Portugal

Känns förstoss otroligt trevligt att jag ska till Malaysia i början av april. Det är nedräkning i dagar nu kan jag säga. Längtar verkligen efter semester o paradisön som vi bokat. Men inte nog med det, nu är även Portugal bokat med en annan kompis i slutet av april!
Se hela bilden
Malaysia blir sol o bad medan Portugal blir träningsläger. Japp, ni hörde rätt. Träningsläger! Ska bli kul!


För övrigt har jag fått med hela ligan av tjejer på jobbet (sex stycken i antalet) på att springa Vårruset i maj. Så nu ska vi boka det på måndag. Sen ska jag börja köra mina hälsotisdagar med dom. Men det kanske jag redan berättat om? Jag tänkte iallafall köra lite gemensam träning utomhus på tisdagar efter jobbet för de som vill. Vi slutar ju fem normalt så det blir en timme efter det. Vi börjar på tisdag lite lungt med en timmes gång i Hagaparken i snabb takt.


Saknad?

Oj, jag hört att jag inte bloggat på ett tag. Det känns ju positivt, för det innebär att det åtminstone är ett PAR stycken som faktiskt går in på min blogg! :-)

Idag har jag varit o firat min jättesöta systerdotter Jonna som fyllt 15 år! Grattis grattis!! Hon är världens coolaste tjej och jag bara väntar på att hon ska göra klart sin låt så jag får höra HELA snart *hint hint* för hon är otroligt duktig på att sjunga.


JONNA

Sen har jag fått veta att båda mina söta systerdöttrar också börjat blogga så jag får väl göra lite reklam för dem här:
http://www.jonnajhall.blogg.se/ och www.marliine.webblogg.se

Sen har jag besök från London också denna helgen och det är lika supertrevligt som vanligt!!

Malaysia

Här ska vi bo när vi är i Malaysia på semester i april!! Ser rätt trevligt ut eller vad tycker ni? Skulle gärna åka idag! *längtar*





GE Galan

Igår var jag på Ge Galan med några kunder. Det var väldigt trevligt! Champagne, middag, vin, trevligt sällskap och friidrott! Ett världsrekord blev det dessutom av Dafar på 5000 meter. Hon sprang på 14.27,42. Helt otroligt. Sedan blev det också ett Svenskt rekord via Alhaji Jeng i stavhopp! Han lyckades hoppa 5.81 med ett väldigt darr på ribban. Superkul! Några andra som var med var bland annat Karolina Kluft (kom sist på 60 meter), Johan Wissman (2:a på 400 meter) och Robert Kronberg (den ständiga 4:an? Kom förstoss 4:a på 60 meter häck), och trevliga Linus Törnblad (4:a i höjdhopp på 2.26). Sammanfattningsvis en väldigt trevlig kväll!




Afrikansk dans

Har precis kommit hem från ett pass Afrikansk dans. Har du inte provat detta så kan jag verkligen rekommendera att testa! Det är fruktansvärt roligt och det är massor av glädje i dansen. Man ser säkert hur rolig ut som helst också när man flänger runt där i sina stora afrikanska rörelser, men det bjuder jag på. (Tur att mitt gym har mörkt fönsterglas i träningssalen iallafall.) Bilden nedan har jag 'lånat' från nån sida, men det är ungefär så här rolig man ser ut faktiskt. Och så här roligt man har. Det är en väldigt trevlig start på dagen! Nu ska jag iväg till jobbet..

Dans: Fume Fume


Män som hatar kvinnor

Igår var galapremiären av Män som hatar kvinnor, Stig Larssons första bok i deckarserien Millenium. Tyvärr var jag inte där. Jag har läst alla tre böckerna, tyckte dom var jättebra, o hade gärna gått på galapremiären igår.. Pappa var däremot där. Och en massa kändisar förstoss. Själv var jag på min kurs i dokumentärfilm, som faktiskt nästan var vägg-i-vägg med galapremiären fast på ett mindre coolt ställe kanske, ABF på Sveavägen...

