Åh vad kul!

Åh vad det är roligt att flytta! Positivt tänkande och affirmationer kanske hjälper?!! Och solen som lyser härligt där ute.

Sov min första natt på Dalagatan inatt iallafall. Min nya roomie är bortrest i helgen så jag fick pyssla lite för mig själv, och det var rätt skönt. Nu är jag hemma i lägenheten igen och städar det sista. Det är alltid mer än man tror! Men nu ska jag ju faktiskt inte flytta, bara bo borta i två månader. Så det är ju inte alls som en riktig flytt iallafall.

Jagar fortfarande en snickare som kan bygga om mitt kök. Facebook är ju annars fantastiskt, har fått ett par förslag där redan när jag la ut detta.
:-) Jag är mycket tacksam för alla tips!! Så ska jag bara ta tag i detta också.... Fortfarande trött från i fredags. Tur man inte har sånna där helkvällar varje helg! Men kul var det så det har det varit värt.

I veckan som kommer blir det bland annat att springa vårruset. Har inte alls hunnit träna till det så som tänkt förståss, men hoppas det går bra ändå. Det blir iallafall roligt! Nä, dags att ta tag i städandet igen! :-) Det är jättekul! Positivt tänkande..

Over and out

Vilken dag. Eller vilken kväll ska jag kanske börja med. Vi hade en jättekul och sen kväll igår, så idag har jag inte varit den piggaste människan. Däremot har jag flyttat. Så nu ligger stor del av mina kläder o annat på Dalagatan.

Är hemma en sväng o städar det sista sen blir det Dalagatan för två månader. Ikväll ska jag bara slappa! Om någon vill komma över till 'min' nya lägenhet o se på tv / film är det bara att höra av sig! Trevlig lördag!

Klämdag

Så var det äntligen fredag! Det har ju varit klämdag så det var rätt lungt på banken. Men jag hade bokat in lite kunder sen tidigare så jag har ändå haft att göra. Kära far kom förbi o vi var och lunchade också, vi sprang iväg på Ciao Ciao på Vanadisplan och det var väldigt trevlig. Idag blir det nog en liten liten utgång. Behövs efter mina två dagar jag legat hemma o tyckt synd om mig själv för att jag dragit ut en visdomstand. ..Dra inte ut tänder, mitt tips bara. Åtminstone skaffa starka värktabletter i sånna fall.. ...Ska ta en powernap o ett bad innan det blir lite förfest hos Lisa på söder. Blir av med badkaret om ett par dagar så det är bara att passa på att bada nu!

Om det är någon föresten som känner en snickare som vill orda med mitt kök så är det bara att anmäla sig! Blir tokig på detta fixande och tänkande o puh. Jag är ekonom, inte köksstylist. Vad gör man? Tips emottages. Trevlig fredag!!

Not Perfect?



En T-shirt jag såg i Malaysia. Tyckte den var rätt kul. :-)

Diskmaskin någon?

Varför känns det alltid som man städar? ..Nej, jag menar - varför känns det som om man alltid verkligen borde städa? Huja. Kanske för att jag bor i en liten liten lägenhet och det är så lätt att jag stökar till det? Dessutom saknar jag verkligen en diskmaskin. Jag gillar inte att diska. Om någon som vill donera en diskmaskin, så är det bara att komma förbi! ;-)


Idag har vi ledig iallafall. En ledig torsdag är ju guld värd och jag ska ta dagen i akt att städa! Nu beror det förståss på att jag måste flytta i helgen.

Eftersom jag ska flytta till ett ännu mindre rum än jag har nu (ja, till en större lägenhet men mindre rum) så får man ju välja ut vilka saker som ska få hänga med med omsorg.

Dessutom ska allt som är kvar packas ner i plastpåsar eftersom det kommer bli otroligt dammigt här när de bygger om mitt badrum.

Tavlor och speglar skall ner, taklampan i hallen måste ner, allt löst i badrummet måste bort. Tv-bänk o tv måste flyttas... Phu.. ni hör vilken rolig dag jag har!

Och så spelar AIK mot Elfsborg idag, det hade varit kul att gå på men jag får nog kolla resultatet på nätet sen.... Det är bara att komma över och hjälpa till om ni inte har något bättre för er! :-)

7 sprutor senare

..Började dagen tidigt med att cykla ner till vårt huvudkontor o ett möte där i en styrelse i banken som jag sitter i. Sen var det att cykla tillbaka till jobbet. Där var det bara att försöka få så mycket gjort på så lite tid som möjligt. Det var typ kaos. Halvdag o alla verkade vilja gå / ringa / maila till banken. Fast det är trevligt förståss så jag klagar inte. Jag är så trevliga o roliga kunder också. Över det så har jag fått hål i en tand så jag ringde min tandläkare häromdan och sa att jag måste komma dit. Jag kunde få en tid om tre veckor (!). Och det kändes ju lite väl långt för att laga ett hål. Så jag åkte till akuten idag och fick då dra ut hela tanden. Egentligen skulle jag till Josefinas idag och dricka rosé med Lisa o co, men 7 sprutor senare, en utdragen tand och ett halvförlamat ansikte tror jag det blir väldigt lungt ikväll.  ..Så ikväll tycker jag lite synd om mig själv här just nu för jag hade verkligen sett fram emot Josefinas!

