Kroatien

Jag är en av dom som ännu inte fått uppleva Kroatiens påstådda charm, men nu ska det äntligen bli av! Har bokat en resa till Kroatien i juli. Det har länge varit ett resmål jag velat åka på och det ska bli väldigt kul att se. Det blir en veckas segling och den åtta långa dagars resrutten ser ut så här:

1. Stockholm-Split-Makarska
2. Makarska-Mljet
3. Mljet-Dubrovnik
4. Dubrovnik-Trstenik
5. Trstenik-Korcula
6. Korcula-Hvar
7. Hvar-Split
8. Split-Stockholm

Hvar - ser inte så tokigt ut tycker jag!


En dag i soffan..

Eftersom jag ligger hemma sjuk o har sett de flesta program på Play som jag tycker är någorlunda värda att se, så har jag ägnat lite tid idag till att bara surfa runt lite. Var inne på en sida där man kan göra om sig själv - eller någon anna för den delen. Eller vad sägs om att enkelt få princessan Madeleines hårsvall, eller kanske Demi Mores? Eller få längre ögonfransar än naturen gett en? Bättra på rougen lite? ..Sidan heter www.taaz.com. Det var väl inte överdrivet kul ska jag medge men har man en dag i soffan att slå ihjäl så, varför inte?.. :)

             

Utgångsbild..    och med Sandra Bullocs hårsvall... 



Kycklingfilé i ugn

Aktiviteten flödar kanske inte här direkt. Har nu varit hemma från resande fot i ungefär 4.5 månad! Förutom en liten kort sejour till Thailand och Koh Lanta, som överaskade positivt. Vi bodde på Long Beach och tyckte den stranden var jättebra!

Men idag vill jag iallafall gärna dela med mig av ett recept som är så enkelt så tillochmed jag kan laga det - Kycklinfilé med Mango Chutney

Jag och en kompis lagade detta för ett tag sen när vi skulle laga middag för åtta personer & ville hitta något som inte var alltför avancerat. Det här receptet är för fyra personer, men jag har även gjort hälften när jag lagat mat till mig själv (plus ett par matlådor att ha i frysen:). Minns inte exakt ingridienserna men tror det är ungefär som nedan. Jag har lagat maten idag men är jätteförkyld så är lite osäker på hur starkt det blev.. Men man får smaka sig fram lite!

Dela 4-5 kycklingfiler i inte alltför små bitar. Bryn dem så de får lite fin färg bara med lite salt och peppar, och lägg dem sen i en ugnfast form. Tärna en stor paprika och lägg över kycklingen. vispa 3-4 dl grädde och vänd ner 1dl mango chutney, 1-2tsk sambal oelek (jag har använt grön curry istället för att jag råkade ha det hemma), 1-2 pressade vitlöksklytor och 2tsk vanlig curry-krydda. Bred gräddblandningen över kycklingen och paprikan och sätt in i ugnen på 200 grader i 15-20 min. servera med ris, gärna en grekisk sallad och ett gott bröd. smaklig måltid!

Det är verkligen smarrigt och så himla enkelt att laga.

RSS 2.0