Gott Nytt År!


Nu har jag varit ute och shoppat det sista inför kvällen så nu känner jag mig rätt redo att fira in det nya året. Det blir middag och fest hos en kompis här i stan så det ska bli jättetrevligt. Med tanke på Hemlösa Hasse (i tidigare inlägg) köpte jag också tidningen Situation Stockholm.

Ha det så kul ikväll alla, det ska jag ha! Kramar!

Gaza


"Amnon Rosenberg, 51, was killed yesterday when a mortar shell fired by Palestinian terrorists in the Gaza Strip hit a paint factory at Kibbutz Nir Oz in the western Negev." (Tidningen Haaretz  05/06/08).

I ett och ett halvt år bodde jag i Israel. Det är väldigt länge sen nu men jag har fortfarande vänner kvar där. Jag bodde på Kibbutz Nir OZ, ca 2 km från Gaza remsan. I dessa oroligheter tänkter jag förståss på mina vänner på Nir Oz och övriga som bor omkring. De Israeler jag bodde med ville bara ha fred. Jag försvarar inte Israel i deras attacker mot Palestina, jag tycker lika illa om båda sidors attacker och självmordsbombare. Men jag förstår att det är tufft att leva i Israel 2 km från gaza och hela tiden vara orolig för att raketer kommer in från Palestina. I somras träffade en sådan raket mitt gamla hem, Kibbutz Nir Oz och dödade en tre-barns far.

Jag hoppas att freden kommer till Israel och Palestina snart.


Hemlösa Hasse

Nu har jag varit ledig i en vecka och det är rätt skönt. Precis innan jul blev fem av våra bankkontor bara här i stockholm rånade. Jag förstår verkligen inte hur man vill råna en bank. Vi har ju inga pengar att få ut. Allt har tidslås som vi inte kan påverka och den stora risken de tar för de små pengarna.. Helt obegripligt! Antagligen tänker de inte på hur många människors liv de förstör heller med att sätta ett vapen mot huvudet eller hota med yxor eller annat. Och för de små struntsummor de eventuellt kan få. Men ibland får man väl tycka synd om rånarna ändå.

Som i en artikel i 'Mitt i Vasastan' innan jul stod det om ett av rånen vi haft: '21-åring hotade att spränga en bomb om inte bankpersonalen gav honom 200 000 kronor. När han insåg att han inte skulle få några pengar vädjade han om 50 kronor till mat. Kort därefter greps han på centralen.' Vad ska man säga? 50 kronor till mat!? Det stod också att killen är hemlös och inte har någon kontakt med sina föräldrar sen tre år tillbaka.

På tal om hemlösa. I torsdags natt efter en kväll ute med några kompisar, kom jag hem och upptäckte att min hiss inte fungerade. Jag tog därför trapporna. På våning ett finns inga lägenheter utan är bara en hissvåning kan man säga. När jag kommer upp till våning ett iallafall så ligger en kille där på en bädd av tidningar... Jag blir lite förvånad förstoss och lite rädd först, och frågar vad han gör där. 'Jag är hemlös' säger killen. Eh, jaha... 'Du anmäler mig väl inte?' säger han bedjande. Jag frågar vad som hänt och han svarar att det är en lång historia. Jag känner mig inte hotad av honom på något sätt och han verkar snäll. Killen heter Hasse och sover i min port på en bädd av tidningspapper och det är dagen efter julafton. Klart jag inte kan med att anmäla honom. Inte denna gången iallafall. (fast i mitt inre undrar jag hur det kan komma sig att man kan vara hemlös i Sverige? Det borde ju finnas hjälp att få i vårt trygga land. Men jag antar att saker kan hända man inte rår på och jag vill inte dömma ut folk.) 'Nä, jag ska inte säga något till någon' säger jag. 'men det innebär att du kan vår portkod?' kommer jag på. Hasse tittar ner i golvet och nickar. 'ja ja, God jul då Lasse' säger jag och fortsätter mot trapporna. 'Hasse' rättar han mig. Det är Hasse.. 'Ja, förlåt... God jul Hasse!.'

Allt Flyter


Galapremiären av Allt flyter blev rätt kul. Ja, filmen var faktiskt inte så jätterolig tyvärr och lite av en besvikelse måste jag säga. Men efterfesten på Berns var desto trevligare! Massor av kändisar förståss och många av de 'vanliga' kändisminglarna, tv-profilerna osv.. Och god mat och gratis dryck.. Men jag som gillar Kajsa Bergkvist är grymt glad att jag fick se en skymt av även henne. Är hon inte rätt häftig? ...Jag undrar dock över en sak.. Det känns ju inte helt tippat att Måns o Kajsa skulle vara ett par. Någon som egentligen förstår hur detta gick till?


Nedan: Måns Herngren o teamet i filmen, på scenen på Rigoletto efter filmvisningen.

Måns Herngren o teamet på scenen efter filmvisningen.


Nedan: Inbjudan till galapremiären från Bindefeld, i form av... just det, en badmössa! Med inbjudan kom även en näsklämma!




Bild nedan: Innan filmen, killar i badkallingar som välkomnade en... Bild under: Efterfest på Berns, jag och två nyfunna och jättetrevliga vänner; Morgan och Per. De har bland annat lagt på färg på filmen! (Visst är det kul när folk har jobb man inte visste fanns!?)



  

Galapremiär

Igår var det 2:a advent, det glömde jag totalt bort.. Jag fick åtminstone upp en julstjärna i förnstret förra helgen så det är lite julkänsla här hemma iallfall.

Ikväll är det galapremiär på en film som jag ska på och det ska bli himla trevligt! Premiären är av Måns Herngrens nya film Allt Flyter om manliga konstsimmare... Den har premiär för allmänheten på juldagen. Återkommer med recension :-)


Så har ...

Så har man ordnat en ny blogg då. Jag hade en för länge sen men den blev nog automatiskt raderad för jag hittar den inte längre.. Inte konstigt kanske så inaktiv jag va då... Får se om jag lyckas hålla denna i liv. Det har varit en hektisk vecka, med diverse träffar, föredrag och en julfest. Julfesten var med jobbet ett par bilder nedan från middan..





Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0