Oooops...



Ja, just oops kan man väl verkligen säga när USAs lagkappsimmare Ricky Berens hoppade i plurret och baddräkten sprack mitt i en VM-tävling.. Trots detta vann USA med nytt mästerskapsrekord!

Jag antar att killen bara simmade vidare med rumpan bar.. :)



(läst i Aftonbladet http://www.aftonbladet.se/sportbladet/simning/article5569042.ab)

På tapeten

Det är en stad som verkar vara mer på tapeten än någon annan just nu. Där bor fem miljoner människor. En stad där J-O Waldner tog guld i OS 1992. Har Europas största fotbollsarena som rymmer  inte mindre än 100 000 personer. Har en 4 km lång sandstrand. Den är känd för sina otroliga byggnader av Gaudi. Och så nu Zlatan som ska flytta dit....



Vi pratar förstoss om BARCELONA. Självklart ska vi dit i nästa vecka. Det kan väl knappast finnas en coolare stad att spendera några dagar i just nu verkar det som.. På tapeten som sagt.

Kändis 2

Idag sprang jag förbi ytterligare en gammal B-kändis här på Odenplan (varför får jag aldrig springa på någon riktig kändis?). Var tvungen att kolla hennes blogg iallafall och just idag hade hon faktiskt lagt ut en bild på sig själv... Vet inte vad man ska säga om denna, rätt humoristiskt om inget annat....för att vara diplomatisk.. hahah  :) 

Känner du igen henne?? Så här ser hon ut idag...



Meral från bl a Baren som gick någon gång vid förra sekelskiftet.
(Bilden från Merals blogg http://www.finest.se/meraltasbas)


I den innersta kretsen

Okey, nu har jag äntligen läst ut boken I den innersta kretsen av Viveca Sten. Boken som handlar om en man som blir mördad vid starten till Gotland runt utanför sandhamn. En del mellansnack, och sen mördas ytterligare en man i samma segelsällskap.. Ja, både en intriger och en del människor att hålla reda på, vilket jag upplevde lite halvjobbigt. Jag skrev ju sist när jag låg på kapitel 22 att boken inte ännu var så jättebra. Kan säga att jag hann komma till kapitel 76 innan jag tyckte den var någorluna intressant. Nä.. en helt okey bok om man inte har någon annan att läsa men tyvärr blir det bara  2 sjärnor av fem möjliga.


  I Den Innersta Kretsen Av: Viveca Sten


   Betyg:

Slí na Sláinte

En av mina favoritparker är ju Hagaparken och brunnsviken. Det är en helt underbar park om det är någon som nu missat denna. Jag och Linda var ute och gick där i två timmar idag. Imorn har vi bestämt att vi ska gå runt hela sjön, det hann vi inte idag. Det är 1,2 mil har jag läst någonstans och den kallas för Hälsans Stig. Om man även räknar in en fikapaus lär det ta halva dan att gå runt men det är bara skönt med lite motion...

Det här med Hälsans Stig, har jag precis lärt mig, finns inte bara i Hagaparken utan är ett Europeiskt projekt. Ursprungligen kommer det från Irland där det heter slí na Sláinte, vilket betyder vägen till hälsan! Det var irländska hjärtfonden som upprättade detta för att främja motion och förebygga hjärt- och kärlsjukdomar! Och idag finns "Stigar till hälsan" (förutom då på Irland) i Sverige, Tyskland, Finland och Danmark. Så nu vet ni vet! :) Vill du se alla slingor i Sverige så finns de här http://www.hjart-lung.se/halsansstig/

Här kommer lite bilder från kvällens promenad. Är det inte tjusigt i min park!? :)

     


Ytterdörr

 

Så här ser min ytterdörr ut för övrigt. Det mesta är på polska så jag förstår inte så mycket... Men jag ser ju att det är en ritning på badrummet och sen har jag listat ut att det är checklistor för vem som gjort vad, och hur lång tid det tagit.. Och en lista för köket.

Det går framåt men extremt långsamt. Håller tummarna hela tiden att det blir klart inom två veckor som nu är utlovat. :)

Elektriker på besök..

Just nu har jag far på besök. Det är ibland bra att ha en pappa som är elekriker. :) Just nu får han gå runt i mitt kök och kolla elen. Han sa också att en kabel var fel avklippt av Titania, tydligen kan man dö om man kom emot den där kabeln. Det hade ju varit typiskt mig som pillar på allt möjligt i mitt nya kök. Tur att pappa kunde fixa det där!