Mykonos

För ett tag sen så var vi och käkade på Mykonos. Det är en söt liten Grekisk restaurang som ligger på Sankt Eriksgatan. Mykonos är alltså inte bara en vacker ö i den grekiska övärlden, utan också en klassisk kvarterskrog här i vasastan. Priserna är bra, maten god, restaurangen är lugn och behaglig och personalen är trevlig. Det är inget förfest-ställe direkt utan mer lungt och gemytligt och trevligt för en ganska vanlig kvarters-krog-middag.


Jag åt en god oxfile på spett a la Grekland..

Takvandring

Igår var vi och takvandrade på Riddarholmen. Rätt kul faktiskt och fantastisk utsikt, och härligt väder. Ska försöka slänga upp ett par bilder sen. Nu ska jag jobba halvdag och vara ledig imorn. Skönt! :-)

tandlöst och AIK



Måste visa mitt tandlösa charmtroll. Idag är Abbe på besök eftersom Jocke är på DIF-AIK match. Jag o Abbe var tvungen att kolla hur det står och just nu leder AIK med ett mål! Heja Heja AIK!!


Bråttom

Har haft en supertrevlig helg. I fredags var det lite after work på Storstad. Gillar storstad, både för att det är ett trevligt ställe och framförallt för att det är krypavstånd hem. I lördas var det öppet hus på jobbet, 10-14, var rätt lungt - fel, det var väldigt lungt - och dubbelt betalt. Skadar inte. Fast jag brukar ju förståss ta min övertid i semester, det är ju trevligt det med att få en extra dags ledighet. Hur som, på kvällen var vi på nån uteserverig i vasastan och drack alldeles för mycket rosevin. Men det var trevligt så det var okey. Igår lyckades jag låsa ut mig själv från lägenheten, mindre roligt. Idag har jag varit o tränat på morgonkvisten! Och nu ser jag att jag måste springa till jobbet! Ska vara där om en kvart..



Nöjd

Tjoho! Jag har varit o tränat på morgonen. Blev bara en stund på springbandet, men jag är mycket nöjd över mig själv idag. Och så är det FREDAG! Och solen lyser utanför fönstret. :-)

Skepp ohoj

   Efter morgonens lathet var iallafall jag, Kärran, Lisa och Karro ute och gick Skeppsholmen runt efter jobbet. Det är ju inte så långt så vi gick även från jobbet till Blaiseholmstorg som lite uppvärmning. Det var ju superhärligt väder så vi hade en jättetrevlig promenad och skrapade dessutom ihop några poäng till banken i tävlingen Banking Insurance, där vi tävlar mot Swedbank och SEB bland annat i en massa olika grenar.

Ser det inte härligt ut? ..Fina Stockholm!

   

   

090514




Ytterligare en sägen som sitter på en skola i vasastan..

Nä men..

Kom nu på att jag kanske skulle sätta upp den där bilden på Evy i taket ovanför sängen?! Kanske skulle vara lite motiverande att gå upp?...Eller någon annan som har något annat tips på hur man kommer upp ur sängen klockan sex på morgonen för att gå upp o träna? ..Nä, imorn blir det ingen sovmorgon!

Upp o hoppa Trötter

Blev sent i säng så när klockan ringde klockan 06.00 i morse kändes det inte direkt lockande att gå upp och köra mitt springpass som jag tänkt..

Fint att man kan ha ursäkter för det mesta man inte orkar göra. Som att vi faktiskt ska vara med i någon tävling Handelsbanken har efter jobbet idag då vi ska gå runt... vad det nu var.. Jag har iallafall fått med mig några på jobbet på detta så det blir ju trevligt. Så min fina ursäkt i morse iallafall när klockan ringde alldeles för tidigt var förståss att jag ska 'träna' efter jobbet. Om nu gång i snabb takt räknas som träning. Det gjorde det i morse när jag tänkte på det.. Och somnade om.

Istället kan jag bjuda på en bild på EVY PALM. Ska försöka tänka på henne istället när jag vaknar o är supertrött, istället för att komma med en massa ursäkter till att slippa gå upp och träna...  Hon är min nya förebild när det kommer till träning.

