Mexico - Tulum

Vi har haft alldeles for manga bra och lata dagar nu marker jag nar bloggen inte ar uppdaterad pa ett tag. Vi stannade pa Caye Caulker i Belize i ungefar fem dagar. Det var fint dar men tyvarr hade vi inte vadrets makter med oss och det hallregnade i tva dagar, och dessutom blev vi ranade pa rummet pa natten nar jag lag och sov. ..Men forutom det sa var det jattebra dar. Vi latade oss verkligen och spenderade mycket tid i solen, eller pa rummet framfor tv:n nar solen inte sken. De hade inte mycket att strander utom en plats som kallas "the split", dar var det desto mer folk dock. Manga unga resenarer som back-packade alternativt unga amerikaner som var pa semester en vecka och spenderade mycket tid med att dricka alkohol pa sin semester. Vi akte vidare till den storre on som ligger ca 40 minuter bort med bat - Ambergris. Vi bodde pa ett stalle som heter Rubys - ett ganska enkelt dubbelrum med badrum pa rummet men ingen tv denna gang - gick pa 25 dollar per natt for tva. Det lag direkt pa stranden och dar spenderade vi ganska mycket tid de tva dagarna - det var valdigt vackert dar.
Efter ca 1.5 vecka i Belize sa tog vi baten till Chatumal och ett nytt land - Mexico. Pa baten traffade vi pa tva tjejer fran Sweiz som vi traffat tidigare och umgicks med en dag i Guatemala - sa det var ett kart aterseende. De skulle precis som vi ocksa till Tulum sa vi hade folje. Baten fran Ambergris tog 90 minuter till Chatumal och sen var det ytterligare 4 timmar pa en buss. Tulum har varldens vackraste strand! (Okey, jag kanske overdriver lite men den ar valdigt vacker!) och vi har legat pa stranden bade igar och idag. Idag tog vi aven och aktiverade oss lite med att aka till Maya-ruinerna som finns i Tulum, precis vid stranden. Nackdel har ar att sjalva stan ligger 3 km ifran stranden sa det ar en bit att ga. Fast idag akte vi taxi, det kostar bara 30 kronor sa det ar ju nastan gratis.
Tjejerna akte vidare idag till nasta anhalt Playa del Carmen och vi kommer aka dit imorgon. Har i Tulum bor vi pa Hostel, det ar sex sangar i varje rum och kostar 130 Pesos och da ingar frukost. Helt okey stalle men det hander inte sa mycket varken dar eller i stan. Vi har inte riktigt listat ut kursen har eller hur vi ska rakna. Men for enkelhets skull har vi kommit pa att vi kan rakna 130 Pesos som 13 dollar. Men vi har nog tagit i lite da, tror det ar lite billigare.
Usch, vilket langt och trakigt inlagg. Har iallafall lagt upp nagra bilder pa FB fran Belize sa ni far se hur harligt vi hade det dar :) Vi konstaterade idag ocksa att det ar exakt en manad kvar till jul!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0