Eftersom jag nu kommer få (nja, få och få - har köpt) diskmaskin så måste ny el dras till denna, och en del uttag måste tydligen flyttas eftersom jag förflyttar en del skåp- inget som jag hade tänkt på över huvud taget...! Herregud vad saker man måste tänka på när man bygger om sitt kök! 


Farsan kollar proppskåpet..
 

Gissa "kändisarna"

Igår var jag o tre tjejkompisar på Ciao Ciao på Odenplan. Vi satt på deras uteservering, käkade pizza, drack mellanöl, vin och snackade ordentligt med tjejsnack. Det hade varit pinsamt om någon hört oss. Men det väldigt trevligt! Bakom oss satt några "B-kändisar" som man glömt att de fanns. Var tvungen att googla en av dom för jag mindes inte själv vad han hette. Här är de på bild. Vet du vilka dessa är och vad dom heter? ..Inte fuska nu.....

 
Var som sagt tvungen att googla. Simon och Tomas hette grabbarna från nåt inredningsprogram om jag inns rätt och killen längst till höger Jean-Pierre Barda. Vad hunden heter vet jag dock inte. Men den var också med på restaurangen. Jäättekul tyckte han / hon att det var att skälla varje gång en annan hund gick förbi restaurangen iallafall.

Idag var det lungt på jobbet som vanligt i dessa semestertider. Luuuunnnnn....zzzzzzzzzz......gt. Det är verkligen trist. Jag trodde inte jag skulle säga det efter en hektiskt höst/vinter/vår. Men det är tråkigt när det inte händer någonting!

Hade tänkt spendera kvällen med att måla kökstak eftersom jag kom på att det kommer behövas nu när jag får ett nytt kök. Men la sedan ner den planen. När jag kom hem vid halvfem så stod två av byggkillarna i mitt kök. Jag vet faktiskt inte vad de gjorde för det var inget som var förändrat sedan igår, men jag tänkte att det kanske bäst jag lämnar dom ifred så de får jobba lite. Så Mia tog en två-timmars promenad på stan. När jag kom hem hade de gått. Men fortfarande ingen förändring i köket sedan igår så jag vet inte vad de pysslade med i mitt kök egentligen... Får se om de dyker upp här klockan sju imorgon bitti när jag tänkt ta sovmorgon....

Britney Spears

Läste citat av Britney Spears... lite småroliga..

Jag gillar de flesta platser jag varit på, men jag har aldrig riktigt velat åka till Japan,
helt enkelt för att jag inte tycker om att äta fisk, och jag vet att det är väldigt populärt där borta i Afrika.

----------------------------------

Om jag inte höll på med det jag gjorde skulle jag antagligen vara en deprimerad människa.

----------------------------------

Om jag skulle vilja gifta mig med prins William? Jag skulle älska det.
Vem vill inte bli prinsessa?

----------------------------------

Var sjutton ligger det där Australien egenligen?

Fotbad i salladsskålen

Dagarna går fort även när de går långsamt. Det är inte mycket att göra på jobbet så jag spenderar mest tid på diverse rensning. Men det är rätt skönt det med. Idag har jag rensat bort 53 aktiedepåer. Imorn blir det nog en liten liten utgång med Lisa, Sandra o co efter jobbet. Sandra sprang jag för övrigt in i nere på Prisextra vid norrtull idag. De hade smågodis för 3.95 per hekto som jag inte lyckades hålla mig ifrån. Tydligen inte Sandra heller. På mornarna när jag är nere på gymmet o duschar så har jag på sistone börjat säga 'att snart ska jag börja träna också' till tjejen som jobbar där för jag tycker det börjar bli lite pinsamt att jag bara kommer ner och använder deras dusch. Men kanske imorn. Vi får se.

Ringde "min" byggkille också för de var och testade mitt badrum för fukt idag. Tjoho säger jag, för tydligen var det nu utfuktad. Eller avvfuktat. Eller vad man nu säger i byggbranschen. Iallafall så kan de nu äntligen bygga klart mitt badrum! Kom hem och de hade inte gjort någonting alls i mitt kök dock, så som de lovat. Titania säger jag bara. Anlita inte dem. Nu hoppas jag att de börjar imorgon!