Hennes bästa maraton-tid gjorde hon i London när hon var 47 år gammal!!! Det är helt sjukt. Det var dessutom svenskt rekord och som stod sig i 14 år!!! Det är ju så otroligt imponerande.

Kan hon så kan jag! Fast just Maraton blir det nog aldrig för min del, för det lockar inte alls.. Just nu är det Vårruset jag måste träna till, då förstår ni vilken nivå jag ligger på... Det är bara två veckor kvar och jag har inte börjat träna till det än så det är verkligen dags.  Nån som vill släpa ut mig i springspåret?

Tulpaner i vasastan



Det är inte bara i Holland det finns fina tulpaner. Så här tjusiga tulpaner har vi i vanadislunden.

Kul

Kul att Malena gick vidare i gårkvällens deltävling!

Kul också att jag tagit tag i träningen igen. I morse var det afrikansk dans på schemat, imorn blir det nog springbandet. Väldigt roligt var det också att träffa Emelie o Maria härom dan klockan halvsju på morgonen och springa terränglöpning innan jobbet (jag är inte ironisk, det var verkligen trevligt)! Väldigt roligt också att det låter som om jag är superduktig på att träna när jag inte alls är det. Men det är okey, det låter ju bra iallafall..

Sen är det väldigt roligt också att det är vår. Vår + Stockholm är verkligen aldrig fel. Att luncha med Marre i måndags var väldigt trevligt, precis som vanligt. Och att Jonna skriver en ny låt är också kul. Inte minst för henne såklart, men också för att jag är ett steg närmare det glassiga manager-jobbet ;-) Jag är också supernöjd över att få ett nytt badrum och nytt kök i sommar. Det är okey att jag inte kan bo här på två månader, det kommer det vara värt när det är färdigt. Och det ska bli kul faktiskt att vara sambo i sommar, eller kombo kanske det heter. Ser fram emot den härliga terassen på Dalagatan. Dessutom var väldigt roligt att träffa Linda igen i helgen, det är alltid trevligt när hon lämnar London för ett lite längre besök i Stockholm. 

Och sen känns det ju också bra att ha hela sommaren framför sig.
 

Ett leende

  Nä, nu är det läggdags. Det har varit en hektisk men trevlig vecka och en jobbig förkylning som nu äntligen verkar ha gett sig. Imorn kanske det blir att ta upp träningen efter en veckas uppehåll..
Har tackat nej till tre olika inbjudningar ikväll, och jag har inte ångrat mig en sekund faktiskt. Så skönt det är att bara vara hemma och ta det lungt ibland! Ska försöka få upp lite bilder snart för övrigt, ligger ju lite efter med det.. Bjuder på något tänkvärt sålänge.... natti natti...

Ett leende från Dig kan ge lycka till vem som helst, även om de inte känner Dig




Skrapan

Jag har lovat mig själv att inte be om ursäkt om jag inte orkar / hinner / känner för att blogga, så jag gör inte det nu heller. (och vem bryr sig egentligen?)  nu har jag ju verkligen inte bloggat på länge känns det som. Har faktiskt ett liv också haha... Skönt att veta hoppas jag ;-)




Men idag måste jag bara berätta / skriva / skrika ut / för omvärlden
att jag var på Skrapan idag.Ni vet, gamla kända skatteskrapan på söder
som nu är ombyggt till studentbostäder och diverse butiker.

Iallafall, jag var där för att min kära systerdotter Jonna var där och spelade + sjöng på en audition. Hon var helt fantastiskt! Och det säger jag inte bara för att jag råkar vara en lite halvsubjektiv och stolt moster, utan för att hon verkligen var fantastisk. Jag höll nästan på att börja gråta när hon sjöng, så bra var hon. Vi lyssnade på ca 4-5 auditions innan Jonna men Jonna fick dubbelt så mycket applåder som övriga. Så det var fler än vi dom tyckte hon var super! Och juryns uttalande var också väldigt positivt.

Jag har såklart utnämt mig till framtida ekonomisk rådgivare :-)


Oj oj, ...Lyssna på detta

Oj oj, nu stjäl jag hej vilt från www.marliine.webblogg.se men ni måste gå in på nedan länk och lyssna!! (Vilken superstar till systerdotter man har. Jag är förövrigt lyckligt lottad o har två.) Men nedan är iallafall äntligen Jonnas egenskrivna låt som hon sjunger. Ni måste lyssna! Låter heter This is not me och är i akustisk version.

