La Portugal

Igar var vi i Spanien och da larde jag mig att att saga soy in espana. vet inte om det blev riktigt ratt, antar att marre kommer ratta mig om det var fel. var iallafall i sevilla och det var supertrevligt. far lagga upp nagra bilder darifran nar jag kommer hem. kan annars beratta att alex schulman forstass inte skulle pa traningslager i portugal iallafall for han var inte med vart plan. daremot har vi lite andra mer eller mindre kanda manniskor har. som marie jungstedt, om nagon last hennes dackarbocker?? valdigt sympatiskt ar hon och vi har fatt hora lite ur hennes nya bok som kommer i juni. vi ar de forsta som fatt hora lite ur den for ovrigt. lat valdigt spannande kan jag avsloja. Annars ar det mest traning forstass. holl nastan pa att glomma saga det. men det ar verkligen mycket traning. forutom igar nar vi tog en vilodag till spanien sa borjar vi varje morgon klockan 7 (jajjamen, klockan sju) med att ga upp och jogga eller kora stavgang (not, det ar forsta gangen i mittt liv jag kor stavgang. det ser sakert jattetontigt ut men vilken bra traning! rekommenderas! snygga armar lar man fa pa kopet)

Vi har aven kort olika pass som: Ki balans, Afrodans, Styrketraning, och en hel del annat. Jattekul! Men man kommer sakert vara helt fardig pa sondag nar man kommer hem. Kom foresten pa att det ar valborg dar hemma, sa far saga Trevlig valborg och sjung in varen nu!

Alex Schulman

har jag precis sett. *senast nytt, blink blink* Här på Arlanda. Undrar vart han skulle? Ja, han satt och fikade helt ensam där nere och jag hade lite bråttom till loungen för att få lite frukost. Ja, Alex satt inte i loungen inte.

Själv har jag ätit tre supergoda frallor och druckit både te och kaffe (det blir inget gratisvin denna gång, även jag har en gräns och det är liite väl tidigt på morgonen..)  Jag gillar mitt Platinum-kort så man kommer in i loungen. :-)  Kanske skulle sålt in ett till Alex? Nä, nu är det semester!

Det är olidligt tidigt iallafall och speciellt för att vara en söndag,  men nu bär det av till Portugal så jag får sova ett par timmar på planet. Hoppas ni får ett superfint väder här hemma! 

 

Packad..

..och klar för semester! Ja, ni trodde säkert något annat fulfiskar där. Färdigpackad ska jag kanske säga. Det jag inte fått med mig nu får jag klara mig utan. Klockan sju i morgonbitti går planet som styr till Faro i södra Portugal. 6 km därifrån ligger vårt ställe Monte Gordo på algarves kust och hotellet Yellow Monte Gordo beach hotell där vi ska bo. Var såklart tvungen att googla detta eftersom jag inte har stenkoll på vart vi ska egentligen. Men om hotellet står detta:


Vänt mot en vacker vit sandstrand ligger hotellet. Hotellet är ett hotell med bara sviter med allt som följer ett lyxhotell.
Yellow Monte Gordo Beach Hotel

Ja det låter ju käckt. Men hur ska det egentligen gå med mina back-packer-resor efter alla dessa lyxhotell det blivit på sistone?     

Det är 5 km till Spanien också så kanske blir det en tur dit också någon dag. Nä, nu ska jag upp om fyra timmar så det är nog dags att snart tänkta på refrängen.. Natti natti gott folk..


                  

090425

Nä, nu får det vara färdigtvättat inför resan imorn. Dags att gå ut i den underbara solen!! Inte ett moln i sikte!


20 timmar 20 minuter och 14 sekunder

Om 20 timmar 20 minuter och 14 sekunder. Då går starten för London Marathon där min gamla kompis Johan är med! Från Greenwich till Westminster och 26.2 miles på fots över Londons gator. Nä, jag är inte ett dugg avundsjuk (hur får man för sig sånna ideer?) men jag är grymt imponerad.

