Granada

Nu har vi varit i Granada ett par dagar. Det finns en del att hitta pa om man vill, tex vandra vid vulkanen (Nicaragua har lika manga vulkaner och kyrkor som Indonesien har tempel. De ar overallt helt enkelt), rida, aka till utsiktsplasen Caterina, aka ut till en massa oar utanfor Granada, paddla kayak, m.m.. Igar hade vi ju en sightseingtur pa stan. Vi besokte en kyrka som man kan ga upp i klocktornet for att se ut over stan, promenerade en hel del, gick till en chokladbutik och kopte hemgjord choklad (att ata) och var ner till "strandpromenaden", och hamnade aven pa en massa i katedralen.. Pa kvallen var vi ute o kakade med en amerikansk kille vi traffat har.

Granada har ungefar 100 000 invanare tror jag och grundades 1524. De har fina koloniala hus och manga fina farger overallt pa husen. Ganska mysig liten stad.

Idag akte vi till Laguna de poyo (tror jag det stavas). Det ar en krater som bildades for 23 000 ar sedan nar vulkanen fick ett utbrott. Vi har badat, paddlat kayak och latat oss idag. Ratt skont. Imorn aker vi vidare till norra Nicaragua och Esteli. Det ska ligga i bergen sa det blir nog lite svalare dar. Har ar det tropisk hetta kanns det som. For ovrigt har vi verkligen haft tur med vadret. Efter vara fyra forsta dagar med skyfall sa har vi inte sett till nagot regn alls, utan vi har haft fint hela tiden. Skont att slippa anvanda regnkladerna. Ikvall blir det nog tidigt i sangs for min del, ska packa och imorn ska vi forsoka ga upp hyffsat tidigt. Hasta la vista!

Kommentarer
Postat av: Anki

Det låter såååå spännande allting. Ha en fortsatt trevlig resa.

2010-10-16 @ 08:27:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0