Det är väl också en slags retreat från vardagen här hemma. Ser verkligen fram emot resan, det ska bli väldigt spännande.


Your dreams

butterflies

 'Go confidently in the direction of your dreams! Live the life you've imagined.
As you simplify your life, the laws of the universe will be simpler'

Just nu läser jag in mig på Centralamerika. Det finns många platser jag ännu inte besökt och som jag någon gång skulle vilja åka till. Länderna i centralamerika är ett av drömmålen. Och just nu spenderar jag mycket tid med att läsa på om städer, stränder, regnskogar, surfingen, boendet, dykningen, transporterna.. Ja, det mesta helt enkelt som rör länderna från Costa Rica till Mexico. Om två månader ska resan äntligen bli av. Planeringen har börjat.
Två och en halv månad i Centralamerika!


RSS 2.0