Tänkte jag skulle passa på att ha lite hemmaspa med fotbad ikväll. Men i mitt kaos av lägenhet hittar man inte alltid det man vill hitta. Så mitt fotbad blev till slut i en gammal salladsskål! :) Nu är det nog ingen som vill äta sallad hos mig i fortsättningen.. Men mina fötter var väldigt glada efter ett badsaltat och tillomed parfyrmerat litet bad! Jag har ju ingen tv för tillfället så jag fick nöja mig med fotbad framför gårdagens program Allsång på skansen på svtplay. (Men vad jag tycker Anders Lundin är lite töntig och lite för mycket..). ..Samtidigt utanför mitt fönster skrålar musiken, tror minsann att någon har party i grannskapet ikväll. Just nu vrålas det en gammal Barbados-låt.. "Du gav mig löften, du gav mig svek. Du gav mig kärlek, men jag var vek. Jag hade känslor, det visste du om. Drömmar stora, du gick när jag kom. ..Kom hem, vi börjar om igen. Vi glömmer allt, där ute är det så kallt.. Kom hem, försök på nytt igen, jag ger dig allt om du vill vara min vän... " Ja, ni fattar. Skrål skrål.. :D



Rena och glada fötter i salladsskålen


Melanders Fisk

Brasserie    Var på Melanders Fisk häromveckan och åt en otroligt mysig lunch.

Det var på deras senast öppnade restaurang vad jag vet, den på Dalagatan 9R i vasastan. Eller Brasserie som jag tror det kallas. Om man nu ska vara lite fin i kanten, och det kanske man ska vara om man äter på Melanders. ..Fast egentligen betyder väl brasserie - ett bryggeri och enklare restaurang? ..Men jag är ju inte franska-expert så jag lägger ner den disskusionen med mig själv omedelbart.

Det var iallafall väldigt lungt och skönt i restaurangdelen - helt i min smak om man verkligen vill kunna höra vad den andra i sällskapet säger (speciellt till skillnad mot tex hysterisk högljudda Tranan på Odenplan som ändå håller samma prisklass, dvs den lite högre.)

Om man nu skulle jämför dessa två - just för en lunch - så gillade jag Melanders fisk 100 gånger bättre än Tranan för en trevlig lunch i trevlig och harmonisk miljö.

För övrigt var maten jättebra, och visst - det ska man väl kunna förvänta sig med en dagens lunch för mellan 150-200 kronor. (Som exempel har vi deras räksallad för 155 kr eller deras Stekt Gös för 205 kronor. Båda på menyn för dagens lunch.) De har inte bara fisk på menyn, men går man till Melanders Fisk så måste man förstoss beställa fisk. Sen var också servicen bra, inredningen jäkligt snygg och hela restaurangen vacker.

Boktips?

 Någon som har ett boktips?

...Just nu läser jag (läs: lyssnar på min mp3-spelare) Viveca Stens andra bok "I den innersta kretsen" som är i genren kriminalroman. (Hon debiterade 2008 med I de lugnaste vatten, om någon läst den?.. Det har inte jag).

Den här boken handlar iallafall om ett mord i Sandhamn. Mordet är på en känd och etablerad advokat, men skenet bedrar ska det visa sig. Ungefär så långt har jag kommit. Jag ligger på.. runt kapitel 20 kan det vara... och än har den inte kommit upp i någon av mina topp-böcker direkt.. Men det kan ju fortfarande ändra sig..

Om någon för övrigt råkar sitta på Anna Gavaldas senaste bok "Lyckan är en sällsam fågel" så skicka hit den omdelbart! :) Hennes förra bok gillade jag väldigt mycket. Läs den! Tillsammans är man mindre ensam heter den.
Det är mitt boktips för idag.

 

Kök på g..

Pratade med byggledaren igår. Han sa att de skulla börja med mitt kök på onsdag (imorn) så nu tycker jag att vi alla håller tummarna för det. Annars kommer jag nog inte vara lika glad och snäll som jag varit mot honom hiitills. Just nu står allt stilla och det är lite frustrerande.

Någonstans är nog nog. Eller vad man säger.. haha... Jag ha mest tyckt synd om den där byggledarn för de ser helt underbemannade ut. Men det gör jag inte längre. Jag har ju trots att betalat rätt mycket för att få det här klart. Nä. Ska genast sluta tycka synd om den där killen! Ska kräva att köket är klart denna vecka!