Med sina 40 000 deltagare skall det vara världens största Marathon. Jag har läst att det är svårt att få en startplats så det måste onekligen vara populärt att få vara med. Den här helgen önskar vi lycka till och håller tummarna för Johan iallafall!

Vishetens begynnelse



någon som förstår detta? Varje dag går jag förbi en skola här i vasastan på min väg till jobbet. På hela skolan står en massa olika gamla bibliska budskap. Som detta. Herrens fruktan är vishetens begynnelse. Någon som vet vad det betyder? ...Annars tar jag reda på det och återkommer...

Haga-sessa

Nu ska tydligen Hagaslottet bli prinsessbostad. I onsdags när jag och Karin tog en långpromenad i just Haga sprang vi på vanliga väktare i parken. Det var förståss något vi reagerade på eftersom vi har aldrig nånsin sett väktare i Hagaparken.

Nu har vi då förstott att det är Viktoria och Daniel som fått väktare till parken! Kungahuset har nämligen kommit ut med ett pressmedelande att de ska flytta in där på slottet. Det återstår att se hur mycket de spärrar av i min fina park. Det roligaste vore förstoss om vi kunde springa på Daniel och Victoria istället för väktare på våra promenader framöver.. Men vi får väl se..  




Daniel och Victoria flyttar till min favoritpark!


 


090425

Oj vilken trevlig kväll det varit. Har hjälpt kära Tobias att flytta lite (med betoning på lite, övriga åtta personer var väldigt duktiga dock). Vilken jättefin lägenhet Tobbe köpt verkligen, och där ska jag också bo i sommar så det blir trevligt. Superfin terass också. Vi avslutade kvällen iaf med pizza och ett glas vin, som sedan blev två och tre. tittar nu på nyheterna och HM öppnar 225 nya butiker i år säger dem. Det blir ju bra. Vi har minska-rekommendation på dessa (nu pratar jag aktier för den som undrar) men jag har haft några sedan tidigare som jag kommer ha kvar ett tag till. Annars är jag väldigt glad för mina Oriflame jag köpte för någon månad sedan och sen dess gått upp ca 60%. Nä, nu ska jag vara ledig en vecka så jag ska koppla bort ekonomi totalt. Blir skönt. Ska hoppa i säng nu så natti natti säger jag!


Kombo

Snart, snart är det Portugal som gäller. Ett 4-stjärnigt hotell på stranden känns helt okey just nu. Sålänge är det ju helt underbart väder här i stan också så det är dumt att klaga. Bjuder iallafall på en bild från vår Malaysia-resa i väntan på nya resmål. Ikväll ska jag till min blivande 'Kombo' o se hur jag ska bo i sommar. Ska bli kul att se! :-)



Sangria..



Gårdagens soliga väder resulterade i att jag fastnade med Lisa, Sandra och Anna på tapasstället Sangria och deras uteservering igårkväll...Farligt nära jobbet men väldigt trevligt!


Haga

En härlig dag, och nu har jag o en kompis varit ute o gått långpomenad i en av mina favoritparker. Det är kära hagaparken förståss. Som får en att tänka på Bellmans 'Fjäril vingad syns på Haga'.... o som på tal om låtar får mig att tänka på att min systerdotter nu för övrigt skrivit klart sin låt, vilket är väldigt kul eftersom den är väldigt bra. Ska höra om hon lagt ut den på youtube så jag kan visa den...

Charmtroll

Är barnvakt till ett tandlöst litet troll. Normalt tar det 10 minuter att ta sig hem från jobbet, men om man ska hämta tandlösa trollet på fritids och sen ta vägen genom stan tar det ungefär 2 timmar har jag konstaterat idag. Han e ju inte helt snabb. Man är väl inte det när man är sju år antar jag. Och jag har ju inte direkt haft bråttom nånstans så det är helt okey. Abbe har ju tappat fyra framtänder, ja två uppe och två nere, så det ser jättekul ut. Men är lika söt som vanligt förståss. Han brås väl på faster såsom mina söta systerdöttrar brås på sin moster..

Annars har riksbanken sänkt ytterligare 50 punkter idag. Det är så sjukt lågt nu så jag fattar knappt. Min personalränta är ännu mer sjukt låg. Jag har för lite lån tror jag.. 
 


