Aspudden IF

Har haft en mysig helg med fina bror-son Albin. Här var vi på fotografering i lördags för fotbollslaget i Aspudden IF. Låång tid tog det att få ihop all ungar till detta, men det blev ju bra till slut :)


Ostbågar film och pannkakor

Idag ska jag vara barnvakt så godisinköp har gjorts för ett ordentligt fredagsmys och film är lånad. & till middag blir det pannkakor med sylt och grädde. :)

Tid: 30 minuter

Muffins 10-15 pannkakor

Du behöver:

  • 2,5 dl
  • 0,5 tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 50 g margarin eller smör


Äntligen fredag!

Igår var jag och en kompis ute i Hagaparken och gick efter jobbet, och så försökte vi hitta lite blåbär! Skörden blev dock inte så imponerande...



Sommaren är inte slut..


Frozen Strawberry Daiquiri


4-6 cl ljus rom
3-4 jordgubbar
2 cl pressad lime eller citron
1/2 tsk socker

Häll samtliga ingridienser i en blender tillsammans med 1,5 dl krossad is. Kör blendern i 10-20 sekunder.
Servera i ett kylt cocktail- eller vinglas garnerat med en jordgubbe.

Många serverar sina daiquiris med en sockerrand runt glaset, som åstadkoms på samma sätt som för en Margarita.

DONT GO OUT ALONE!

Det bor en väldigt yr dam i mitt hus. Jag träffade på henne häromveckan i bara nattlinnet, och jag undrade nästan om hon var full.. Men hon är bara gammal. Hon irrar ut i trapphuset och sen vet hon inte vart hon ska. Jag vet inte vart hon kommer ifrån men hon pratar svenska, engelska och hebreiska blandat. Och jag pratar svenska, engelska och hebreiska med henne. Jag tycker så synd om henne. Idag träffade jag henne igen i hissen - hon hade fått för sig att byggkillarna, de som håller på med vårt stambyte, ville låsa in henne. Jag förklarade att de inte ville henne illa utan att de bara byggde om våra badrum. Jag släpade upp henne till hennes lägenhet igen och sa 'habaita' (som betyder hem på hebreiska), och hon mumlar 'habaita, habaita'. På insidan av hennes dörr har någon skrivit ett stor lapp till henne: DONT GO OUT ALONE!

Hon påstår att folk låser in henne. Kanske är det så. Hon har hemtjänst och på en annan lapp på insidan av dörren står det 'Lås dörren från utsidan och lägg nycklarna i brevinkastet'. Det känns hemskt att bli gammal, och vara ensam som hon är och inlåst i sin lägenhet..

Inne i hissen har den yra damen med spretiga bokstäver skrivit: HELP. CALL POLICE. XXX (Namn)

Badrum och radiokanaler

Jag vet att jag tjatar om mitt badrum och kök och ombyggnaden.. Men jag har ju levt i det här kaoset i ett par månader nu. OCH mitt badrum är klart! Nja, inte helt klart. Men jag kan från idag faktiskt använda det och det känns rätt stort. 2 och en halv månad utan badrum är äntligen snart till ända!

Har hittat en sida som heter www.minradio.se som jag kan tipsa om. Trevligt att lyssna på lite radiomusik faktiskt. Känns för övrgit konstigt att Barcelona-helgen gick så fort... Nu vill jag åka på mer semester! Fick verkligen mersmak. Alla tips emottages :)

Back home

Kom hem från Barcelona idag och vi har haft underbara fyra dagar där. Det har varit shopping en dag, stranden en dag och så sightseing en dag. Och så party förståss.

Sexton personer har vi bott i en lägenhet om fem rum och kök, centralt i stan.

Idag har jag varit rätt seg, sov inte många timmar inatt. Max två om jag får gissa... Sov lite på planet däremot. När jag kom hem la jag mig i soffan och lyssnade på en av sommarpratarna i P1:s sommarprogram; Alex Schulman. Kan rekommenderas - alla sommarprattare hittas här: http://www.sr.se/sida/sandningsarkiv.aspx?programid=2071

På bilden:
Lisa, jag och Jenny i en taxi på väg ut i Barcelonas nattliv


hej hej Barcelona

 
Idag blev jag ännu mer glad när jag kom hem. Nu går det inte bara frammåt med badrummet utan även med köket! I morgon drar vi till Barcelona och kanske, kanske, är renoveringen färdig när jag kommer hem igen. Som vanligt håller jag tummarna (de är alldeles blå så mycket som jag hållt tummarna på sista tiden..)

Längtar ner till Spanien och lite ledighet. Det ska bli himla kul. 15 personer är vi som åker så det bli nog full fart. Annars tänkte jag bara idag bjuda på två bilder på Luftballonger tagna från mitt fönster. De åker himla nära ibland. Idag när jag tittade ut började folk vinka tillochmed! :) Ha en skön helg så länge!