Pratade med min kära far idag iallafall och han tyckte filmen var jättebra. Läskig men väldigt bra var hans omdömme. Något stolpig i vissa dialoger om han tvunget skulle behöva säga något negativt. Sen var den tydligen rätt lång men det hade han inte känt av alls. Lät som den verkligen var sevärd iallafall. Får gå o sen den sen som alla andra vanliga biotittare antar jag. Utan den festliga galan och den fria drycken och det påkostade godiset, utan alla kändisar som florerar, och utan mingel, gratismat, champagne och kändisfesten efteråt.. Det går ju det med..
Nej nej, jag är inte bitter. ;-) ...Filmen har för övrigt premiär den 27:e februari.

Vårruset

En stolt Mia sitter här nu efter att varit på gymmet i två timmar. Det är så skönt att träna på helgerna när man slipper stressen att man ska iväg någonstans. Till skillnad från att träna på mornarna alltså som jag normalt gör annars. Måste bli mycket bättre på att äta ordentligt bara. Tror nog jag äter rätt bra mat när jag väl äter, men jag äter ju alldeles för sällan. Skärpning där...

Missade totalt skidskyttet imorse när Sverige tog Guld!!  Dam-sidan förstoss. Däremot såg jag 2:a åket i slalom när herrarna åkte medan jag stod på springbandet, men tror de flesta svenskar dessvärre åkte ut och bästa svensk kom på 5:e plats.. Trist..  

På tal om träning så såg jag att Vårruset går av stapeln 26-27 maj, det ska jag springa såklart. Och få med mina kära kollegor på jobbet, det har jag redan förberett dem på. Jag är inte mycket för löpning annars men vårruset är alltid trevligt. Planen är att börja träna för detta 10 veckor innan i år, så man slipper skämmas som vanligt när man springer runt... Vill du kolla in detta, se www.varruset.se





Kroppsstrumpa

Ja, jag vet inte om man ser det så himla bra på den här bilden. Men ibland undrar man ju vad de väljer att ha på sig i program som Lets dance.. Här är en genomskinlig kroppstrumpa. Inte speciellt snyggt tycker jag...


bild lånad från tv 4

Ingen Blondin-Bella

MIA I BLOGG-SOFFAN



Det var tydligen inte hela min familj som visste att jag skaffat mig en blogg när jag nämnde det igår när de var på besök. Jag sa till min bror att gå in på min blogg när dom var här. Hans lite nedslående kommentar var:
-Ja, du är ju ingen Blondin-Bella precis...

Haha! Puss puss på dig också. Nej, jag är inte Blondin-Bella. Jag är Mia och ganska nöjd över det. Nu sitter jag i soffan o bloggar iallafall. Har tv:n på i bakgrunden och reprisen av Lets Dance, och det är en förskräcklig kroppsstrumpa Carl-Jans partner har. Ska se om jag hittar någon bild.. Sen ska jag gå och träna efter att ha varit så lat hela veckan!

Tack..

575217ef.gif Love Heart image by cc_pan

...snälla för alla meddelanden, mail, mess och samtal idag.
Önskar jag kunde PUSSA & KRAMA er alla.  



Jag och Eva på Storstad, under gårdagskvällens pubrunda i vasastan.. En rätt trött Mia efter en lång dag, men vad gör man inte för att fira in sin födelsedag... Kul hade vi iallafall.



Världen

The world is a book and he who stays at home reads only one page

Cyklade förbi Svenskt Tenn på Strandvägen i somras och då hade de skrivit detta i skyltfönstret. Jag gillade uttrycket.. Kom på det iallafall häromkvällen då jag var på Svenskt Tenn för en kundträff vi hade. Massor av fina (och dyra!) saker har de förstoss. Det blev dock endast ett par bilder på dessa vårlika tulpaner som bjudes här.

För övrigt var texten borta från skyltfönstret.


              

Besök

På besök i trevliga Vasastan idag var min fina familj.