Upptagen med Helena Bergström?

Jobbade till halvsju o tog cykeln till Fridhemsplan och Hemtex där. Mina gardiner jag köpte häromdan gick nämligen åt till min sovalkov och jag behöver köpa ytterligare gardiner till mina vardagsrumsfönster också. Det vill säga till dom fönstrena jag inte har några gardinstänger till eftersom att jag råkat spackla och måla över dom där hålen...

Försökte ju hinta till min käre far i förra inlägget att han skulle komma förbi och borra nya hål i min vägg. Jag trodde förstoss att han läste min blogg så nyfiken som han är i normala fall. Det gör han visst inte. Min far verkar fullt upptagen med att jobba med Helena Bergströms nya film. Det är hennes andra långfilm och heter 'Så olika', och som hon regisserar själv. Tror de håller på o spelar in filmen i två eller tre månader nu och sen ska den nog ha premiär efter årsskiftet om jag förstått det rätt. ...Så vi får se när jag får upp mina gardiner...


Måndag

måndag och ny vecka. Fem dagar kvar sen är det semester igen. Jag är glad att jag lyckats få upp en ny header på min blogg (tack Marre). Ska fixa till den lite sen. Hoppas kära Tobbe, som jag ska vara sambo med i sommar vill säga, har internet hemma. Men vem har inte det nuförtiden? Vet inte hur jag lyckades klara mig i London ett helt år utan internet. Men det går förståss. Sanningen är att det var rätt skönt. Puh, så många timmar man måste lägga ned på internet varje vecka om man tänker efter! Nu har jag varit ute i solen en hel del i helgen iallafall. Det har varit födelsedagsfirande, gårdsstädning, och barnvakt bland annat på agendan. Sen har det varit en tur på stan också o jag har shoppat nya gardiner. Väldigt tjusiga! Men jag kom på att jag inte har några gardinstänger längre efter ommålningen av mitt vardagsrum.. Får be kära far komma hit och sätta upp nya helt enkelt!

Nu är det ny vecka iallafall och en härligt solig måndag, dags att gå till jobbet.


Och så sjunger vi..




Idag säger vi Grattis
och sjunger
'ja må du leva' för Marre som fyller 19!

Puss o kram till min söta systerdotter!






Härliga strand


  

....Några av mina bilder från Malaysia.... Ser det underbart ut eller?....


Vårkänslor

Det är helt underbart att det äntligen är vår! Solen skiner och uteserveringarna lever upp. Folk på gatan ler.

Hoppas, hoppas det blir en jättefin sommar nu! Jobbar en vecka till sen är det dags för semester igen. Denna gång blir det södra Portugal en vecka. Pratade precis med Annika som bor i Rom och som jag ska möta upp i Portugal. Längtar längtar! Hoppas vi får sol och värme. Får nog gå med långbyxor på dock för mina kliande myggbett från Malaysia ser helt hemska ut. Jag som skröt om att myggor minsann inte gillar mig när jag sprang omkring barbent på den där djungeltrekkingen.. men så fel jag hade. De har aldrig gillat mig tidigare men de Malaysiska myggorna verkar vara ett untantag. Ni skulle se mina ben med alla stackars bett på....

16 April 2009

Oj vad semestern gick alldeles för fort. Men det så är det ju alltid i vanlig ordning. Det var verkligen jättehärligt med sol och bad och värme i Malaysia! Första dan på jobbet kände jag mig full av energi. Ända till man sätter på datorn och ser alla mail som kommit under tiden man varit borta. Puh! Men det är bara att kavla upp ärmarna. Jag funderar förstoss hur folk klarade sig förr utan alla dessa kommunikationsmedel som mobiler och datorer. Nu är det så enkelt att skicka iväg en fråga av enklaste karaktär till sin personliga bankman.., bankkvinna. Men jag gilla mitt jobb så det är okey. Jag gillar mina kära kunder (ok, de flesta iaf). Jag gillar att vara hård ibland, mjuk ibland, och snäll ibland när jag vill. Jag gillar verkligen att hjälpa människor med deras ekonomi. Ja, det är faktiskt jätteroligt. Jag gillar kundkontakten. Den sociala biten. Jag gillar placeringsbiten. Jag gillar förstås när våra investeringar går bra, när mina kunder är glada. Och jag gillar när börsen är glad. Jag tänker på solen och värmen i Malaysia och går till jobbet med förnyad energi!

