Tulum - Playa del Carmen

For tva dagar sen tog vi bussen fran Tulum till Playa del Carmen, ca 1 timmes bussresa norrut.
Vi stannade i Tulum i tre natter och tanken hade varit att vi skulle bo nagonstans pa stranden. Men sa traffade vi de Sweiziska tjejerna igen pa vagen fran Belize till Tulum och gjorde folje med dom istallet till ett vandrarhem som lag i sjalva stan; Weary hostel. Det var helt okey, vi fyra tjejer bodde i samma rum plus en svensk trevlig tjej, Julia, samt en man fran Osterrike. Som jag nog namnt var det 3 km till stranden narmaste vagen fran stan, men det gick ett par gratisbussar fran hostelet och sa anvande jag och Marre fotterna en dag for att ta oss hem och taxi en annan dag. Det var tre lugna dagar och vi forsokte halla oss uppe till halvtio atminstone, och roade oss pa kvallarna med att spela kort, lasa, och umgas med vara vanner pa vandrarhemmet. Det negativa med att bo i stan var just avstandet till stranden. Sjalva stan i sig hade inte sa mycket att erbjuda, med sina ca 4000 invanare har den lite restaruranger och barer men inte sa mycket mer. Ar man i Tulum sa ar man nog dar for stranden och lugnet. Faktum ar att stranden var helt underbar med turkosblatt vatten och en jattelang vit strand. Man kunde inte nog forundras over hur fint det var nar man lag dar.
Playa del Carmen ar daremot en riktig turistort, fran att ha varit en liten fiskeby for bara 20 ar sedan. Det kandes nastan som att stiga av planet till Kos eller Kreta stad, och inte bussen till Playa (som den allmant kallas for har). Efter vara lugna och "turistfria" dagar pa senaste kandes det kul att fa lite miljoombyte. Stranden ar fortfarande valdigt fin har aven om det inte som i Tulum, men den har staden har fordubblats pa bara fem ar och rutister fran nar och fjarran syns overallt. Stranden ar fortfarande inte "overbefolkad" vilket kanns skont. Hogsasongen borjar omkring den 15 december och haller i sig till mars.
Vi tankte forst bo pa ett vandrarhem har men sa sprang vi ater pa de Sweiziska tjejerna som foreslog ett "finare" hotell. Vi var och tittade pa vandrarhemmet (en sang i flerbaddsrum kostade ca 70 kr per person) och sen vandrade vi ner till hotellet All Riviera pa stranden dar tjejerna bodde. Vi fick ner det ursprungliga priset 310 kr per person och natt till 200 kr per person och natt och slog till! Vi har underbar utsikt bade over var pool och over stranden fran var balkong. Det kanns bade harligt och lyxigt att kunna bo sa bra nu i slutet, rent och frascht och inte inklamda i ett litet rum med fyra andra som i Tulum. Vingresor finns foresten pa vart hotell, sa har kan ni se hur det ser ut: All Riviera
Har finns bade Burger King, Mac Donalds och Wal-Mart och chicka kladbutiker, det kanns lustigt nar man rest ratt lange utan att se skymten av de stora amerikanska kedjorna eller modebutiker som faktiskt innehaller snygga klader.
Bade igar och i forrgar var vi ute en svang. I forrgar sprang jag pa en svensk kompis/bekant hemifran sa det var kul. Vi upptackte att det var billigt att ga ut har eftersom en hel del barer erbjuder gratis drinkar till tjejer. Trots det har det varit ganska lugna kvallar och efter att ha dansat lite under stjarnorna pa ett utomhusdisco sa har vi gatt hem vid ett.
Idag skiner solen igen och det ar valdigt varmt. Ska forsoka ta mig ner till stranden en stund for att ta ett dopp. En helt vanlig dag i Mexico, det kanns langt fran sno och kyla just nu..

Kommentarer
Postat av: Anki

Njut...! De har lovat minus sjutton här i natt....!

2010-11-30 @ 18:22:14
Postat av: inez

Fin blogg! :)

2010-12-04 @ 19:48:17
URL: http://kattenisolde.blogg.se/
Postat av: inez

Fin blogg! :)

2010-12-04 @ 19:48:32
URL: http://kattenisolde.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0