         

Mina fina systerdöttrar Jonna och Marre + Marres trevliga pojkvän Sebastian

heart.jpg heart image by TCBTK4U            heart.jpg heart image by TCBTK4U            heart.jpg heart image by TCBTK4U            heart.jpg heart image by TCBTK4U

 

Min fina brorson Albin och hans söta mamma

heart.jpg heart image by TCBTK4U            heart.jpg heart image by TCBTK4U            heart.jpg heart image by TCBTK4U            heart.jpg heart image by TCBTK4U

Alla hjärtans dag


Alla hjärtans dag är här. Hoppas alla har en underbar dag med mycket kärlek! Eftersom detta även är min födelsedag så har jag haft hela härliga famljen på besök. Väldigt mysigt har det varit. Ska försöka få upp några bilder på mina fina syskonbarn sen.. Pussar och kramar till alla!   
heart.gif heart gif image by Lesliie88

Malaysia

Längtar efter lite semester. Nu är Malaysia bokat iallafall så det ser jag fram emot! Ska bli superhärligt. Nu har jag rest runt där förr och sett landet, men denna gång blir det inte så mycket resande utan mest sol och bad. Kristallklart vatten och sol räcker långt just nu :-)




Paraskavedekatriafobi

sug på den! ..ja så heter det visst om man har fobi för fredagen den 13:e. själv tänker jag ignorera denna myt idag. Imorgon är det alla hjärtans dag och jag fyller år, eh typ 25 var det väl... Fick ett jättefint kort av min farmor igår, hon är så rar och missar aldrig en födelsedag.

Dyra handväskor

Igår kände jag mig febrig och rätt sänkt för att vara ärlig. Men jag jobbade som vanligt, sen gick jag hem o la mig. Sov gott till klockan ringde i morse och idag mår jag mycket bättre. Jag hade förståss ställt klockan på 05.50 så att jag kunde gå upp o träna. Men jag känner mig lite seg idag, och får väl skylla på att jag var lite sjuk igår o att det är bra att ta det lungt då.. :-) så skippar träningen idag. Nu har det inte blivit någon träning på två dagar eftersom jag försov mig igår.. Men men, får ta nya tag imorn! :-)

Det är väl ingen som missat räntesänkningen igår med hela 1 procentenhet antar jag. Till skillnad från förra 'chocksänkningen' på 1.75 så var det ingen av mina kunder som varken ringde eller mailade mig igår. Superskönt. Samtalen kanske kommer idag.. Men nu kanske folk föstått att den rörliga räntan går ner på onsdag och inte direkt. Det förstod folk inte förra gången, helt förståerlig egentligen, men jag fick så himla många upprörda samtal, och jag satt och svarade samma sak varje gång.. 'Ränteförändringar går alltid igenom onsdagen efter riksbankens beslut'... Frustrerande. Det är tufft att vara bankstjänstekvinna ibland :-)

På tal om att vara banktjänstekvinna så hade jag ett samtal. -Går det att handla för 65 000 kronor på kortet? Jag svarade att det inte gick av säkerhetsskäl men att jag kunde lösa detta. -Vad bra, jag står nämligen här och ska handla en handväska...

Ja. Som sagt, (jag har sagt det förr) den här ekonomiska krisen vi är i verkar inte gälla alla :-) Jag är tveksam till om jag kommer handla handväskor för 65 000 ens total under hela min livstid..

  
Kanske var det en sån här Gucci väska? ...Nä, den kostar bara 24 000 kronor..

bild lånad från www.gucci.com



En svindlande tur


Så var det bokat. En guidad tur på toppen av det gamla rikdsagshuset på Riddarholmen. Har sett om detta på tv, i något reseprogram tror jag, och har velat testa sedan dess. Nu är det bokat en kväll i maj!

"En takvandring är en guidad historisk upplevelse med fantastisk utsikt"




Bild lånad från www.upplevmer.se


Presentationsteknik..

- Om konsten att tala, engagera och övertyga.

Ja, den boken damp ner hos mig på jobbet idag. Ja, just det! Jag har anmält mig till en kurs i presentationsteknik. Jag har aldrig direkt haft problem med höjder, fobier för ormar och jag tycker spindlar är rätt söta.. Jag har hoppat bungy i Zimbawe, åkt forsränning i Zambesifloden, hoppat fallskärm, och hängt i linbanor högt upp i trädknopparna.. Men är det något som kan framkalla dödångest hos mig så är det att tala inför publik. Men, vad gör Mia då? Anmäler sig helt frivilligt till sånna här kurser. Det är inte första gången. Jag får för mig att jag ska ta tjuren vid hornen och dessutom komma över min hemska rampfeber. Tyvärr har det aldrig hänt.