Berjaya resort

Tänkte jag skulle bjuda på en första bild från vår Malaysia-semester!
Här är utsikten från vår balkong mot den fina stranden. Inte dumt va?  



Zimbawe

För ett par år sen var jag i Zimbawe. Det var olagligt att växla sina us dollar på 'gatan' men självklart något som lokalbefolkningen gärna gjorde och som gav oss mycket bättre kurs än de kontrollerade växlingskontoren.

Själv gjorde jag det inte, men en vän växlade med en man på gatan - vilket visade sig vara en polis. Vännen åkte in i fängelse! Dagen därpå var det 'rättegång'. Domen för svartväxlingen blev: Betala 50 USD eller sitt i fängelse i tio dygn! Det var inget svårt beslut förståss. 50 dollar var ju rena skämtet mot att sitta i Zimbawianskt fängelse. Inga pengar för oss men mycket för en vanlig invånare i Zimbawe.

Jag läser på www.e24.se att Zimbawes regering nu tillåtit utländska valutor i landet sedan januari. Senast regeringen själva använde den lokala valutan i juli i förra året angavs inflationstakten till 231 miljoner procent! 231 miljoner procent. Helt sjukt.

Bår?

"Saltsjöqvarn ligger vid vattnet och gästerna ska transporteras med bår från Nybrokajen."
 
     Bår?? Läste i Affärsvärlden om att ägaren till Elite hotels blir felciterad när han berättar om båtfärder till sitt kommande hotell i Stockholm...


Flygfilmer

Flygresan K.L-Stockholm tog nog 11 timmar. På nedresan sov jag nästan hela resan men på hemvägen kunde jag inte sova lika mycket utan passade på att se ett par olika filmer istället. Jag gillar när man har en egen tv-skärm och kan bestämma vad o när man vill se något. Det har Malaysian Airlines. 

Först såg jag Australia med Nicole Kidman och Hugh Jackman. En film som handlar om en brittisk godsägare och hennes samarbete med en australiensisk cowboy. Tänk Borta med vinden.

  Filmen får en stark 3:a. Väldigt sorglig film mellan varven och självklart satt jag och grätt en skvätt här och där för mig själv på planet..  

Sen såg jag också filmen Changeling med Angelina Jolie. Den får en trea, ganska stark den med.

Denna verklighetsbaserade historia är regisserad av Clint Eastwood och är ett ganska starkt drama om en son som spårlöst försvinner. Den visar en ensam mammas sökande och kamp mitt i ett fruktansvärt och korrupt amerikanskt 20-tal. 

Are you married?

Den absolut vanligaste frågan i Malaysia är utan tvekan: are you married??

Och jag och Linda har båda varit väldigt gifta de sista tio dagarna. Såsom nar jag var ute på stan själv o promenerar i stan Terrenganu, och en malaysisk moppekille åker brevid mig. 'Hello! How are you?' ropar han på knagglig engelska. 'Fine' säger jag sådär lite lagom trevligt och tittar sen bort och fortsätter gå. Men här fattar man inte hintar så där lätt. Han frågar vart jag är på vag och jag säger att jag bara är ute och går och fortsätter sedan med att ignorera honom. 'Can I join you?' undrar moppekillen. Jag svarar inte men moppekillen ropar igen 'can I join you?. 'No' säger jag. Inte otrevligt, men ändå ett nej. Då kommer frågan! 'Are you married?' Mitt uppenbara svar är förståss

'YES, I'm married'
 
Min väldigt äkta hälft är bara inte här men jag är väldigt väldigt gift just nu när du frågar. Och hade jag inte varit det hade du självklart fått joina mig på min promenad i Terrenganu! Gud så mysigt det hade varit.. Eh, not..

p.s

...Och for den som last tidigare inlagg kan jag tillagga att Karro missade planet fran London till Kuala Lumpur! Sa hon kom aldrig ner.. Jag o Linda har hallt stallningarna iallafall och tagit massor av kort sa hon kan se hur det sett ut pa semestern....