Sidorspår.. Mitt element: Trä

Var hos syster yster igår och hon gör ju en del spännande saker. Som att släktforska. Jag får väl erkänna att jag aldrig varit så där jätteintresserad själv (jo, okey det var vääldigt intressant när jag skulle till USA o resa runt och min syster berättade att hon hittat släkt där.. Som jag förstoss senare hälsade på!) Iallafall så visade hon mig en rätt  bra sida som heter http://www.birthday.se/ där man förstoss kan se folks födelsedagar, men också leta upp folk som man inte kan hitta på tex hitta.se. Nu provade jag att söka på mig själv. 

Där står det att jag är född på en torsdag. Att jag föddes för 12 940 dagar sen! (wow, det är ju en hel evighet!) Det står att jag är vattuman (jodå, det visste jag förstoss :). Att mitt Djur, enligt den kinesiska astrologin, är Tiger. Och mitt Elemänt är Trä.

Så förstoss kom jag in på det här sidospåret med kinesisk atstrologi....
"Tigern är modig, äventyrlig, generös, och impulsiv. Tigern har en otrolig kraft och styrka. Tigern tar risker men är ofta född med tur." (absolut)

Vad gäller mitt element - Trä, så läser jag att dess egenskaper är "skönhet, dygd och elegans. Trä representerar skapande kraft och fantasi. Det står också för familjelycka och hälsa."

Det låter ju bra alltihopa.

och medans jag sitter här och skriver gör AIK 2-2 mot Gais. Känns skönt. Hoppas de kan hålla i detta nu.

Babyblå garderob!?

  Bilden till vänster föreställer en av dörrarna i min nya garderobsvägg. Jag har beställt garderober i vitt högglans. Så döm om min förvåning (och panik!) när jag öppnade ett av paketen för att tjuvkika.. och de var inte alls vita utan babyblå

Jag var tvungen att sätta mig i soffan en stund och sen gå tillbaka för att se om det jag verkligen sett rätt.. Och det hade jag. Men efter lite funderande och petande på de där dörrarna märkte jag till slut att det var en ljusblå film som satt på hela dörrarna. Den satt så bra så det var lätt att inte se. Men lättat kunde jag andas ut när jag till slut såg de fina vita och högblanka dörrarna under filmen.

Tack gode gud.. !

Nu håller jag tummarna att mitt kök och mina nya garderober blir klara i veckan som kommer.. Om man säger så här; jag pratade med min byggkille häromdan som sa att han lovade att det skulle bli klart i veckan som kommer. Skönt tänkte jag. Men så la han till 'fast jag lovar ju mycket'... Vad det nu ska betyda?


Jordstampat golv..

Nu har jag bott i ett kaos av bygge ett par veckor. Mitt stambyte skulle ta åtta veckor. Sen sa alla jag känner att 'visst visst, åtta veckor och så får du plussa på en eller två veckor till. Det tar alltid längre tid än beräknat'. Man kan ju undra, om det nu alltid tar längre tid en beräknat, varför de inte då säger 10 veckor från början?

Hur som helst, första fyra veckorna bodde jag hos en kompis här i stan. Nästkommande två veckor var jag i skåne. Då var det alltså två veckor kvar på det hela. Jag insåg, att om jag inte ville flytta utanför mitt kära vasastan, så var jag tvungen att bo i byggdammet i två veckor. Som en sådan enkel människa jag är (..?) så tänkte jag att det nog visst skulle gå bra. Hey, folk bor i hyddor med jordstampat golv i afrika utan rinnande vatten. Så detta i två veckor är ingen match! Nu var det bara det att när jag sitter på tåget hem från skåne så ringer byggkillen och säger att 'ehm, det blir lite försenat'

Ja, jag förstår - det är bara att gilla läget säger jag och funderar tyst om det nu kommer bli en eller två veckor försenat.
- Nej nej, det är åtta veckor försenat säger byggkillen. !

Japp, så nu får man bo i sitt byggkaos liite längre än planerat. Men som sagt, folk bor i hyddor ute i världen utan rinnande vatten och klarar det galant. ..Men det ska bli himla skönt när det är klart!

RSS 2.0