Rio Dulce

Vi har haft ett par harliga dagar i Lanquin och naturunderverket (?) Semuc Scampey. Just nu ar jag jattetrott i huvudet sa jag kan knappt tanka klart, likval stava ratt.. Men iallafall, sa bodde vi pa ett stalle som heter Zephyr lodge for 30 kr per natt i sovsal. Det var ett ratt mysigt stalle och vi hade varldens finaste utsikt darifran, eftersom det lag uppe pa ett berg kan man saga. Valdigt vackert!! Semuc Shampey var ocksa valdigt fint och vi var dessutom i en grotta - dar man gick i ca 1.5 timme i grottan och fick bara med sig ett ljus hela tiden for att overhuvud taget kunna se nagot. Det var vatten i grottan ocksa sa ibland fick man simma sa gott man kunde. Det var ratt haftigt.

Vi traffade tva trevliga amerikaner som vi hangde med lite i Lanquin men idag akte vi vidare och de akte mot motsatt hall. Vi tog en minibuss till Rio Dulce, en tur pa 5 timmar pa valdigt snirkliga vagar for det mesta och bara enfilig sandvag i bergen med en del stup sa hjartat nastan satt i halsgropen ett par ganger. Men det var en fin vag och vi stannade ocksa vid ett vattenfall som heter Agua Caliente (= Hett vatten). Det var supercoolt, det var ett vattenfall med verkligen HETT vatten som kom ner i vattenfallet (det ar varmt pga vulkanisk aktivitet). Vi badadade dar och sen akte vi vidare till Rio Dulce - dar vi ar nu.

Pa bussen traffade vi en australiensk kille och tva tjejer fran Sweiz som var trevliga, sa vi folde med dom till ett vandrarhem som de skulle till. Har bor vi i en sovsal for ca 25 kr, sjalva sovsalen ar inte sa charmig i sig men det ar rent och helt okey. Daremot tyckte vi genast att det hade en mysig kansla och sa aven stan har. Vi (jag och Marre och vara nyfunna vanner) tog en lokalbuss till ett kastell har i narheten och det var trevligt, ett fint fort och en fin park. Ja, det ar ungefar vad vi hunnit med sista dagarna.. Imorn tankte vi forsoka ta oss vidare till Livingston, en stad som ligger vid kusten och dar den svarta befolkningen till stor del tydligen bor, sk. Garifunas. Har inte riktigt bestamt om vi bara ska aka dit over dan eller om vi ska stanna dar en natt.. Vi far fundera..


Kommentarer
Postat av: felicia

Fin blogg! Titta gärna in min och lämmna en kommentar :) Tack!

2010-11-10 @ 14:40:45
URL: http://mittlillajag.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0