Sist jag var på en liknande kurs var också med jobbet. Och jag anmälde mig förstoss helt frivilligt den gången med. Den gick iallafall ut på att de bokat in riktiga kunder till oss (som fick veta att de skulle vara med i det här projektet) och så skulle då jag i detta fallet ha kundmötet inne i ett rum, och brevid stod en person och filma hela kundmötet och dessutom satt fyra personer till brevid och bara antecknade i högsta hugg varje liten detalj man gjorde bra eller ja, mest mindre bra kanske. Huja, det var jobbigt... Vi hade två kundmöten var, och trots att jag är så otroligt van vid kundmöten och aldrig har problem med det så tyckte jag att det var så väldigt jobbigt att bli iaktagen av de övriga och filmad. jag tillomed grät en skvätt efter mitt första arrangerade kundmöte. Det känns riktigt pinsamt att erkänna men så var det. Det var så skönt att det var över, att det bara brast. Jag vet inte vad det beror på att man känner så här? I mitt fall kan jag tänka mig att det har att göra med att bli dömd. Att jag tycker det är jobbigt att folk kan tycka att jag inte är bra. Att jag då känner mig misslyckad? ..Och vad sjutton gör det egentligen försöker jag inbilla mig själv. Men det är lättare sagt än gjort förstoss. Alla människor vill väl vara omtyckta.

Nu ska jag ge det ett nytt försök. Bättre lycka denna gång får vi hoppas. Jag ska börja med att läsa boken jag precis fått iallafall och se om man får några tips på vägen..

Dokumentärfilm

Det är kul att se alla kort och hemmapyssel som folk skriver om nu när det snart är alla image gif gif-pict-heart-179.gifs-dag... Jag älskar att pyssla, hade gärna gått någon slags pyssel-kurs, typ scap booking (eh.. tror jag det heter) eller smyckestillverkning eller liknande.. Men nu har jag ju fullt upp som det är ändå, så en kurs i taget får räcka. Igår började min kurs i dokumentärfilm! Jag visste inte riktigt vad jag hade att förvänta mig men det verkar vara en jättetrevlig grupp av folk som är där av lite olika anledningar och har lite olika bakgrund. Hur som helst, vi fick till uppgift att redan nu börja fundera på vad vi ville göra för dokumentärfilm under kursens gång. 'Jaha!' Tänkte jag 'Ska jag göra en dokumentärfilm!?' Ja men det kommer ju bli jättekul! Först tänkte och tänkte jag och kom inte på någonting alls, men sen när promenade hem längs Sveavägen så dök det minnsan upp en massa olika ideer. Det gäller bara att bestämma sig för en. Och jag tror man ska hålla det väldigt enkelt.. Ja, jag ser iallafall fram emot det, det ska bli kul att prova något nytt!

Naturbilderna..

jag tycker verkligen att bilderna nedan är fina. Ja, jag menar inte för att just jag har tagit dom utan för att de blev så vackra och fridfulla.. Imorn börjar iallafall min nya kurs. I höstas gick jag en kurs i fotografi, det var en kort grundkurs i digital systemkamera. Korten nedan är inte tagna med min systemkamera utan min vanliga 'slit-och-släng' kamera. Hade med mig filmkameran på isen också så jag kände att det var lite överdrivet att även ha med systemkameran.. haha... halva väskan full med kamerautrustning lixom... En del tycker det är jobbigt att jag ska ta kort jämt har jag märkt. Vet inte varför folk är så emot att bli fottade? Jag är själv en linslus och tycker det är jättekul att vara med på kort, men nu brukar jag ju mest stå för fottandet i mina kretsar så då blir det mycket bakom kameran istället.. Nu är det inte någon fotokurs jag ska börja imorn utan en filmkurs. Vet inte riktigt vad det kommer att ge, men mina förväntningar är att jag får lära mig något nytt och att jag tycker att det är kul, och förståss att det är en trevlig grupp. Det här är en längre kurs än den jag gick i höstas, hela tolv veckor denna gång.