In K.L

Ja, da har vi kommit tillbaka till Kula Lumpur fran en harlig o (detta ar ett o med tva prickar over..) och sandstrand pa Redang Island, som ligger pa den Malaysiska ostkusten. Det har varit harlig semester och vi har mest latat oss, dvs legat pa stranden, badat, snorklat, gatt djungel-trekkiing och atit god mat. Vadret har varit mycket battre an vi forvantat oss sa vi har haft riktig tur med solsken. En natt hallregnade det dock, med aska som var precis over oss. Nastan lite otackt. Jag sag blixten genom fonstret fran min sang och horde mullret samtidigt. Telefonen slogs ut av blixten. Men det var over pa morgonen sa det var okey. 

Trevlig o, harlig sandstrand, trevligt hotell med underbar havsutsikt hade vi lyckats fa. Men ganska dyrt. Nu menar jag pa sjalva hotellet och jag menar forstass ocksa ganska dyrt enligt mina personliga asiatiska matt. Jag far aterkomma till detta. Men allt var superbra! Forutom att jag lyckades bada min mp3-spelare och som svarade med att sluta fungera mitt i en jattebra bok jag holl pa att lyssna pa. Bra frustrerande.

Inatt har vi bott pa ett av Kuala Lumpurs basta hotell, Mandarin Oriental. Det har verkligen varit trevligt. Igar var vi lite overallt; Chinatown, Bangit walk (eller liknande), shopat, och avslutade pa Sky bar med en drink och underbar utsikt over stan! Far visa lite bilder sen. Idag vi legat vid hotellpoolen, den harliga helt underbara hotellpoolen pa Mandarin Oriental, och nu har Linda precis tagit en taxi till flyget. Hon aker ju till London och jag till Stockholm och mitt plan gar senare ikvall. Ar hemma imorn klockan 05 pa morgonen.

Glad pask dar hemma sa lange och hoppas ni fatt massor av paskgodis!

Alien

Idag har jag varit ner till stranden en svang pa formiddan. Jattemysig strand men valdigt ode skulle jag saga. Jag tog iallafall ett efterlangtat dopp i havet och tog sen en promenad pa stan. Nu pa eftermiddan har det forstass regnat en stund. Kan annars tala om att Malaysia ar precis som nar jag var har for 8 ar sen. Bland annat ar bilar fortfarande viktigare an manniskor, dvs man gar over en gata med sitt liv som insats! Manniskorna ar trevliga o halsar glatt. Jag kanner mig lite som en alien sa som alla stirrar, men det ar okey. Alla blir valdigt glada eller fnittriga nar man halsar tillbaka och det ar ju alltid roligt att gora nagon glad sa enkelt..! Idag sag jag faktiskt tva andra turister o da kom jag for ovrigt pa mig sjalv att stirra lika mycket pa dom som alla malaysier gjorde. Det ar extremt fa turister har i Terengganu kan tillaggas..

Ikvall kommer Linda - och kanske Karro om hon hann med planet - och imorgon bitti tar vi farjan ut till Redang Island. Ska bli kul!

Fortsattning..

Ja, nu har jag fatt mer info fran Linda ang hennes kompis Karro som skulle flygit fran Oslo. Tydligen blev alla plan till London installda igar pga dimma. Jag vet att det brukar handa vid jul om man har otur, men inte denna arstid. Hur som helst sa ar det sa. och nu har hon inte lyckats hitta nagon ny biljett till London sa hon hinner kanske inte med flyget darifran till Kuala Lumpur. Det verkar vara valdigt fullbockat.. Och ja, det ar ju pask forstass. Men himla trist for Karro om hon inte hinner med flyget till Malaysia!! Ja, fortsattning foljer pa denna story. Jag ar glad att jag ar har iallafall. Linda kommer nu hit imorn kvall istallet som det ser ut som och sa drar vi ut till Redang Island mandag morgon. Ha det bra!

