Lago de Atitlan - Guatemala

Det tog oss ca 3 timmar och kostade 50 kr att i minibuss ta oss fran Antigua till Panajachel vid lake Atitlan. Alla bilar so far har varit sena, sa det ar gutatemalisk tid som galler har tydligen. Om vi bokat en buss att hamta oss klockan fyra, borjar vi bli oroliga fem over fyra att den inte kommer komma. Men visst gor den det - bara guatemalisk tid. Man lar sig. Man lar sig aven att plussa pa tid overallt, dvs om de sager att en resa tar tva timmar sa plussar vi alltid pa en timme sa brukar det vara ungefar jamt..

Lake Atitlan har 15 byar runt sjon varav Panajachel som vi stannade en natt i, ar den storsta med ca 15 000 invanare. Vi var ute och kakade pa kvallen nar vi kom fram for att sedan ga och lagga oss tidigt - och ga upp tidigt nasta morgon for att ta oss till Guatemalas kandaste marknad Chichi.

Vi fick ner priset pa var minibuss fran 12 dollar per person till 10 dollar (tur och retur marknaden). Vi fick aven ner priset pa vart hotell fran 75 kr till 35 kr per person. Det ar prutande som galler aven har! Vi har varit lite daliga pa prutandet, och jag som brukade vara sa bra pa det..

Chichi-marknaden var stor och lokalbefolkningen hade kommit fran nar och fjarran for att salja allt fran vaskor, till tramasker och smycker och en massa annat.. I Chichi fick vi aven beskada en helig procession i form av nagot som kallades Santo Tomas. Manniskor som var kladda i lokala drakter, spelandes pa trummor och flojtar, smallde raketer och hade rokelser. ..Jag shoppade inte mycket alls, men Marre hittade en hel del pa marknaden.

Pa eftermiddagen var vi tillbaka i Panajachel bara for att ta baten over till andra sidan sjon - San Pedro - dar vi ar nu, en jattemysig liten by. Sjalva sjon Atitlan uppstod for 85 000 ar sedan vid en stor vulkanisk explosion. Explosionen skapade en 300 meter djup krater som med tiden fylldes med farskvatten. Runt sjon finns tre stycken vulkaner.

Vi befinner oss pa ca 1500 meters hojd over havet och dagarna ar valdigt varma och skona av solen men kvallarna ar ganska kyliga! Det ar shorts och linne pa dagen men langbyxor och troja pa kvallen som galler.

Idag har var australienska resesallskap Ellouise akt vidare. Hon ar en jattetrevlig tjej och varit ett roligt sallskap for oss alla. Vi stannar har i ett par dagar skulle jag gissa nu nar vi inte har brattom langre, sa det blir skont. Nar vi aker harifran lamnar vi ocksa amerikanska Steve kvar har. Han ska plugga Spanska har en tid. Det ar relativt billigt att spanska-kurser och de finns lite overallt. Har hort om priser mellan 80 och 120 dollar for 1 vecka med 4 timmars spanska-kurs per dag och inkvartering hos inhemsk familj med alla maltider inkluderade. Priserna variera beroende om man vill lasa 2 eller 4 timmar per dag, om man vill ha maltider inluderat eller inte osv..

Sedan ar det bara jag, Marre och svenska Clara kvar och jag tror hon foljer med oss tillbaka till Antigua dar vi sedan aker at olika hall.

Vi har funderat pa att vandra ett par dagar runt en liten bit av sjon har (mellan San Pedro och Santa Cruz) men jag har last nagonstans att det kan vara valdigt farligt sa vi maste kolla upp om det ar mojligt och sen bestamma hur vi gor med det. Idag blir det iallafall mest lungt iallafall. Vi har haft en lang och god frukost och sedan ar det nog lasa, slappa, och sola som star pa menyn narmast..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0