Hur som helst, är det ingen som kan tycka till om vad jag ska ha för färg på mitt badrumsgolv?? Det blir vita väggar och golvfärgerna man kan välja till detta har jag bloggat om tidigare och bild finns nedan! Beslutsångest som vanligt. Det är Mia i ett nötskal så det är helt i sin ordning, men likväl jobbigt.. Jag var helt inne på grått i det inlägget, men nu är jag istället inne på ett svart badrumsgolv! Något råd??

Naturbilder

Två bilder från morgonen ute på isen i närheten av kallhäll


 Visst är det fint!?

Pausfågel..

image gif gif-pict-heart-47.gif



Hemma igen från en underbar skridskotur! Måste vila lite, återkommer med ett par bilder från turen. Bjuder på en söt liten pausfågel så länge..



Kl 07.05 Söndag morgon..

sitter jag här och är uppe med tuppen! Idag ska det äntligen bli en tur med långfärdsskridskorna på naturis. Vi ska mötas upp på centralen för att åka ut till.. eh, Kallhäll tror jag det var.. Ska bli kul iallafall. Har packat ner riktigt många mackor så jag har till alla fikapauser jag ser framför mig.. Och kaffe förståss. Och lite godis. Har inte så mycket ombyteskläder men har inte tänkt hamna i vattnet ändå, utan hålla mig ovanför på isen.. Håll tummarna!

Husmanskost och Tapas

Har varit ute och ätit sista två kvällarna, väldigt trevligt. I förrgår var det Storstad och igår blev det tapas på Caliente. Rekommenderar verkligen båda. Var en sväng på Grappa igår också. Hade först tänkt att äta där, men har hört från ett par olika håll att maten inte är bra och att det inte är prisvärt..

Test: hur gammal blir du?

Jag kommer bli 90 år, dvs leva längre än snittet, enligt ett test jag gjorde på nätet... Slutsatsen efter att jag svarat på ett gäng frågor blev: 

Din förväntade livslängd är 90 år. Du har goda chanser att leva längre än dom flesta. Du har en sund livsstil och både njuter av livet och samtidigt lever livet. Precis som man ska göra.

Det lät ju trevligt.. Hur gammal blir du? Testa här: http://www.dugamladufria.com/medicin/agetest2.html


Måndagsångest?

Nytränad och nyduschad.. Måndag morgon. Funderade, imorse när klockan ringde alldeles för tidigt, på om det finns någonting bra med måndagar? ..Det kan ju inte vara den bästa dan i veckan. Definitivt inte min favoritdag iallafall. Dessutom jobbar vi längre dagar på måndagar på mitt jobb.. Jag har iallafall precis varit och tränat och sitter o äter frukost. Det känns rätt skönt. Dessutom ser det ljust och fint ut ute, riktigt härligt. Det blir nog en bra måndag iallafall..


Mia - måndag morgon i morgonsoffan.

Stambyte..

Då var det dags för oss att ha stambyte i år. Varje stam i föreningen har en egen period för bytet, och just min stam har fått bytet i juni och juli. Det ska bli himla skönt o trevligt att få ett nytt badrum! Men mindre kul att inte kunna bo hemma under två månader.. Det kommer bli vita väggar med lite större kakelplattor, och sedan får man välja en färg på golvet av  lite mindre klinkers i färgerna grått, svart, beige, brunt och blått. Tror jag kommer välja grått på golvet. Fast det kanske är lite roligare med svart? Några tips??  ..


I vår källare har de satt upp kakelplattorna man kan välja mellan..


Room Raiders

Kom aldrig iväg till gymmet i morse som tänkt, men jag var där en sväng senare iallafall. När jag var på springbandet fick jag in MTV och programmet Room raiders som jag tittade på medan jag sprang. Har aldrig sett det förr men det det går ut på att en deltagare söker igenom tre personers rum och ska utifrån det välja en dejt. I det här fallet var det tre tjejer som blev 'kidnappade' och satta i en skåpbil medan en kille gick igenom respektive tjejs sovrum. Fattar inte hur folk kan vara med i sånna här program. Han hittade förståss både det ena och det andra och läste dagböcker etc. Till slut valde han iallafall ut en tjej, men man fick inte se själva dejten eller hur det slutade. Bara hur deltagaren snokade i tjejernas rum och drog diverse slutsatser om dessa.. Ja, ibland är jag glad att jag bara har ettan, tvåan och fyran...

RSS 2.0