http://www.myspace.com/jonnaandersdotter
 


Happy face

Har blivit väldigt inspirerad på min träningsvecka. Vissa förstår inte hur man kan åka på en veckas semester och gå upp sju på morgnarna för att jogga eller gå i 40 minuter till att börja med, och att fortsätta dagarna med diverse träningspass.. Men det har varit toppen. Vi har även varit på några trevliga föreläsningar på kvällarna. Bland annat berättade Evy Palm om hennes karriär, väldigt häftig dam som sagt. Jag får återkomma till henne. Sedan hade vi en föreläsare, Susanne Johansson från Gladan hälsokonsult. Jag får återkomma till henne med tror jag. Jag har iallafall lärt mig en del nytt. Bland annat att vi människor har kul/skrattar i snitt 10 % av dygnet. ... 10% av dygnet! -Det låter ju inte alls roligt. Om man tänker på att man sover ca 25 %... Fast har man jäkligt kul när man sover kanske man har roligare än de där 10 procenten... Ja ni fattar. Vi måste ha ännu roligare helt enkelt. Höja dygnets rolighetsprocent. 

Jag läste också i en tidning på planet hem att positiva och glada människor lever i snitt 10 år längre än surpupparna! Så - upp med mungiporna gott folk!

Du vet väl..

vem Evy Palm är? Om inte, slå upp det direkt. Hon är en väldigt cool och imponerande dam. Ni vet, som jag brukar säga; inget är omöjligt - det är bara olika svårt.

Puh..

Så var man hemma igen efter en hyffsat hård veckas training camp! Nu har vi blivit tillsagda att ta det lungt ett par dagar och inte träna. ..Bjuder så länge här på ett kanske tänkvärt ordspråk..:

Man tränar inte för att bli yngre, utan för att bli äldre


Miss smile och loungeliv

Nu ar semestern slut.. En vecka gar ju sa himla fort nar man har kul. Eller nar man kor mycket traning varje dag.. Det har vi. Igar korde vi `Pricka tiden´. Jag hade bestamt mig for att ga dessa fem kilometrar med stavar, och gissade att det skulle ta mig 45 min 12 sekunder. Annika sprang och hade gissat nanstans 27.32 tror jag. Det ar supersvart att gissa hur lang tid 5 km tar. Jag gick alldeles for fort och kom in pa 42.57, dryga 2 minuter snabbare an jag gissat. Annika var en dryg minut snabbare an hon gissat om jag minns ratt. Men det fanns de som som gick el sprang pa tider som 4 sekunder fran vad de gissat! Testa sa far du se hur svart det ar!

Nu sitter jag iallafall i Loungen i Faro. Ar fortfarande proppmatt efter frukosten sa det har bara blivit en kaffe har. Man kan saga att de har frukost- och middagsbuffeerna vi har atit varje dag inte varit nadiga och massor av goda efterratter.. Nu blir det mindre portioner nar vi kommer hem!

Fyra timmar tar det till Arlanda fran Faro och en timmas tidsskillnad ar det, sa jag ar hemma vid halvfem pa Arlanda o sa en timme hem till kara vasastan. Undrar foresten om Tobbe vet vad han gett sig in pa nar han later mig bo dar i sommar. Det kommer bli traningsprogram o stavgang hela sommaren.. haha.. nja, en o annan drink pa hans fina terass kanske det blir ocksa.

Hors snart!


Mera traning i Portugal...

Var uppe med tuppen aven i morse. Oj vad man kanner sig duktig har! Borjade med att kora 40 minuters snabb promenad (med stavar!) pa stranden i 40 minuter. Sen korde vi ocksa ett gemensamt styrketraningspass. Sedan var det dusch och valbehovd frukost som gallde. Sen lag vi och slappade vid poolen ett par timmar, laste lite och bara lag och solade. Superskont! Det ar soligt och skont men lite blasigt har pa algarvekusten men det ar bara skont just nu och det ar jattebra traningsvader. Efter pool-slappandet tog jag och Annika en langpromenad langs stranden. Nu har hon gatt upp pa rummet o tar en power-nap och jag sitter pa vart trevliga internet-cafe Nox. Hit ska vi forovrigt ikvall och ta ett par drinkar sa det blir trevligt! Annars har vi varit duktiga o bara haft ratt tidiga kvallar i sangs. Fast det ar inte sa konstigt med tanke pa hur tidigt vi gar upp o tranar! Igar korde vi foresten det sa kallade bergspasset. Slingriga vagar i bergen upp o ner, Annika valde att ta sig runt pa en mil och jag valde 8 km. Tyckte det rackte bra for min del...

Vi ska kora ett pass till i dag for ovrigt - Afro dans, samma som vi korde haromdan. Det ar jattekul. Det brukar jag trana hemma ocksa foresten, pa onsdag mornar gar det en halvtimmes pass som jag brukar ga pa! Sa det ar bara att hanga med o testa nagon onsdag-morgon om nagon kanner for det!

Hoppas ni har en toppenfin ledig fredag dar hemma!! Hasta la vista!

RSS 2.0