              

Det går frammåt

    Det går frammåt med badrummet som synes. Nu är väggarna kaklade och så även golvet! Jag ser ljuset i tunneln... 
 

      --->
Så här såg det ut
tidigare.

<------
Och nu är det
kaklat!


Vita väggar och svart golv.


Snart snart

Snart ska jag äntligen få några dagars ledighet. Har kollat in Barcelona-vädret och det ser ju onekligen helt okey ut. :)


Abbe, getter och en älg..

bland annat. Blandade bilder från en solig och mysig söndag på Skansen.

     

Tills vi stupar

Läste nån artikel i Aftonbladet att svenskar jobbar hårdare än Norrmän och att vi är de nya 'svenskpolackerna' i Norge. Svenskar är populära som arbetstagare för att vi jobbar tills vi stupar... Låter rätt jobbigt. Tycker vi pratar om semester istället. På torsdag är det nämligen jag som åker till Barcelona! Ska bli hur skönt som helst. Vill planera in fler semestrar. Något tips?

Nya möjligheter


Måndag. Ny vecka och nya möjligheter. Eller vad man nu brukar säga för att försöka låta lite positiv över att det är måndag.. Det har varit en skön helg med mycket sol, med Pride och med en söndagstur till skansen med bror och bror-son. Riktigt mysigt.

Byggandet av köket går extremt segt. Byggandet av badrummet går sakta men framåt. I morse kom en kille in, som pratade svenska denna gång, och sa att han skulle sätta spottarna i badrummet idag. Yippi! Sen är det väl bara att kakla får vi hoppas :)

Så här såg badrummet ut i torsdags. Sen dess har de målat över med någon grå färg. Antar att det är någon slags fukt-spärrs-färg... Så lite framåt går det allt.

Längtar, längtar till en riktig säng och tills ombyggnaden är klar :)
Nu är det dags att springa ner till gymmet för en duch!


PRIDE

Brorsan fick en slängkyss av Mark Levengood, eller om det var hans man Gardell kanske. Själv fick jag iallafall inga slängkyssar av någon men många glada människor var det iallafall på årets upplaga av Pride. Förutom Gardell och Levengood (bild nedan) såg vi Marit Bergman, Viktoria Svensson (bild nedan i Djurgårdsmundering), dottern i Beck-filmerna. Bland annat. Men med mitt tunnelseende missade jag säkert en massa andra kändisar. Färglatt, glatt o partystämning var det iallafall. Många roliga kostymer och en del hmm.. halvnaket, för att vara lite diplomatisk. Annars får bilderna nedan tala för sig själva :) Min bror-son Albin och jag gör för övrigt vårt bästa i att vifta med våra flaggor.

Färgglatt PRIDE

   AIK i Pride-tåget     

Ellips

Idag när jag knatade ner på stan för att träffa Jocke och Abbe så tog jag en sväng in i möbelaffären Inneboende, som ligger här i vasastan. Hittade ett liknande bord som det nedan - fast i vitt förståss - långsmalt i ellipsform, och jag har läst att det ursprungligen inspererats av surfing vilket är lite extra roligt! :) Det såg också rätt coolt ut tycker jag (det var finare än detta nedan men hittade inget på nätet som såg ut som det i butiken exakt). Kostade ca 3300 kr, så det var iallafall lite billigare än det förra bordet jag tittade på.. Att det ska vara så svårt att hitta ett okey soffbord till ett okey pris...


Occa 4600

Occa 4600
Försöker hitta ett nytt soffbord och det här tyckte jag såg rätt coolt ut. Fast jag skulle nog ha ett i vitt. ..Det heter Occa 4600 och finns i denna variant ovan, svarbetsad ekfanér, sen i valnötsfanér och i vitt. Kostar ca 5500 på Boconcept. Ekonom som jag är tycker jag dock det är lite dyrt för ett soffbord. Ska leta vidare och se om jag hittar något passande. Dags att byta ut mitt ärvda vardagsrumsbord tror jag, som tidigare stått på pappas och Lisas sommarställe i västervik för en sådär åtta år sen... :)

Rus

Denna veckan har verkligen rusat förbi och nu 1:a augusti redan. Sjukt vad tiden går ibland. Det har varit långpromenad i Hagaparken i veckan med Karin + sushi och filmkväll med dito, vinkväll med Lisa o Jenny i vasastan, träff med Sara på Gärdas.. Bland annat. Sara berättade en hel del om sin resa till Peru där hon har jobbat som volontär i nästan fyra månader och nu precis kommit hem. Väldigt spännande och det lät som hon haft det helt underbart. Hon passade på att gå Inka-leden också vilket hon verkligen rekommenderade. Får se om det blir av någon gång.. ...Idag ska jag iallafall äntligen få träffa min bror-son (det var alldeles för länge sen!), han har varit på semester i en månad nästan ute på landet. Vi ska ner o titta lite på Pride-paraden som börjar klockan ett. Ska försöka få med några bilder därifrån.





RSS 2.0