Monteverde

Igar bestamde vi oss for att ta oss vidare fran Santa Teresa, for ovrigt ett underbart stalle som ni sakert forstatt (o det ar inte bara vara fotter som gatt langs den langa stranden, kandisar som Kate Moss och Brad Pitt har tex hus dar), och ta oss till Monteverde som ligger i en ¨molnskog¨ eller regnskog.

Vi borjade var resa klockan atta i morse, tre bussar senare och en promenad (pga att en annan buss fastat raklang over en lerig vag och var buss inte kom langre) sa var vi framme vid hamnen for vidare fard i en timme till Pontarenas, dar vi nan timme senare skulle ta bussen till Santa Elena och Monteverde. Vi var till slut framme vid klockan fem. Trots den langa dagen pa resande fot sa kandes det inte alls nagot farligt langt. Sista tva timmarna gick i brant uppforsbacke och utsikten fran bussen var bedarande. Grona kullar overallt sa som jag tanker mig Skottland. Efter vara forsta dagar i Costa Rica da vi atminstone fatt tva eller tre regnskurar, om inte fler, per dag sa har vi haft en harlig dag idag fran borjan till slut med stralande sol och dryga 30 grader varmt. For varje timme av sol har vi forvanats over att inget regn har kommit, och nu nar det nastan ar laggdags ar det fortfarande klart vader. Vi passade pa att sola lite pa baten over till Puntarenas och bade Marlene o jag fick lite farg pa kopet.

Nar vi kom fram till Santa Elena, som visade sig vara en sot liten by, rusade en hel hog med hotell-forsaljare fram till oss och forsokte fa oss att bo hos just dem. Vi hade redan kollat upp ett stalle dock, Cabinas el Pueblo, sa vi jagade fast pa den tjejen som hade det och foljde med henne hit. Vi bor nu i ett dubbelrum for 8 USD per person och natt, och da ar det inklusive frukost. Vi tyckte det var sa billigt att vi inte hade mage att pruta ens! Det ar ett litet familjeagt stalle med kok och vardagsrum med tv, och en liten bakgard. I monteverde verkar det finnas en hel uppsjo av aktiviteter, man skulle nog kunna vara har i tva veckor atminstone och hitta pa nya saker varje dag. Det vi har diskuterat att gora ar Canopy tour (som linbanor dar man hanger i en vajer och flyger over skogen) och ridning. Vi far se vad det blir. Imorgon ar en ny dag. Hasta luego!

Kommentarer
Postat av: hanna

fin blogg! ska vi följa varann på bloglovin? ;) kraam hannalovisaa

2010-10-03 @ 14:33:33
URL: http://hannalovisaa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0