Kuala Terengganu

Efter en hyffsat lang men smartfri resa ar ju nu i Kuala terenngganu, pa Malaysias ostkust. Har stannar jag till i overmorgon da jag tidigt ska ta baten ut till Redang. Vid farjan kommer jag mota upp min kompis Linda o hennes kompis Karro. Fick dock ett mess precis att Karro inte dykt upp i London som planerat sa kanske kommer Linda sjalv. Vi far se. Allt ar bra har iallafall och jag tankte lagga ut lite mer info sen. Men just nu tankte jag ga ut ta en promand pa stan! Kan ocksa saga att det varit soligt och fint idag, jag som hade orot mig lite for konstant regn. Det regnade i tio minuter nu pa eftermiddan men annars har det varit jatteharligt. :-)

Fortfarande svensk mark

Är fortfarande på svensk mark. I Loungen på Arlanda. Äter kakor och dricker ett glas rött vin.
Ja, jag vet att klockan bara är halvett men jag ska ju på semester :-) Och så är det ju gratis. Gratis är gott.. eller?

Marre - tack tack gumman! Ni får ha det jättebra här hemma också så hörs vi efter påsk!

Mot Malaysia

Om ett dygn sitter jag på planet mot Kuala Lumpur. Imorn klockan 13 går flyget och det känns inte helt fel med lite semester. Nu har jag legat hemma i soffan i tre dagar o kurerat min förkylning så nu känner jag mig fit for fight igen. Ikväll har jag varit ute o ätit med min kära far. Imorn blir det kundmöte tidigt på morgonen, sen iväg till Arlanda! Försöker uppdatera bloggen på asiatisk mark!

Blondin-bella

Jag berättade ju tidigare att när min kääre bror fick reda på att jag börjat blogga, börjar han skratta och utbrister:
va fan, tror du att du e blondin-bella eller?

Brorsan däremot har förståss inte haft någon blogg, för han har nog ansett det lite töntigt (min gissning bara). Tills nu. Nu har han blivit erbjuden ett jobb på Nyheter 24 att blogga om sitt kära AIK. Om du vill tjuvkika på hans nya blogg  finns den här:  http://nyheter24.se/allsvenskan24/klubbloggar/aik/

Jag vänder andra sidan till och önskar Lycka till!

Grattis Malin...

..världens finaste Malin & hennes Johan fick en liten bebis igår. En lillasyster till Lucky Luke (Lucas). Grattis!!



Malin o Lucky Luke, 2008

Soff-vy

Så här har min dag sett ut från soffan... En rätt trevlig vårsol visar sig i vasastan..

 




Finn ett fel..

...spring is in the air.. Ja, solen steker verkligen varmt genom fönstret! Det är förståss inte det som är fel - men - det att jag ligger i soffan och är sjuk medan solen strålar därute.. Men jag tror nog jag kan lura våren som passar på att skina just nu. Om jag öppnar fönstret och bara flyttar soffan något så kan jag faktiskt ligga här inne och sola! Ha!

Casa Guatemala

Läste om ett jättemysigt ställe. Om man nu kan säga
jättemysigt om ett barnhem. Casa Guatemala. Men om jag skulle vilja åka och jobba som voluntär så skulle detta kunna vara just ett sånt ställe jag skulle lägga ner min tid på.

Nu har jag en kort period i mitt liv (precis efter gymnasiet) jobbat på dagis, och det var inte exakt min grej. Jag brukar inte använda ord som supertråkigt, men ni förstår vad jag menar. De var jättesöta och så, men nä.. inte min grej. Men jag får för mig att voluntära på ett barnhem är en helt annan grej. Rent känslomässigt.

Centralamerika är ju en av mina resedrömmar som jag har kvar att göra. Så kanske blir det en tur till detta ställe också när den resan väl blir av. Om än bara för en dag. De har ett hostel bland annat som inkomstkälla.



RSS 2.0